Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тема за избор на кола(искам да си купя ....., какво мислите за тази)

• Please log in to reply
499 мнения по тази тема

#181 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 18 април 2017 - 08:52

Kdl прав си, наистина изглежда изморена.
Разхода играе роля в избора, до сега не съм имал мерцедес и не искам да се изхърлям.
В този ред на мисли ще се огранича до 2.7, ако е дизел.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

В интерес на истината, 2.7 е страхотен мотор и движи много, много прилично. Търпи на натискане без никакъв проблем, стига да си го гледаш правилно.

Относно Хит Ауто, говорих с шефа им преди малко и каза, че няма да има проблем да ти потърси кола в Германия, ако си склонен да чакаш. Звънни им или направо отиди там и ги попитай за цена и време, според мен ще ти свършат перфектна работа!

Колеги, да не прехвърляме темата на това кое как гори и кое е мит и кое е легенда.

• 0

#182 PeevG

PeevG

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 270 CDI

Публикувано 18 април 2017 - 09:18

Еее много ти благодаря! Склонен съм да почакам, не е нещо, което купуваш за ден, два. Търсех си нещо от Бг, за да мога да го проверя преди да го купя, но щом смяташ, че ще ми свършат работа ще го потърся, при първа възможност.

• 0

#183 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 април 2017 - 12:33

Ето разход - нормално каране през цяла България: АМ Тракия, малко задръстване, преминаване през Ришкия проход и после по Хемус, това не е в края на пътуването, но до Варна си беше на 8.

Магистралата я карах със 135км/ч, с изкл. на задръстените участъци. По не-магистралните се движих с "адекватна" скорост, понеже не бях сам в колата. 

Това е изряден 3.0 бензин.

Прикачен файл  8.0.JPG   74,56K   14 Брой сваляния

Не мисля, че с нафтите ще постигнеш много по-сериозни разлики, за да оправдаят рисковете да попаднеш на милионник.

Най-големият враг на дизелите е бюджета ;)

Със сигурност можеш да потърсиш CDI из Европа, на малко километри (около 200х.км.), но цената няма да ти хареса.

Огледай за Белгия и Холандия също, колите са с много екстри и не би трябвало да попаднеш на ръждива.

В БГ за жалост е трудно да намериш такава кола нов внос. Докато бяха по-скъпи, се намираха. Като наближат 10х.лв., фиксираните разходи стават голям % и автокъщите гледат да си максимизират печалбата, взимайки най-евтините, които намерят. Нататък ти е ясно.

• 3

Audi_A4_avatar.gif

#184 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 18 април 2017 - 12:44

Този разход е супер. На мен София-Русе-София ми беше около 8л/100. Определено следващата ми ще е бензин.

• 0

#185 PeevG

PeevG

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 270 CDI

Публикувано 18 април 2017 - 14:01

Доста добър разход. В интерес на истината, като се има предвид, че са купета се надявах да са по-малко карани. Не съм затворил вратата за бензиновите, в крайна сметка ще се оглеждам за всичко пък каквото излезе. Благодаря за подробната информация, kdl.

• 0

#186 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 18 април 2017 - 14:20

Ето разход - нормално каране през цяла България: АМ Тракия, малко задръстване, преминаване през Ришкия проход и после по Хемус, това не е в края на пътуването, но до Варна си беше на 8.

Магистралата я карах със 135км/ч, с изкл. на задръстените участъци. По не-магистралните се движих с "адекватна" скорост, понеже не бях сам в колата. 

Това е изряден 3.0 бензин.

attachicon.gif8.0.JPG

Не мисля, че с нафтите ще постигнеш много по-сериозни разлики, за да оправдаят рисковете да попаднеш на милионник.

Най-големият враг на дизелите е бюджета ;)

Със сигурност можеш да потърсиш CDI из Европа, на малко километри (около 200х.км.), но цената няма да ти хареса.

Огледай за Белгия и Холандия също, колите са с много екстри и не би трябвало да попаднеш на ръждива.

В БГ за жалост е трудно да намериш такава кола нов внос. Докато бяха по-скъпи, се намираха. Като наближат 10х.лв., фиксираните разходи стават голям % и автокъщите гледат да си максимизират печалбата, взимайки най-евтините, които намерят. Нататък ти е ясно.

Много си прав, като се има предвид какви кошници и измамници има из цяла Европа. За тези пари, риска с дизел е по-голям. 

Ето за бързо сравнение моят 3.0 дизел на реални 170,000км. 200км без особен трафик и 90-160км/ч и над хиляда км с малко по-ниска скорост. И да, цената няма да му хареса...

Прикачени файлове

• 0
Once a year, go someplace you’ve never been before!

#187 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 18 април 2017 - 18:35

Вярвам на снимките и само ще итбележа да се обърне внимание на средната скорост. Кат докараш средната скорост до 140 км/ч с разход под 8-9, че и нагоре, нафта пак да поговорим. Изказа: със 140 км/ч гори 6/100 некакси не се връзва със снимките. Аз понеже не се срамувам колко гори локомотива си казвам истинския разход, после всички го имат същия и не мога да разбера защо говорят глупости из форумите.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#188 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 април 2017 - 18:42

Преди да ни обвинят в офтопик... :)

За да постигнеш средна скорост от 140, трябва да се ресетне "from start"-a от момента, в който заковеш 140 и да се кара само така, без спирания.

Иначе тръгваш София - Бургас например, може цялата магистрала да караш на автопилот със 140, но излизането от София примерно 30-40 мин, ще свали на 110-115 средна, и това ако не спираш никъде. Ако спреш за едно бързо кафе, ще свали до 100 средната.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#189 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 18 април 2017 - 18:48

Вярвам на снимките и само ще итбележа да се обърне внимание на средната скорост. Кат докараш средната скорост до 140 км/ч с разход под 8-9, че и нагоре, нафта пак да поговорим. Изказа: със 140 км/ч гори 6/100 некакси не се връзва със снимките. Аз понеже не се срамувам колко гори локомотива си казвам истинския разход, после всички го имат същия и не мога да разбера защо говорят глупости из форумите.

Прав си, но 140 средна за тук е трудно, особено с този трафик. Аз не споря за по-икономичен дизел. Просто показах 2 примерни разхода. Със сигурност обаче ако поддържам 140 в час, няма да гори над 7.5 в моментното и състояние. Затова и казах, че за тези пари е по.безопасно да вземе бензин :)

Преди да ни обвинят в офтопик... :)

За да постигнеш средна скорост от 140, трябва да се ресетне "from start"-a от момента, в който заковеш 140 и да се кара само така, без спирания.

Иначе тръгваш София - Бургас например, може цялата магистрала да караш на автопилот със 140, но излизането от София примерно 30-40 мин, ще свали на 110-115 средна, и това ако не спираш никъде. Ако спреш за едно бързо кафе, ще свали до 100 средната.

Точно това щях да кажа....преди да излезем от топика 

Този пост е редактиран от hipopotyk: 18 април 2017 - 18:51

• 0

#190 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 18 април 2017 - 19:35

И аз съм на ясно, че дизела е по-икономичен, ама разликите не са толкова големи. Ако вътриш 50-60К годишно да го мислиш, за моите 25-30К ми идва кажи речи еднакво, а па чесън ако се тури вече е безсмислен нафталина.

• 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#191 PeevG

PeevG

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 270 CDI

Публикувано 18 април 2017 - 19:56

Mr Big, така и не каза дали продаваш нещо. Предпочитам да взема кола от Бг вместо да се доверявам напълно на непознати. 50,60к не се виждам да навъртам, а бензина винаги можеш да го газифицираш ако решиш.

• 0

#192 PeevG

PeevG

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 270 CDI

Публикувано 19 април 2017 - 00:20

Още един казус.

Има ли според вас голямо търсене на ЦЛК-та и ако има какво според вас е времето, за което хубавите автомобили изчезват(купуват се).

http://www.mobile.bg...75&slink=2t4j5y

Съдейки по снимките тази е на пазара поне от януари,а отговаря на изискванията ми. Трябва ли непременно да е прецакана, щом се е застояла толкова ?

• 0

#193 asensiobg

asensiobg

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:София/Кюстендил
  • Автомобил:
    W211 Е 350 4matic

Публикувано 19 април 2017 - 00:43

Аз да си покажа моя среден на Е350 бензин. Това беше като го докарвах към Бг от Германия. Колата съм я карал по магистралите с ограниченията и на климатик 14231356_10208264783556433_4106620280053

• 0

#194 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 897 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 19 април 2017 - 07:19

Още един казус.
Има ли според вас голямо търсене на ЦЛК-та и ако има какво според вас е времето, за което хубавите автомобили изчезват(купуват се).

Съдейки по снимките тази е на пазара поне от януари,а отговаря на изискванията ми. Трябва ли непременно да е прецакана, щом се е застояла толкова ?

На мен ми харесва, бих я погледнал как трака на диагностика и отдолу.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
  • 0

#195 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 19 април 2017 - 09:05

Още един казус.

Ако всичко и е наред, пазари се за цената щом стои толкова. Според мен лъжат, че е нов внос или понятието нов внос им е година. Миналият септември серията беше ВР....
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни