Няма да му стане нищо на самия двигател от каквато и да е газова, стига да не обедняваш сместа. То реално на повечето двигатели не им става нищо, има изключения де, но са малко.
Можеш да си съсипеш горивната система (инжекцион, карб, каквото и да е), реално ти слагайки газовата, малко или много ще дупчиш тук там и ще правиш "доработки".
Като ти гръмне един два пъти въздуховода, ще прибегнеш и до някое марково тиксо...
Няколко месеца по-късно или повече ще имаш типичният балкан-мобил, който крещи като го погледнеш "аз бях каран евтинко".
Спестил си на теория някакви пари, но реално едва ли е така, понеже вече не караш същата кола. Ако и не разбираш достатъчно, или не инвестираш в себе си да се научиш на основите при газовите, и да градиш после, през седмица си при газаджия. 10лв. днес, 20лв. утре, тук филтърче, там това, после онова... въпроси от типа "кой идиот ти е слагал газовата, осрал е всичко, сега трябва да сменим ала бала, ще ти струва още ХХХ лв.), загуба на време, това онова.
Теглиш чертата, 1г. след като сложиш газовата, в реалния случай, а не идеалния... си натрошил страшно много пари, а не си спестил нищо, дори си на загуба, съсипал си колата си и резултатът е нулев, озовавайки се с кола, с която не ти е спокойно да тръгнеш на път, да не строши нещо.
Нямам цел да се заяждам, просто храна за размисъл.
Свестни газаджии, Божа работа. Аз досега дебили не съм виждал. Държат се огледално на клиентите си, но и не познавам много, сигурно има и кретени м/у тях.
Предвид контрастните мнения към тях, не мога да си позволя да те насоча към никого. Аз проблеми с газаджии не съм имал, но и от поне 4 години не искам да си помислям за газ.
Ако имаш хубав такъв автомобил, остави си го и не сери по него, не останаха.
Купи си някаква кола без пари и я газирай, ако се налага да пътуваш толкова много. За пример, 4цил. двигатели на БМВ до около 2000г. се газират с ГИ супер лесно и работят безпроблемно. Компактче с 1.6 върви без пари направо, а има здрави и хубави за под 2000лв. С още 6-700лв. ГИ е в играта.
Олд-скуул колата си я вади, когато ти е кеф.
А ако караш 10-15х.км. на година, хич не се вкарвай във филми, щом не знаеш какво правиш.
Сметки от типа, давам 550лв. и карам щастливо и евтино не съществуват, освен ако не правиш ти нещата сам и нямаш богат опит. Само тогава можеш да предвидиш до адекватна степен кое колко ще струва и кое може да се обърка.
И пак ти казвам, постът ми не е заядлив. Спестяваме ти развръзка, която се случва в 99% от случаите, в която нито имаш кола, нито караш евтино, а парите които си потрошил, са огромни.