Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Питане относно климатик на w211

• Please log in to reply
50 мнения по тази тема

#31 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 септември 2016 - 15:10

По принцип C3-то иска физически com порт. През USB преходник не работел уж ама през PCMCIA можело. Не съм имал време лично да тествам това твърдение. Другото е че в интернет готовите имиджи са за точно някакъв модел лаптоп. Примерно имиджа за Dell D630 може да се подкара и при Dell D620 и D830 какъвто е моя. Предполагам може и на Dell D530 какъвто е твоя.

Другия с Pentium 4 може да се окаже голяма играчка докато подкараш Windowsa от готовия имидж. Тогава ти остава сам на чист Windows да инсталираш Xentry-то което си е филм сам по себе си.

• 0

#32 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 септември 2016 - 18:51

А защо не може да се сложи на всеки един компютър- модерен - заради компортовете ли?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не само заради портовете , а и заради платформата за която е писана програмата .Аз използвам оригинален софтуер за който плащам лиценз , не съм правил сравнение с китайските ,но знам за тях ,че ако тръгнеш да сменяваш еку-то на скоростната кутия трябва да минеш през SCN-Coding ,и по старите версии поддържат Offline SCN-Coding до определена година и става ,но по новите изискват само Online SCN-Coding и там вече пак опираш до лиценс от Daimler .

Този пост е редактиран от wertion: 08 септември 2016 - 18:51

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#33 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Mercedes E270 W211 2004г.

Публикувано 08 септември 2016 - 18:53

Моята цел е не толкова професионална от колкото любителска!

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#34 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 април 2017 - 18:43

Здравейте колеги, ще подновя темата за климатика/климатроника, понеже купих колата 2016 септември не съм ползвал климатика на студено много но от тогава си имам наблюдението че студеното не сработва когато колата работи на място иначе в движение нещата някак си работят! Имам в предвид следна ситуация - времето е горещо колата е престояла и решавам преди да потегля климатика да поработи 5-10 минути на място и да понижи температурата на купето преди потегляне. Да ама Не! На място нещата не се получават - климатика е 4 зонов - поставям го на LO и на 4 зони вентилатора на ауто - върти с пълна сила но студеното не тръгва, проверявам тръбите в моторния отсег - и двете топли! Презаредил съм системата като при процедурата ми казаха че си има налягане и фреон - системата не е изтървала! Понеже се сдобих с Стар Диагноза, тези дни ръчно изкомандвах компресора на 70% - студеното тръгна веднага, направих тест на датчика до стартовия ключ с хартийка както е описано - всичко е ОК. Диагнозата отчита само една грешка в едната горна клапа - наистина не затваря - но не вярвам това да пречи на охладителния агрегат! Единствения жокер който ми дадоха когато презареждах системата е че компресора е постоянно зацепен при мен и в него има регулатор който плавно управлява системата - можело от него да е проблема при ниските обороти на мотора. Предлагат ми рециклаж - 200лв. Как мислите там ли е проблема - Стар не дава грешки по електроника и датчици! Всякакви идеи за тестове приемам

Този пост е редактиран от n_niki: 03 април 2017 - 19:29

• 0

#35 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 април 2017 - 19:37

ако е зацепен постоянно ( а той най-вероятно е) има един електрически клапан който се грижи за това, което ти се появява като проблем. всеки кадърен майстор на климатици би трябвало да ти свърши работа. сменя се клапана и става зима вътре. това е при положение, че по компресора няма друго клекнало.
  • 0

#36 frxbg

frxbg

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 229 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz E-klasse T-mod. (S210) E 270 CDI

Публикувано 03 април 2017 - 19:53

А перката сработва ли когато си на място? Ако сработва провери високото налягане или най-добре измий хубаво кондензатора с водоструйка, но внимателно да не помачкаш ламелите.
  • 0

#37 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 април 2017 - 20:03

ако е зацепен постоянно ( а той най-вероятно е) има един електрически клапан който се грижи за това, което ти се появява като проблем. всеки кадърен майстор на климатици би трябвало да ти свърши работа. сменя се клапана и става зима вътре. това е при положение, че по компресора няма друго клекнало.

Точно това ми обясниха за този клапан иде реч ! Да го сваляме значи!?

За перката - при мотора на радиатора - не съм я гледал наистина, но тази в купето тръгва на макс! За кой кондензатор става въпрос?

Този пост е редактиран от n_niki: 03 април 2017 - 20:21

• 0

#38 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 897 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 03 април 2017 - 21:39

Колега компресора приключи ли 99% си тръгваш с репатрак :)
Отиди на истински майстор или за всеки случай си купи и ремъка с по малкия размер. Като стигнеш до ситуация ще разбереш за какво говоря :)

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
  • 0

#39 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 април 2017 - 18:09

Да споделя - днес по препоръка на приятел ходих в сервиз за климатици и специалиста е познат човек. Преди да тръгна към сервиза направих опит и пуснах на 12градуса да поработи колата на място- ефект нулев, духаше само от външната температура, перката на радиатора сработи и започна да върти леко. На мяст повишавах оборотите но студено за 5-6 минути не тръгна. тръбите при двигтеля не се застудява / затопля! Угасих и след 30 Мин отидох до сервиза 5-6 километра- закачиха маркучите да измерят системата-10бара , пуснах климатика и човека казва - работи/ гледа по уредите на неговата машина- и наистина заработи, обясних за клапан регулатора - майстора вика Работи! Пусках спирах - работи. Мистика! Коментирахме Компресора - той е постоянно зацепен- не подлежи на ремонт сменя се целия!

Този пост е редактиран от n_niki: 04 април 2017 - 18:34

• 0

#40 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 април 2017 - 18:50

Колега компресора приключи ли 99% си тръгваш с репатрак :)
Отиди на истински майстор или за всеки случай си купи и ремъка с по малкия размер. Като стигнеш до ситуация ще разбереш за какво говоря :)

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg

Съжалявам но наистина не те разбрах! Може ли да блокира- не вярвам да няма защита! Явно имаш впредвид за ремък в които не се включва компресора на климатика, но ако ти говори нещо моят случай моля да споделиш по-подробно както и каква превенция да предприема!
По номера на рамата сигурно може да се извади модела на компресора, ще се радвам ако някой помогне- поне да се ориентирам като цена! WDB2110161A631532
  • 0

#41 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 04 април 2017 - 19:36

http://merc.com.ua/m...rch/A0012301411

Някой със сигурност може да ти даде точна цена, тези цени не са актуални, но са близки и стават за ориентация, и са без ддс.

Реалните ще са по-високи.

• 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#42 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2017 - 19:55

Защитата е една. Ролката на компресора е от бакелит или нещо подобно и се чупи. Не ме питай откъде знам.

• 0

#43 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 април 2017 - 20:10

Понеже съм чувал за подобна защита с падаща/чупеща се ролка, не е либредно да е на отделен ремък тая ролка? В крайна сметка климатика не е жизнено важен агрегат за работа на двигателя и не е редно просто да те оставя на пътя. На моя Бенц ролката беше на магнитен съединител и за да рабори требе ток. Спираш и тока и продължаваш.

П.С. ако не се е заклинил съединителя, в който случай вероятно ще падне ролката... ама то се мисли преди да се пише...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#44 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 април 2017 - 20:14

Колеги едно бързо търсене в eBay
https://www.ebay.com/itm/201862576794
По таблицата приложена от продавача е съвместим- не че ще се засиля да купувам сега!
https://www.ebay.com/itm/142337070867

Този пост е редактиран от n_niki: 04 април 2017 - 20:17

• 0

#45 n_niki

n_niki

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 април 2017 - 20:18

Интересно то е защо проработва когато си иска!

Този клапан-регулатор в компресора ли  се намира или е прикачен към него - отделна част?

Колега Д. Пеев - благодаря  за линка но това там въобще не e за W211 - Става за  SL550 !

Този пост е редактиран от n_niki: 04 април 2017 - 21:08

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни