Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от Bokouser: 16 януари 2017 - 18:43
Публикувано 16 януари 2017 - 18:40
Този пост е редактиран от Bokouser: 16 януари 2017 - 18:43
Публикувано 16 януари 2017 - 19:09
Публикувано 16 януари 2017 - 19:26
Пробвал съм шампион, но впечатленията ми са, че са шампиони по лошо качество.
Бош ползвах до сега.
Публикувано 16 януари 2017 - 22:13
Взимал съм бош и се е КЪСАЛ на първия месец.
Най-доброто от към цена качество са тези които се продават в OMW в прозрачно зелена кутия, дори не им знам марката...
Публикувано 16 януари 2017 - 23:41
Публикувано 17 януари 2017 - 02:13
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 17 януари 2017 - 08:23
Публикувано 17 януари 2017 - 08:33
Публикувано 17 януари 2017 - 08:52
Не, че нещо, ама е пълна глупост да се купуват оригинални за маса пари, след като и те ще изкарат 2 години в най-добрия случай. На 5-6 коли слагам чистачки от по 8-10лв комплекта и изкарват по над година. Оригинални чистачки се купуват само тогава, когато нямат евтин аналог по магазините. Примерно, години наред пасажерската на 140ката нямаше евтин афтърмаркет и или оригинална за маса пари, или само смяна на перото, което е досадно.
Оня ден получих от алиекспрес за 35лв перфектни с гъвкави рамена. Преди години оригиналните струваха към 200лв в БС. Трябва да съм дебил, за да дам 200лв за чистачки.
Този пост е редактиран от shotgun600: 17 януари 2017 - 08:53
Публикувано 17 януари 2017 - 09:01
Този пост е редактиран от drjivago: 17 януари 2017 - 09:04
Публикувано 17 януари 2017 - 21:52
Съжалявам, че намесвам друг модел кола в разговора, но за w203 c-class 350 2005 година има ли някакви специфични чистачки?
Питам защото лятото се наложи да махна тези, които имаше тогава и да сложа нови посред порой на магистралата. Купих едни от омв - оказа се, че не е тоя захват. Купих още едни на следващата бензиностанция - захвата съвпадна, но повдигна рамената по-високо. Сега тези вече не стават. Мажат и оставят петна непочистено. Старите бяха с една заоблена щипка, която изглежда си беше част от колата, а не от чустачките. Запазил съм ги тея щипки, но от къде да си взема "оригинални" за тоя модел?
Благодаря предварително.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да ти спестя малко време и пари, понеже по неизвестна за мен причина, е много трудно да се намери точният заместител на чистачките... където и да е.
Има и хубави чистачки, марката е SWF, с директен захват 1:1 с оригиналния.
Реално чистачките са 1:1 с оригиналните, като подозирам, че те ги произвеждат за 203/209. За неверниците, мога да ги снимам
парт номер: SWF 119353, продават се в Тех-Ко. Не са евтини, но няма нищо общо с цената на оригиналните.
Щом си 2005, трябва двете да са с еднакъв размер, но го провери. Този парт номер е за комплект от 2те чистачки.
Бош, Мош, (най-вече Мош) , ОМВ и подобните ги забрави, винаги при тях се слагат някакви адаптери. Тези са за директен монтаж.
Бош нямат за директен, само SWF.
Има и китайци из eBay, приемливи са, пак за директен монтаж, но също са скъпи!
Публикувано 17 януари 2017 - 23:22
Бош, Мош, (най-вече Мош) , ОМВ и подобните ги забрави, винаги при тях се слагат някакви адаптери. Тези са за директен монтаж.
Бош нямат за директен, само SWF.
Има и китайци из eBay, приемливи са, пак за директен монтаж, но също са скъпи!
В какъв смисъл нямат директен монтаж?
Всички чистачки които съм купувал от Мерцедес са били Бош, и съм ги монтирал директно без допълнителни адаптери.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 17 януари 2017 - 23:42
Лилов не се излагай. Оригиналния Aerotwin е на бош. Всички останали излезнаха след това. Да имат комплекти с 4 адаптера за различните марки автомобили, но имат и такива без адаптери за специалния захват. Ето ти снимка от Тех-Ко сайта.
Този пост е редактиран от madwifi: 17 януари 2017 - 23:46
Публикувано 17 януари 2017 - 23:43
В смисъл, че на свободния пазар не мога да намеря Бош чистачки, които да са конкретно за модела, на които не трябва да сложа някаква пластмаска, от пликче в опаковката, за да стане на рамото.
Това важи за БМВ, Мерц и ВАГ (моделите с различно захващане от най-обикновени), които съм имал.
Може оригиналните да са Бош (с MB парт номер), ще погледна, пазя оригиналните.
---
Update: 17 Jan: Видях, че mad е писал, докато и аз
Явно и Бош имат... докато карах старата 209-ка, ги нямаше на пазара. Дано са без адаптери.
---
Update 26 Jan: Сами, тоя Aerotwin A933S 3397118933 няма нищо общо като захват с оригинална чистачка. Виж в нета как изглежда. Че става, става, но чистачката не прилича на оригиналната. Виж следващата страница за сравнение на SWF-а с оригиналната.
Публикувано 24 януари 2017 - 19:58
в кръга на шегата мерц с две чистачки на предното стъкло не мерц или още не е станал, докато не остане с една от бдителни ценители на марката.
сега по същество, въпросът ми е косвено по темата. гледам, че темата е активна и за това ще попитам тук. колата ми е W 210 290 тд 97г. вчера най-нахално спряха да ми пускат стъкломиещите пръскалки по време на движение. първоначално плахи опити правеше лявата секция, докато десната никва я нямаше. помислих, че се е събрал котлен камък или друга гадория, която да запушва дюзичките. днес ги пораздвижих с едно тънко метално шишче и четирите ябълки и очаквах течността да избие в изобилие, но не би! спря и лявата. вдигнах максимално предния капак и забелязах обилен теч малко преди дясната пръскалка и си мисля, че от пробива се губи налягането и течността няма как да изхвърчи по стъклото. точно под пръскалките има две капачета от вътрешната страна на капака, които нямат видими щипки, които да ги освобождават. поопитах внимателно, но като не помръднаха се отказах и реших да попитам как да ги сваля? забелязах само две симетрични правоъгълничета на капачките с размери приблизително 4х6мм, които лекичко се движеха, но не достатъчно, за да има движение на целия капак на пръскалката. възможно ли е да се държат на винтове, които са странични и се скриват от кората на предния капак? колата е гаражна, стъкломиещата течност е на най-малко -20 и всеки знае, че се загрява с работата на двг и за това изключвам варианта замръзване, по скоро амортизация...
иначе по темата аз карам само с бошови гумени пера без рамо, но изкарват само по 1 зимен сезон на втория в началото май стареят и при по-студено време и висока скорост се превръщат в мечтата на всеки мъж в трета възраст- кокалче . струва 15 марки и 5 мин за монтаж
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни