То за офроуд си има Gelandewagen. Така наречената Гега. G500 М112 се газифицира идеално. ML e паркетен джип или ако не са изчистили зимата пред блока да можеш да излезнеш.
Тема за избор на кола(искам да си купя ....., какво мислите за тази)
Започната от kdl, 14 дек 2016 - 22:11:11
499 мнения по тази тема
Публикувано 06 април 2017 - 21:16
Публикувано 06 април 2017 - 21:23
Ако не си изчистил и не е валяло много сняг, че и гуми си требват и просвт. Ама за аматьорски преходи през някой гьол става, ама ако няма папур в околията, че има ли папур ще идва и трактор. В общи лнии е проходимо почти коклкото Жигула, ако някой си мисли че се базикам, има клипове из тубата на какво е спосонна Жигула, повечето паркетници са с много по-лошо представяне извън пътя.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 06 април 2017 - 21:50
И аз мисля, че идеята за МЛ и да го кара по поляните и то на въздушно окачване е мн тъпа.
А какво мислите за Ленд Крузърите от това поколение?
http://www.mobile.bg...14&slink=2mgx2q
Как са като подръжка, здравина и т.н.
Аз лично намирам тази кола за ужасно безлична и грозна отвътре и отвън, но чувам, че хората ги харесват И с тези 163коня на това купи ми се струва, че някой трябва да бутне...
Публикувано 06 април 2017 - 22:03
Има аи демултипликатор, демек бавни, ич не и требва да бутат. В стоково изпълнение е по-добра от МЛ, но пак не е за сериозни изпълнения. От тия ЛК-та също има на въздушно, на май е само на бензиновите мотори. Стандартно мисля, че имат блокаж само на задния диф, но съмвиждал екземпляри с три блокажа, ама се допоръчват. Чувал съм много твърдения, че двигаъелите били много капризни на нафта и че имало едни с проблемни дюзи. Иди пии вода извора в офроуд форума най-добре. Аз си падам по офроуда и имам няколко приключения, ама съм далеч от опита на хората в офроуд форума, но го чета редовно.
Този пост е редактиран от mradulov: 06 април 2017 - 22:04
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 07 април 2017 - 09:27
въздушното е в най високото ниво на оборудване. не зависи от мотора
двигателите тук найстина страдат от дюзи и от едни електромагнити, заради нафтата,
при добро обслужване и слагане на добавки километрите не ги плашат - виждал съм такива перфетни на по 800-900к км...
определено е много повече джип от мл-а
но ако се търси офроуд машина гледаш по стария модел - лк90, лк95
Публикувано 07 април 2017 - 09:37
Ленд крузер само бензин. Дизела е с капризни дюзи денсо. Няма мощност. Пука бутала.
Публикувано 07 април 2017 - 09:47
за мощността е относително. на магистралата тоя лс с аеродинамиката на тухла върви със 180 без проблем с 3.0 дизела. повече не му и трябва...
Публикувано 07 април 2017 - 09:53
Един мой от Варна ще купува Жипка. Трябва му нещо за стабилен офроуд(ходили ли сте на Паша Дере до Варна?) и се е спрял на w163. Иска да го газифицира и да го вземе със въздушно окачване.
Как ви се струва тази идея?
На мен лично не ми допада. Не смятам че въздушно е за офроуд, нито че МЛ като цяло е много за офроуд. Препоръчах му Тойота Ленд Крузър, ама явно иска да мине по-тънко с дъртия МЛ като начална цена.
Vonko, братле, вземи се кротни малко, на всяка манджа-ганджа... Какъв МЛ 163 с въздушно окачване, какви пет лева, оспамил си целия форум с еднотипни коментари или несвързани с темата такива. Отворя ли тема и вече знам как ще прочета твой неадекватен коментар или друг повтарящ се в който настъпваш много цлс-а, как ти харчи 12 или нещо си за старото ти бмв.
Страхотно е че си активен, ама прочети малко и не бързай да кажеш ако не си сигурен в това което пишеш или не е релевантно. Нищо лично, просто прави лошо впечатление.
Публикувано 07 април 2017 - 11:29
Vonko,кажи му на твоя ,че е това е жипка за оффроуд.Продава я мой познат и е направена с много пари,даже като и гледам парите на които я е обявил,вложените в нея я надхвърлят.Само като гледам си е свалил рошавите гуми и сега на снимките стои малко като на кокили с тия.
http://www.mobile.bg...33&slink=2mog9f
Този пост е редактиран от mimo160: 07 април 2017 - 11:32
Публикувано 07 април 2017 - 12:14
Vonko,кажи му на твоя ,че е това е жипка за оффроуд.Продава я мой познат и е направена с много пари,даже като и гледам парите на които я е обявил,вложените в нея я надхвърлят.Само като гледам си е свалил рошавите гуми и сега на снимките стои малко като на кокили с тия.
Сигурен съм че е супер, ама е out of budget. Сега пича се надъхва да вземе Ford Explorer за 5-6 бона и една 211-ка все пак да има и кола, пък форда да го троши по чукарите и драска в клонките там
Публикувано 07 април 2017 - 12:54
Колеги привет, да ви попитам какво смятате за конкретният екземпляр? http://www.mobile.bg...481204992573772
Адашче, Ванката 210 си взе очиларката от него. Тогава видях 211ката на живо и.... без да съм я оглеждал обстойно.. не намерих забележка.
Пича излезе сериозен, изглеждаше също такъв и внасянето на коли му е хоби, а не основен занаят.
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 07 април 2017 - 16:12
Супер значи, лошото е че и аз съм с твоята орисия и оглеждам апартамент и май днес го избрах. И няма да остане свободен лев настрани за такива работи... Дано в по-късен етап все още е в такова състояние и да имам възможностите да отида и да говоря директно с човека. Иначе найстина на снимки изглежда уникално. Табло, екстри, боя ...
Публикувано 17 април 2017 - 19:46
Здравейте, търся си ЦЛК фейслифт с бюджет до 10к лева. Смятате ли, че е възможно да намеря добър екземпляр за тези пари, или винаги трябва да търся скритите дефекти?
http://www.mobile.bg...23&slink=2sjiv8
Този се вписва в бюджета, виждате ли нещо притеснително(аз забелязах висящ кабел под волана, не знам дали трябва да ме притеснява).
Реших да поискам мнения тук, преди да се обадя в автокъщата.
Благодаря за отделеното време!
Поздрави!
Публикувано 17 април 2017 - 20:27
до 10 е трудно но ако си склонен да вземеш 200компресор може и да се измисли нещо...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни