Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тема за избор на кола(искам да си купя ....., какво мислите за тази)

• Please log in to reply
499 мнения по тази тема

#271 AlexK

AlexK

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 юни 2017 - 11:56

Здравей,

Това е заводски метан от Daimler, а не е правен в някой квартален гараж. ОТ МБ твърдят, че не повлиява на динамичността по никакъв начин, а харча на метан е около 5-6 кг на 100 км, което излиза доста по евтино, отколкото на газ. Аз пътувам много и предимно на дълъг път, карам спокойно. По ВИН номерът видях, че колата е на горе долу реални км и скоро мисля да ходя към Плевен да я гледам, ако всичко е Ок ще се спазарим и я взимам.

• 0

#272 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 14 юни 2017 - 12:10

След като уредбата е заводска, това силно повдига въпроса за реалните километри на колата, дали има история като такси и т.н. Тази кола е била купена за МНООООГО каране.

• 0

#273 AlexK

AlexK

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:

Публикувано 14 юни 2017 - 13:26

Здравей Вонко,

Мерси за отговора.

Прав си за всичко, колата дори е била такси, тъй като във VIN-а се видя, че от завода е излязла с кремаво бял цвят (каквито са такситата в Германия) + окабеляване за табелка за такси на тавана. 

Та, ако се абстрахираме от всичко това и приемем историята на колата, че е била такси и т.н това означава ли, че колата не е качествена?

По VIN-a личи, че последния ремонт в официален сервиз е бил на 2016 декември на 280 000 км, което означава, че километрите са приблизително реално.

При ежедневни адекватни грижи за автомобили + това че се кара по хубави пътища не смятам, че тези километри са проблем (дори и да е карана като такси), какво мислите вие?

Поздрави,

Алекс

• 0

#274 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 14 юни 2017 - 13:40

Всичко е в сферата на догатките.Отиваш,гледаш и преценяваш на място.
Принципно немските таксита подлежат на много строг контрол,и проверки два пъти годишно.Ако колата е била до последно такси и е на тези километри има шанс при едно добро обслужване от твоя страна да ти служи вярно.
Ако нещо не ти хареса при прегледа и не може да се установи точно проблема,аз не бих я взел.
  • 0

#275 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юни 2017 - 13:41

Какъв е бил ремонта на 280к?
Има ли подробна история назад в годините. Ако км са реални и колата е официално поддържана защо въобще е пребоядисвана?
Качеството на снимки не е добро, но волана изглежда да е претапициран.
  • 0

#276 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 14 юни 2017 - 13:57

Не мисля, че факта, че е такси е някакъв проблем. Проблема е в километрите. Не вярвам, че има голяма вероятност да са реални, нещо мирише и с това пребоядисване и всичко. И официалния сервиз може да бъде излъган за километрите.

Само ще кажа, че видях такси 222-ка 2014 на 400к+ километра. И все пак един преглед на колата от кадърен майстор би трябвало да си каже всичко.

Този пост е редактиран от vonko1988: 14 юни 2017 - 14:09

• 0

#277 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 14 юни 2017 - 14:05

Хора, такситата се карат много, където и да са те. Това е единствения проблем. Карана кола - износени части. Ако са я закрепили колата, то нещата ще се обадят скоро.

• 0

#278 AlexK

AlexK

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:

Публикувано 14 юни 2017 - 15:17

Извинявайте за може би глупавия въпрос, но по какво мога да различавам една кола дали е Avangard, Elegance или Classic, и какви са основните разлики в оборудването, около окачването и т.н? Също така тази от горната обява с какво оборудване се води точно?

Благодаря!

• 0

#279 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юни 2017 - 15:23

Авантгарда е със сини стъкла. Елеганс и Класик са със зелени. Обикновенно това е най-лесния начин за разпознаване.

Вече взависимост от пазара и модела оборудването се различава и при двата модела. Авантгард обикновенно е със спортно окачване фабрично и седи по-ниско от другите. Също така на хартия би трябвало да има повече екстри от другите.

Но това е само на хартия. Може човек да си поръча Класик и да си заплати за всички екстри в каталога и колата да има повече екстри от базов Авантгард.

• 0

#280 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 14 юни 2017 - 16:12

Авантгарда е със сини стъкла. Елеганс и Класик са със зелени. Обикновенно това е най-лесния начин за разпознаване.

Вече взависимост от пазара и модела оборудването се различава и при двата модела. Авантгард обикновенно е със спортно окачване фабрично и седи по-ниско от другите. Също така на хартия би трябвало да има повече екстри от другите.

Но това е само на хартия. Може човек да си поръча Класик и да си заплати за всички екстри в каталога и колата да има повече екстри от базов Авантгард.

Потвърждавам написаното за екстрите. Моето е авантгард и най-голямата му екстра е свалянето на облегалките на задните седалки с копче...

Този пост е редактиран от vmvelev: 14 юни 2017 - 16:12

• 0

#281 Bokouser

Bokouser

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Автомобил:
    E350 CDI BlueEFF Avantgarde
    CL203 SportCoupé

Публикувано 15 юни 2017 - 08:18

При модела от който се интересува колегата - W211, разликите са предимно в интериор, екстериор и окачване.
В интериора като разлика веднага се забелязват дървените апликации, на авантгарда са предимно тъмни, задължително с хромиран елемент, при елеганса са светли, пак с хромиран елемент, докато при класика няма изобщо хром и стои малко постно. До сега всички класи-ци които съм виждал са били с платнен салон. От вън е същото - лайстните на врати и брони при авантгард и елеганс са с допълнителна хромирана лайстна, при класик - не. Лайстните около стъклата на авантгард са нещо като оксидирани, за цвета на самите стъкла сте писали по-горе. Дизаина на броните също е различен, окачването също - на авантгард е по-стегнато и ниско.
Може и да пропускам нещо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Този пост е редактиран от Bokouser: 15 юни 2017 - 08:26

• 0

#282 AlexK

AlexK

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:

Публикувано 15 юни 2017 - 08:33

Благодаря много за отговорите!

Като изхождам от написаното стигам до заключение, че колата от тази обаява http://www.cars.bg/offer/c2047587е по-скоро Elegance, а не Avantgard, прави ли съм?

• 0

#283 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 юни 2017 - 08:39

Вземи ВИН номера и всичко ще се разбере. На мен ми изглежда на класик, но сам каза че е пребоядисвана
  • 0

#284 Bokouser

Bokouser

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Автомобил:
    E350 CDI BlueEFF Avantgarde
    CL203 SportCoupé

Публикувано 15 юни 2017 - 08:41

Чист класик си е. Нито вън по лайстните на вратите има хромирани лайстни, нито вътре по дървения интериор. Да не те бърка кожения салон, по ВИН ще си излезе дали е някаква еко кожа (заради таксито - лесно се поддържа), или просто е поръчана с кожа. Като гледам кората на вратата изобщо не прилича на кора на врата с нормален кожен салон, а може и това да си е някакъв кожен салон за класик.
P.S. Забравих горе да пиша за разликата в джантите, но тук са сложили джанти от авантгард.

Този пост е редактиран от Bokouser: 15 юни 2017 - 09:05

• 0

#285 Nikolay Ilkov

Nikolay Ilkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:Pirdop
  • Автомобил:
    Mercedes S204 AMG Style C200 Kompressor

Публикувано 15 юни 2017 - 09:26

Здравейте колеги,

Решил съм и аз да се включа в клуба на собствениците на W204 :). Това ще ми е първия Mercedes, така че ми е малко трудно да избера качествен автомобил. Това към което съм се насочил, автомобила да има: автоматична с.к., голяма навигация, патронник и да е изпълнение Авандгард. Проблема ми е че не знам кои са слабите места на тези автомобили и за какво да внимавам когато отида на оглед. 

Харесал съм един C220 в гр. Пловдив ( http://www.cars.bg/offer/c2144940), на снимките изглежда ОК, говорих със собственика, каза че колата е с транзитни номера, вкарана е от италия и се кара от него. Има само един ключ и няма сервизна книжка. 

Ако някой от вас може да сподели опит и впечатления от автомобила ще съм много благодарен :)

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни