Друг вариант е експертна оценка и да си доплатиш за оригинално. Също така може да потърсиш такова по моргите/OLX. Само намери място, където ще ти го сменят качествено.
W211 facelift или W212 около 2010
Започната от vbogoev, 15 авг 2016 - 11:26:58
228 мнения по тази тема
Публикувано 20 октомври 2016 - 05:54
Публикувано 20 октомври 2016 - 06:43
Като гледам до самият мехур е тръгнал един лъч, мисля си, че заради него няма да се получи с рем. комплект.
Аз съм решил като се прибера да ползвам тази фирма, хвърли ѝ едно око.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 20 октомври 2016 - 06:47
"Здравейте ,
относно щета 0000-1201-16-277652 на Mercedes Sprinter с рег.номер СA 000X МХ , сумата която признаваме е 718.66лв без ДДС ,разликата идва от нормочаса който компанията признава -15лв/ч. ! Очакваме фактура оригинал за извършения ремонт !"
Това е отговора на застрахователите за проформа от Балканстар ,която съм им пратил на стойност : 894.66лв без ДДС.
Така че варианта с проформата си остава най-добър ,ако искаш го сменяш в БС и доплащаш ,ако искаш го купуваш от БС и го монтираш на друго място ,но и в двата варианта стъклото ти е оригинално!
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 20 октомври 2016 - 07:40
Повечето ЗК разделят автомобилите на групи по следните признаци:
- години
- размер на застрахователната стойност
- размер на застрахователната премия
Погледни си общите условия и виж в коя група попадаш и на какъв тип обезщетение имаш право.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- години
- размер на застрахователната стойност
- размер на застрахователната премия
Погледни си общите условия и виж в коя група попадаш и на какъв тип обезщетение имаш право.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 20 октомври 2016 - 12:42
"Здравейте ,
относно щета 0000-1201-16-277652 на Mercedes Sprinter с рег.номер СA 000X МХ , сумата която признаваме е 718.66лв без ДДС ,разликата идва от нормочаса който компанията признава -15лв/ч. ! Очакваме фактура оригинал за извършения ремонт !"Това е отговора на застрахователите за проформа от Балканстар ,която съм им пратил на стойност : 894.66лв без ДДС.Така че варианта с проформата си остава най-добър ,ако искаш го сменяш в БС и доплащаш ,ако искаш го купуваш от БС и го монтираш на друго място ,но и в двата варианта стъклото ти е оригинално!
Това при кои застрахователи е колега. И в кой точно момент даваш проформата
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 20 октомври 2016 - 12:45
Колега, Верно запали някоя свещица... Напуснал те е нещо късмета. Дано застраховката покрие всичко.
Публикувано 20 октомври 2016 - 13:45
Това при кои застрахователи е колега. И в кой точно момент даваш проформата
При ЛевИнс ,но по принцип всички застрахователи ,когато заявиш ,че ще оправяш щетата по фактура ,ти искат проформа. Тя се изпраща преди да си започнал да ремонтираш за да си наясно дали ще ти я платят или не!
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 20 октомври 2016 - 14:10
При ЛевИнс ,но по принцип всички застрахователи ,когато заявиш ,че ще оправяш щетата по фактура ,ти искат проформа. Тя се изпраща преди да си започнал да ремонтираш за да си наясно дали ще ти я платят или не!
Да, имам идея за предназначението на проформтите. По-скоро исках да знам каква е процедурата пред самия застраховател (И аз съм при лев инс) - в общите условия ли мога да видя дали го имам това като опция ( принципно ) и дали важи независимо на колко годинки е каляската?
Публикувано 20 октомври 2016 - 17:36
Важи за всички коли, като завеждаш щетата, отбелязваш на начин на обезщетение - по фактура. После отиваш там от където ще купуваш/ремонтираш детайла и искаш да ти дадат проформа ф-ра. Изпращаш я на [email protected] и описваш номера на щетата. До една седмица я разглеждат и ти връщат отговор дали е приета.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 27 октомври 2016 - 20:15
Върнах се в България благополучно. Днеска ходих да ми лепят стъклото, заведох си и щетата. Стана горе-долу добре. Там където е самият удар стои като петънце, ама това няма как да се оправи. Стана тъмно и не успях да снимам. Друга мизерия изскочи. 1 овца реши да минава през 3 ленти на пряко и ме засече и за да не ме удари се качих на бордюра с 40-50км/ч. и съответно се разцепи едната гума... Сега с този 4matic знам, че трябва всички да са равномерно износени и се чудя сега какви зимни гуми да взема. Спрял съм се на тези: 245/45R17 99V GoodYear UltraGrip Performance G1. Има ли по-добри за около 350лв/бр.? Най ме е яд, че тия гуми, които са на колата са от края на 2014 година, не са стари и можеше още поне 1 година да се карат... Като ги взема новите на някой ако му трябват 3 гуми Micheline Alpine да свирка...
Свещ още не съм запалил, че бях в католическа държава до сега, ама май е време... Дано това да е последната мизерия в близко бъдеще...
Прикачени файлове
Публикувано 27 октомври 2016 - 20:25
Този Goodyear е страхотен, няма да сбъркаш
Но си мисля,че нищо му няма на 4-матик , ако си купиш само две Мишелинки за отзад и оставиш две от старите отпред (или обратно). По-важно е гумите да са еднакви като марка и шарка.
Но си мисля,че нищо му няма на 4-матик , ако си купиш само две Мишелинки за отзад и оставиш две от старите отпред (или обратно). По-важно е гумите да са еднакви като марка и шарка.
Този пост е редактиран от drjivago: 27 октомври 2016 - 20:32
Публикувано 27 октомври 2016 - 22:16
всъщност ако размера е еднакъв на гумите няма значение другите неща. разбира се е добре да са с еднаква шарка и еднакво износени, но и една гума като тази която си сцепил да си купиш няма да страдаш. ако пък толкова държиш на точността - вземи си две мишелинки като сегашните и ги сложи на един мост.
Публикувано 29 октомври 2016 - 17:40
+1 важен е така наречения "running radius". Това е разстоянието от центъра на остта на гумата до пътя, а не радиуса на гумата. Хумата колкото и да я помпиш се мачка като стъпи колата и никога не се си запазва радиуса. Важното е тичащия радиус да е еднакъв/много близък за всички колела. Препоръчително е гумите да са еднаква шарка за да имаш що годе еднакво сцепление.
Спокойно можеш да купиш една нова гума и да караш без притеснения, освен ако текущите гуми не са пълни галоши.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Спокойно можеш да купиш една нова гума и да караш без притеснения, освен ако текущите гуми не са пълни галоши.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 31 октомври 2016 - 11:24
Решил съм да си взема нови гуми, отказах се напълно да взимам само 1 или 2 нови. Хубаво е, че има възможност в последствие, ако се спука гума да не се взимат нови 4, ако е в ранен стадии на износване. Гумите в момента са MichelinPilot Alpine pa3, чудя се сега дали да са Goodyear UltraGrip Performance G1 или MichelinPILOT ALPIN PA4, цената е абсолютно 1 и съща. Има ли значение кои ще са или и 2-та вида са перфектни?
Публикувано 31 октомври 2016 - 11:28
Good Year ги дават най-добрите точно този модел, аз съм много доволен от Gislaved
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни