Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тема за избор на кола(искам да си купя ....., какво мислите за тази)

• Please log in to reply
499 мнения по тази тема

#121 valdim

valdim

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W205 Class C, 7G-TRONIC PLUS

Публикувано 29 януари 2017 - 17:03

Това трябва да е с 5г-троника мисля. От една страна добре, от друга не, но да кажем, че е по-здравата кутия. Това е плюс. От към екстри не виждам къде ги видя много, но това са си лични разбирания. Бежовият салон ми е голяма слабост лично на мене и този определено изглежда много добре. До сега не съм виждал такава промяна в пре и пост лифт както при w204, просто фейслифта е страшно красив. За моторът не мога да кажа нищо. Ново поколение е, добра мощност, ще върви прилично на относително лекото купе на ц класата. Мнението ми е, че колата си заслужава да се види поне. Дали са реалните километри трудно може да се каже по снимки, но предвид, че е от джамбазин, най-вероятно не е.

Мерси Цецо. 

Ще изчакам още мнения.

• 0

#122 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 29 януари 2017 - 17:23

Здравейте,

Какво мислите за тази кола: http://www.mobile.bg/11481641946829944

Доста екстри има, но съм малк подозрителен по отношение на километрите...

Дали ще изисква сериозна поддръжка? И какъв реален среден разход да очаквам?

Мерси за коментарите.

Не знам дали наистина е на 58, обаче си личи че колата е доста запазена. Според мен се обади по телефона и кажи че си много надъхан на колата, но искаш по голям талон да й провериш километрите в Балкан Стар - виж дали ще се съгласят.

• 0

#123 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 29 януари 2017 - 20:11

Здравейте,

Какво мислите за тази кола: http://www.mobile.bg/11481641946829944

Доста екстри има, но съм малк подозрителен по отношение на километрите...

Дали ще изисква сериозна поддръжка? И какъв реален среден разход да очаквам?

Мерси за коментарите.

Кутията е 7Г троник. Тази кола преди време силно ме вълнуваше без да съм я гледал на живо.

Останало ми е в главата, че е канадска.

По същество:

Няма парктроник, ако можеш да го преживееш.

Стоповете са на кола с ксенон, копчето за фаровете е на кола с ксенон, фаровете са халогенни.

Има  АМГ пакет, с изключение на предната броня, която е стандартна.

Джантите са от 211ка, ако не греша.

Воланът ми е малко странен - трябва да провериш по вин, дали е такъв цвят наистина.

По затъмняването на предните странични стъкла си правя заключения за предния собственик, но няма да те обременявам с тях :)

Двигателят ще ти хареса много и като разход и като динамика. Карам същия двигател, но с понижена мощност на по-тежко купе и нямам оплаквания. На тази кола усещането ще е много по-спортно.

• 0

#124 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 29 януари 2017 - 20:49

Извод от предишното мнение: колата е плющяна челно и е ремонтирана, как и колко остава голяма въпросителна...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#125 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Град:London Isleworth alton close
  • Интереси:Motor oil company OIL DRG GROUP
    Car parts,service,and care for your vehicle
  • Автомобил:
    W203,W204 family car
    VW Passat CC Bluemotion GT-tech (Work horse)

Публикувано 29 януари 2017 - 21:00

Да яко гърмяна е...тоя волан за мен 100% не е от тази кола...само че джамбазите по-природа са силно мозъчно увредени и за тях това е просто "бежов" волан....километрите даже не ми се коментират...само да вметна гледахме този туч http://m.mobile.bg/d...473943637912785щях да го карам на преглед....кухият джамбазин турил на табло 177 000 км и пери една сервизна книжка на която 2015 е бил на 340 000 :) мноого са зле чеСно просто трябва много да внимаваш и задължително преглед
  • 0

#126 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 29 януари 2017 - 21:06

Аско96 няма смисъл от коментар... Колеги сигурни ли сте за волана мен ми се струва че и горната част на корите на вратите е в същия цвят.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#127 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 29 януари 2017 - 21:15

Извод от предишното мнение: колата е плющяна челно и е ремонтирана, как и колко остава голяма въпросителна...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

И на мен този волан нещо не ми се връзваше, ама все пак реших че предвид черното табло с бежевия салон може и да има такъв волан  :unsure Иначе това за фаровете изобщо не бих го забелязал.

• 0

#128 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 29 януари 2017 - 21:16

Да яко гърмяна е...тоя волан за мен 100% не е от тази кола...само че джамбазите по-природа са силно мозъчно увредени и за тях това е просто "бежов" волан....километрите даже не ми се коментират...само да вметна гледахме този туч http://m.mobile.bg/d...473943637912785щях да го карам на преглед....кухият джамбазин турил на табло 177 000 км и пери една сервизна книжка на която 2015 е бил на 340 000 :) мноого са зле чеСно просто трябва много да внимаваш и задължително преглед

Малко не по темата - този дизел хич не си харесва автоматика и редовно му набива канчето :)

420 CDI има 700 нютонметра въртящ момент, а 7Г троник понася до 750.

На теория, има резерв от 50 нм, които трябва да са предостатъчни в перфектен свят с идеално шофиране, с които постигаш зададения фабричен разход.

На практика...... :)

• 0

#129 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Автомобил:
    W203,W204 family car

Публикувано 29 януари 2017 - 21:21

Голямо благодаря :) ще се има в предвид...макар че точно този със сигурност отпадна
  • 0

#130 grafgin

grafgin

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:
  • Интереси:Българска история, футбол, дизелови mb, MILF...:)
  • Автомобил:
    mb sprinter 208 2.3D 1995
    W210 290TD 1997 продаден
    w201 190D 1988 2.продаден
    w201 190D 1989 2.5 продаден
    W163 270 CDI 2002
    w211 300 bluetec 2008
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 януари 2017 - 22:34

бахти, извинявам се за офф топика, но просто не можах да се сдържа!  тая ц-етка я разковахте за един час, а е супер наточена за невъоръжено око. тия детайли много малко хора биха ги забелязали и отбелязали толкова деликатно. поздравления, колеги, имате моя респект за напред!  

преди 2 години търсихме мб и казах нещо на един салонаджия в труд по повод една 210-ка 270цди, която беше изстреляла дюза  по предния капак, че причината за случката може би е еди каква си и съм я чел във форума, а оня ми вика "- ти нали знаеш, че тия дето пишат по форумите за мб не са виждали кола на живо?" замълчах си и с пича, с който бяхме се спогледахме и си излязохме мирно, кротко и тихо... ако някой се интересува салона се казва тоскана! по повод и аско 96, последно търсихме 211-ка за мой приятел, който не разбира от бенцове, но като стигнахме до труд ми каза обикаляме всички салони, но ако видиш табелата на аско ме хвани за ръката и без да ми казваш просто ме дръпни, за да го подминем... :)

• 0
Публикувано изображение

#131 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 30 януари 2017 - 00:52

И за Тоскана мога да споделя преживявания няколко... докато си търсех 220ката в Тоскана имаше една с немски номера. Пича твърдеше че е на 118к реални главата си залагал. Тия филми съм ги гледал... най - лесния начин е: отваряш mobile.de, и търсиш коли на 118к от същия модел ако изобщо има. Сравняваш състояние на интериор и цена... и веднага ти става ясно как нашата тука е на 118к. Незнам защо така Труд се е превърнал в такава дупка за мъртъвци.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#132 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 30 януари 2017 - 01:11

то не е само труд. всички автокъщи са така...

• 0

#133 valdim

valdim

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W205 Class C, 7G-TRONIC PLUS

Публикувано 30 януари 2017 - 14:24

PraetorianAzazelmradulovvonko1988

Благодаря за всички мнения и коментари.  

Продължавам да търся.

Този пост е редактиран от valdim: 30 януари 2017 - 14:30

• 0

#134 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 януари 2017 - 21:42

в много отношения сте прави, но винаги има големи изключения. аско69 са тотални цървули по мое мнение :) освен паметници друго не съм видял при тях.
правилото за джамбазите в труд и на горубляне обаче си има изключение. рядко е, но го има. даже такива невероятни перли излизат, че е трудно да се повярва.
успех на колегата с намиране на желаната кола!
  • 0

#135 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Автомобил:
    W203,W204 family car

Публикувано 30 януари 2017 - 22:00

Разбира се,че има...преди много години, точно от труд взех един навес-форд, който 45 000 км (служебни) яко гърч разбирай,.само масла, и консумативи! Но в последно време са вече доста извратени,и според мен не са виновни само те виновен е българина, който търси "уникати" на "реални" 100 000км топ оборудвани (задължително) иииии без пари! Е тва е...следователно,за да оцелеят се предлагат милионери,или краш-тестови лешници. Напудрени-салони пълни с филъри,боядисвани,насадени "екстри" или иначе казано-кутия пълна с изненади! :) иска се търсене да,но става все по-трудно.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни