S500 w220 4matic
Started by trifonl, 20 Jun 2016 - 09:53:44
343 replies to this topic
Posted 08 September 2016 - 21:39
Виж сега,това че си я карал е голямо преимство.
Щом си я почувствал твоя,какво ще стане като я вдигнеш на подемника?
Най-много да свалиш още някой лев
Утре чакам развръзката!
Щом си я почувствал твоя,какво ще стане като я вдигнеш на подемника?
Най-много да свалиш още някой лев
Утре чакам развръзката!
Posted 08 September 2016 - 21:44
Каквото свалих свалих вече човека категорично отказва да свали повече защото това което предложих в началото ще му донесе 400 лева печалба. Така откъм цена направих максимума като последния ми аргумент беше че гумите са просто ужасни две по две са с различен грайфер които е почти нулев а задните са толкова надути че не можеш да ги натиснеш като камък са. От там смъкнах 300 лева и така. Аз също чакам с нетърпение като най - вероятно тази вечер спането ще е мираж имам една снимка само да загатна вижда се волана малко като според мой приятел е много изтъркан аз пък мисля че е добре... Незнам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 08 September 2016 - 21:56
Салонаджийски номера са това с гумите, представям си каква е колата...
Това е едно от нещата които ме дразнят когато купувам автомобил, именно гумите и като почнат да ми се жалват как е давали без печалба и тн...
Обърни внимание на комби инструмента
Posted 08 September 2016 - 21:58
Гросмастер в няколко теми като чета и срещам това комби инструмент. Ако не те притеснявам би ли обяснил какво точно представлява и каква работа върши.. Аз думата комби я свързвам с кола комби
Posted 08 September 2016 - 21:59
Гросмастер в няколко теми като чета и срещам това комби инструмент. Ако не те притеснявам би ли обяснил какво точно представлява и каква работа върши.. Аз думата комби я свързвам с кола комби
Първата снимка
Posted 08 September 2016 - 22:01
Да какво да гледам там? Има леко петно на градусите което не ми пречи а снимките правят да изглежда че на места свети по слабо. Не е така. Нещо друго ли имаш в предвит? Километрите ги пише 211 845.
Наистина не разбирам затовс питам
Edited by trifonl, 08 September 2016 - 22:01 .
Posted 08 September 2016 - 22:04
Да какво да гледам там? Има леко петно на градусите което не ми пречи а снимките правят да изглежда че на места свети по слабо. Не е така. Нещо друго ли имаш в предвит? Километрите ги пише 211 845.
Петното е ясно, огледай подсветката на скоростомера (оборотомера и другите) дали свети плътно.
Posted 08 September 2016 - 22:06
Благодаря за съвета. Днес и вчера като я карах светеха идеално според мен е от камерата но задължително като отида утре ще го погледна това.
Posted 08 September 2016 - 22:08
Благодаря за съвета. Днес и вчера като я карах светеха идеално според мен е от камерата но задължително като отида утре ще го погледна това.
Дано да е от камерата, защото филма е пълен.
Преди да е платиш, задължително е огледай отдолу за да не ревеш после, ако трябва до Варна е закарай да е огледат като хората.
Edited by grosmaster, 08 September 2016 - 22:12 .
Posted 09 September 2016 - 18:05
Колеги колата е уникална много и се радвам все едно дете ми се е родило... Имам дпста снимки но не е мита както е взех така е довечера ще ги пратя че са много и от телефона много бавно става а утре след мивка пак. Първи въпроси: Как се сваля копчето за палене да му пръсна контактен спрей. Мога ли да си направя като заключа да колата да се прибират огледалата? 3- как да обуча люка да не се отваря на тласъци? 4- как се ползва меморито на седалките? Това е засега благодаря ви на всички за отговорите преди и за помоща ви при избора на кола! Очаквайте снимките!
Edited by trifonl, 09 September 2016 - 18:06 .
Posted 09 September 2016 - 20:20
Честито!Много да и се радваш!
Posted 09 September 2016 - 22:23
Снимките
Attached Files
Posted 09 September 2016 - 22:25
Порция 2
Attached Files
Posted 10 September 2016 - 07:32
Изглежда чудесно, със здраве да си е караш
Posted 10 September 2016 - 08:07
Колеги колата е уникална много и се радвам все едно дете ми се е родило... Имам дпста снимки но не е мита както е взех така е довечера ще ги пратя че са много и от телефона много бавно става а утре след мивка пак. Първи въпроси: Как се сваля копчето за палене да му пръсна контактен спрей. Мога ли да си направя като заключа да колата да се прибират огледалата? 3- как да обуча люка да не се отваря на тласъци? 4- как се ползва меморито на седалките? Това е засега благодаря ви на всички за отговорите преди и за помоща ви при избора на кола! Очаквайте снимките!
Честито! Много безаварийни километри и много радост да ти носи! Внимавай защото това чудо лесно се набира, а трудно разбираш с колко караш без да си гледаш километража - поне докато и свикнеш. Относно въпросите:
1 - сваля се цялата топка на скоростния лост - в долния край хромирания пръстен се завърта обратно на часовника гледано от горе - на ръка, което освобождава притискащите пластмасови палчета и след това цялата топка се измъква на горе. В лоста остават двете дупчици, в които контактува бутона. За пробата можеш да ги дадеш на късо с проводник да видиш дали ти работи системата и проблемът е в копчето. Самия бутон не съм го разглабял, но предполагам, че ако огледаш внимателно след като свалиш топката ще видиш как става.
2 - В менюто на клъстера някъде през Settings е настройката да ти се прибират огледалата като заключиш - внимавай с таз екстра защото се оголват винтовете, които ги държат към купето и за нещастните наркоманчета е детска игра да ти ги свалят за под минута време и двете. Някои препоръчват с винтоверт и съответната бургия да им се изпилят шлиците в главите на винтовете където влиза торкса за развиване. Също така - ако ще я държиш на улицата подсигури си задължително лайсните с датчиците на парктроника - това са едни лесни 500 лева за наркоманчетата и се свалят с едно движение...
3 - Ключа за шибедаха има по 2 позиции във всяка посока. Втората се достига както на ключетата на прозорците с по-силно натискане. Процедурата по обучение е подобна като тази за самите стъкла - от затворено положение натискаш копчето само в 1 позиция. Шибедаха трябва да започне да се отваря. Задържаш така докато се отвори изцяло и 10 секунди след като е отворен го пускаш. След това същата процедура при затваряне. След тази операция, ако всичко е на ред с мотора и релсите би трябвало като натиснеш до 2-ра степен люка да се отвори до край. Имай предвид, че има комфортна опция - т.е. шибедаха ако си го отварял малко, винаги си помни позицията и следващото отваряне спира до там. Просто пак трябва да натиснеш копчето до втора степен и ще се отвори до край.
Ако имаш други въпроси - питай - ще се радвам да ти отговоря. Ако не ти светят дръжките на вратите можеш да метнеш едно око в мойта тема как съм ги оправил - доста по-приятно е нощно време. И един съвет - никога не си изключвай предупреждението на дистроника от копчето до скоростния лост (червения индикатор нека да ти свети постоянно) - дори и да не е активен в момента, когато колата усети, че се приближаваш бързо до нещо спряло или бавно движещо се почва да ти пищи през клъстера - адски полезна екстра в градско каране, ако за миг се разсееш и тоя пред теб спре това ще те предупреди на време да скочиш на спирачките...
Едит - изпуснал съм 4-та точка:
Меморито се ползва по следния начин - нагласяваш си седалката с всичките й части, позицията на волана и дори огледалото за задно виждане, така че да са ти удобни. После натискаш M и след това желания номер, на който да си запомниш настройките - да речем 1. Ако си разместиш някой от изброените елементи, за да го върнеш в запомнената позиция само натискаш съответния номер, който ти помни настройките (в случая 1) и държиш натиснат докато движенията приключат. Това нещо може да се направи за двата различни ключа (надявам се да имаш 2-ри) просто за втората настройка трябва колата да е отключена с втория ключ и първия да не й е в обхвата. Тогава компонентите ще се наместват сами в зависимост от това, с кой ключ отключваш.
Edited by koleto_70, 10 September 2016 - 08:13 .
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users