Здравейте колеги, до сега не съм имал мерцедес, само баща ми и дядо ми са имали. Та въпроса ми е, спрял съм се на очиларка 3.2 цди 197 коня автоматик, авангарде. Цената и не е лоша като ще се спазари, вчера отидох да я тествам и няколко неща ми направиха притиснително впечатление. Като я запалих двигателя работеше напълно нормално, но нещо се завъртях около нея и ми направи впечатление че докато си работи си пуши бял пушек и леко намирисва като че ли на нафта. Предположих че не е палена по-дълго и я оставих да поработи- но не спря да си пуши белия дим. Като я изкарах и и направих кик даун започна да пуши чернилки като на парен локомотив, знам че черно като пуши като се дава газ е от сажди по турбината и тръбите но тя не спря да пуши черно докато давам газ, та директно към въпроса- какво значи този бял дим (дюза ли е, масло ли харчи) и този черен дим нормално ли е толкова много да пуши дори и да има сажди. На километраж излиза 230хил. но не мисля че на 16 години е много възможно, къде в София могат да се проверят освен в БС (при Петко дали е възможно)? Благодаря предварително на тези които търпеливо изчетоха дългия ми роман, но съм с много въпроси.
15 мнения по тази тема
Публикувано 03 октомври 2016 - 20:58
Публикувано 03 октомври 2016 - 21:15
Бегай от тая. Бял пушек има, когато гори антифриз, има неправилно горене т.е. дюзите са зле или избираме нов папа, а и с това яко пушене си отиваш на 6 дюзи, провери им цената и прецени. Като загря колата пали ли я? С подобни уш малки ядове, може и мотор да правиш, а това не е оферта.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 03 октомври 2016 - 21:22
Хич не се занимавай с тая кола .
Винаги изгодните оферти излизат скъпо . Прати линк ,ако я има в интернет да придобием представа за какъв навес иде реч .
Публикувано 03 октомври 2016 - 21:23
Така по форуми ще се объркаш още повече.
Според мен си прецени, дали си струва колата като състояние, вид и цена разбира се.
Най-добре е оглед от човек който разбира от София си, колегите ще те насочат най-добре.
Публикувано 04 октомври 2016 - 06:18
И при мен пушеше черно отзад на кикдаун, но се оправи с една малка операция на едни клапани. Вече нямам такива и колата си диша спокойно при пълна газ. Черното е само от дъжд на вятър.
Двигателя е чук.
Сутрин и при мен изпушва докато не загрее, но особени разлики не съм видял.
Съвет - ако те лепи за седалката и те кефи, взимай я.
Публикувано 04 октомври 2016 - 07:55
http://m.cars.bg/c1814762
Лепи много, но не съм убеден дали е на реалните километри, направо ги сънувам вече тия очиларки. Баща ми кара R320Cdi 4Matic 224 коня не лепи толкова. Само пушеците ме притесняват и ще се закара в сервиз за тестване.
Лепи много, но не съм убеден дали е на реалните километри, направо ги сънувам вече тия очиларки. Баща ми кара R320Cdi 4Matic 224 коня не лепи толкова. Само пушеците ме притесняват и ще се закара в сервиз за тестване.
Публикувано 04 октомври 2016 - 08:09
Хич не ми изглежда даже и изгодна цената, това е кола на доста преклонна възраст...
Публикувано 04 октомври 2016 - 08:18
Хич не ми изглежда даже и изгодна цената, това е кола на доста преклонна възраст...
За теб знаем, нищо няма да си купиш!
Публикувано 04 октомври 2016 - 08:25
Километрите определено не са реални, но поне има доста екстрички.
Гледам е регистрирана, което в някой случай е добре, защото може да е покараш и закараш на оглед където и при който искаш.
Цената според мен е съобразена със състоянието на колата.
Определено ще има какво да пипнеш тук там, но за 1000-1500лв. отгоре и става чудесна.
Има гробове от началото на модела по 2000-3000лв. където вече е минал момента за влагане в тях....
Пушеците може да се са от няколко неща, но нека първо мине през SD за да се види състоянието на дюзите, катализаторите има ли ги/няма ли ги, чипвана ли е и тн....
Моето мнение е да и направиш един хубав оглед при отворен механик и след това да коментираш цената с продавача.
Ако е свалиш под 5 000лв. си е чудесно.
Успех.
Публикувано 04 октомври 2016 - 08:47
А чисто информативно скъпа ли е поддръжката и с верига ли е мотора?
Публикувано 04 октомври 2016 - 08:58
Стар Мерцедес няма, има неподържан.
Тази като гледам е доста наблъскана с екстри. От друга страна има повече неща за чупене.
Карам същата. Веднъж ме предаде заради хлабава връзка на една от дюзите. Просто загасна. Наместиха я и пее отново.
Другото, което съм правил е клапите на въздуха, не даваха на колата да диша. А, и стъпково моторче на тия клапи.
От данъка ще те заболи корем, но минава след три дни.
Публикувано 04 октомври 2016 - 09:08
Кола на 16 години е все пак , може да са й реални километрите , но може да се провери . Много по здрави излязоха 210-ките от 211 . Караш в в сервиз и преценяваш .
Публикувано 04 октомври 2016 - 10:50
В София къде можете да ми препоръчате да се проверят километрите и двигателя, ходил съм при Петко и останах доволен от работа по електрониката, но все пак да попитам
Sent from my iPad using Tapatalk
Публикувано 04 октомври 2016 - 10:59
В София къде можете да ми препоръчате да се проверят километрите и двигателя, ходил съм при Петко и останах доволен от работа по електрониката, но все пак да попитам
Километрите по рамата на автомобила с БС
Мотора е с верига, общо взето здрав мотор е.
Цените на частите вече си зависи, нови ли ще слагаш, втора употреба, ползваш ли отстъпки в магазините, сам ли ще си е правиш, гаражен майстор или сервиз ще използваш...
Пак ти казвам като е гледам, 1000-1500лв. си приготви отгоре за да стане както си трябва.
Публикувано 04 октомври 2016 - 11:59
Лепи много, ... 224 коня не лепи толкова. ...
Всяка кола малко преди да умре върви най много.
Also tagged with one or more of these keywords: 320
Модели →
S-класа →
Проблеми и ремонти →
W220 320cdi вибрации в купето при определени оборотиЗапочната от BBRemapping, 08 юли 2020 W220, Автоматик, 320, cdi |
|
|||
Форуми →
Общ форум за Мерцедес-Бенц →
Избор на CLK W209 500 / 320Започната от Reigon, 13 окт 2019 CLK, 500, 320 |
|
|||
Модели →
E-класа →
Общи теми за E-класа →
Общи теми за W211 →
320 Бензин, разход на маслоРазход на масло при 320 бензин Започната от ufsata, 15 апр 2019 320, масло, разход, дим, бензин |
|
|||
Модели →
E-класа →
Общи теми за E-класа →
Общи теми за W124 →
Какви спирачни системи можем да сложим на W124 coupeЗапочната от Stivan-Kinguin, 21 дек 2016 спирачки, 124, 124 coupe, 320 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Общи теми за C-класа →
C320 CDI 4matik - разход на горивоЗапочната от shtora, 16 май 2016 320, cdi, разход |
|
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни