Здравейте. От скоро съм собственик на в204 та искам да си сменя и маслото на скоростната кутия . Някой ми казват, че са си сменяли сами маслото точат и наливат няма проблем, други ми казват че трябва в сервиз точат го под налягане и под налягане се слага , трети ми казват че се наливало примерно 70% от маслото вдига се на подемник давало се газ малко после се доливало. Много различни неща чух попитах и в мерц сервиз за смяна на масло на двигател, ск. кутия, диференциял + всички филтри но ми казаха много голяма цена. Споделете вашите мнения
Смяна на масло на автоматична скоростна кутия - мненияw204
Започната от R.Karamfilov, 28 ное 2016 - 09:40:02
w204 c-class automatic
103 мнения по тази тема
Публикувано 28 ноември 2016 - 09:40
Публикувано 28 ноември 2016 - 11:26
Сам ли смяташ да се справяш или да даваме координати на доверени сервизи?
Публикувано 28 ноември 2016 - 11:39
Консумативите са около 150лв - малсо, флитър с гарнитура и муфата на кабелите. Принципно може и сам да се справиш, но ти трабва канал или подемник, като е добре да се остави кутията да се източва цяла нощ, при наличие на пробка на хидро-трансформатора. Ако няма пробка опасноста е да остане около 20-30% от старото масло. Затова е препоръчителна смяната в сервиз, където има нужната техника.
Публикувано 28 ноември 2016 - 12:18
Маслото и консумативите са евтини, за всеки случай това масло е по-евтино от двигателното. Само намери сервиз в който се занимават с това да ти го сменят не се мъчи сам в гаража. Хубаво е да се смени и гарнитурата, буксата и да се направи промивка, друг е въпроса тази промивка колко е истинска промивка но това е спорна тема
#5 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 28 ноември 2016 - 12:27
Здравей,
Аз си поддържам кутията в Ботевград, при човек, който се занимава само с кутии по принцип.
Той ми е казвал, че маслото се сменя при дадена температура. Не знам на кого да вярвам, но откакто съм при него проблеми нямам. Там карам и 203ката и 209ката.
По принцип се сменя филтър, гарнитура, букса и масло. В някои сервизи ще ти кажат, че букса се сменя само ако протече.. Ами според мен е по-добре да я смениш преди да протече, та после да не ходиш пак
Ако искаш да ти дам координати, казвай.
Публикувано 28 ноември 2016 - 12:47
Здравей,
Аз си поддържам кутията в Ботевград, при човек, който се занимава само с кутии по принцип.
Той ми е казвал, че маслото се сменя при дадена температура. Не знам на кого да вярвам, но откакто съм при него проблеми нямам. Там карам и 203ката и 209ката.
По принцип се сменя филтър, гарнитура, букса и масло. В някои сервизи ще ти кажат, че букса се сменя само ако протече.. Ами според мен е по-добре да я смениш преди да протече, та после да не ходиш пак
Ако искаш да ти дам координати, казвай.
Букса се сменя само ако протече!!!
Желателно е, да НЕ се бара изобщо, защото ако превърти болтчето при развиване или затягане (най-често), се влиза в такъв хубав филм, че излизането коства на собственика доста пари, и ако смяната не е била наложителна е просто неоправдано.
#7 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 28 ноември 2016 - 13:11
Желателно е, да НЕ се бара изобщо, защото ако превърти болтчето при развиване или затягане (най-често), се влиза в такъв хубав филм, че излизането коства на собственика доста пари, и ако смяната не е била наложителна е просто неоправдано.
Не съм съгласен, колега, съжалявам. А ако протече какво правим? Нали пак трябва да се смени?
Затова не си правим обслужване на кутиите при майстора в гаража на блока, а си го правим или сами или при някой, за който се знае, че е читав.
Публикувано 28 ноември 2016 - 13:21
Как ще разбереш тогава че е протекла? И не е ли по-опасно в този случай ако протече без да разбереш и ти спадне маслото в кутията да стане мамен зи джаскен с кутййката?
Публикувано 28 ноември 2016 - 13:29
Масло на скоростна кутия се сменява само във Балкан Стар. Там знаят най добре кое, как и с какво.
Публикувано 28 ноември 2016 - 14:01
Това с буксата се отнася до 5ск автомати. Ти нямаш такава.Как ще разбереш тогава че е протекла? И не е ли по-опасно в този случай ако протече без да разбереш и ти спадне маслото в кутията да стане мамен зи джаскен с кутййката?
Аз съм съгласен с Grosmaster-a, че ако не тече буксата, наистина не е лоша идея да не се пипа при 5ск. кутии.
Смених я едно време на моята, нямаше драми, но при някои коли е запекло доста.
Публикувано 28 ноември 2016 - 15:08
Не съм съгласен, колега, съжалявам. А ако протече какво правим? Нали пак трябва да се смени?
Затова не си правим обслужване на кутиите при майстора в гаража на блока, а си го правим или сами или при някой, за който се знае, че е читав.
Когато протече, тогава сменяш.
Буксата на кутията е на високо, така че колкото и да изтече не е фатално, кутията няма да остане без масло.
Публикувано 28 ноември 2016 - 17:55
То проблема май не е толкова да останеш без масло а самото масло като протече отива по кабелите към ECU-то на автоматика и го убива.
Публикувано 28 ноември 2016 - 18:42
То проблема май не е толкова да останеш без масло а самото масло като протече отива по кабелите към ECU-то на автоматика и го убива.
То това е другия филм
Публикувано 29 ноември 2016 - 08:51
Благодаря за мненията, а да попитам спецификацията на маслото къде се гледа. Аз уж гледах някакви работи ама .....
Публикувано 29 ноември 2016 - 09:48
Благодаря за мненията, а да попитам спецификацията на маслото къде се гледа. Аз уж гледах някакви работи ама .....
Вземи си оригинално по MB ATF-134
Also tagged with one or more of these keywords: w204, c-class, automatic
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W204 →
Разход на горивоЗапочната от kiksw204, 17 юли 2023 w204 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W204 →
Слаби места на W204Смятам да го купя и търся съвети Започната от hpetrov, 14 дек 2021 проблеми, слаби места и още 2 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Общи теми за C-класа →
Покупка на W204 - съвети, мненияЗапочната от gabrielsavchev, 22 юли 2021 w204 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W204 →
Търся pdf файл за ремонтиЗапочната от NaskoM, 12 май 2020 W204 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W204 →
W204 APS 50 NTG4 - смяна с друга мултимедияРетроифит или смяна 5" със 7" дисплей и екстри Започната от lachezzar, 16 фев 2020 w204, aps 50, retrofit, comand и още 2 |
|
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни