Качи ги на баланс, защото може да се окажат доста криви и при един тест драйв с потенциален купувач няма да е на добре положението.
волана тресе
Започната от изток, 08 дек 2015 - 17:40:58
50 мнения по тази тема
Публикувано 07 ноември 2016 - 09:29
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 07 ноември 2016 - 09:30
Качи ги на баланс, защото може да се окажат доста криви и при един тест драйв с потенциален купувач няма да е на добре положението.
Под 140 нищо нередно не се усеща
Публикувано 07 ноември 2016 - 09:36
Точните симптоми на крива гума или гуми.
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 07 ноември 2016 - 09:45
Ами може, 4 годишни са вече и здраво са карани
Публикувано 08 ноември 2016 - 09:02
След 140 излизат ядове по задният мост, ако до 140 няма проблем, търсете причината отзад.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 15 април 2017 - 18:49
Отново сложих летните гуми, и тресенето във волана, се появи при 110 км. Кормилната щанга е нова, реглаж правих, но пак волана тресе и то видимо, при 110км. Вече не знам, какво да правя.
Публикувано 16 април 2017 - 12:44
Крива гума / гуми /, крива джанта. Също така и разбалансирани. Друго няма какво да ти причинява тресенето.
Сложи предните отзад и задните отпред и провери отново, но без помощта на свестен гумаджия няма да минеш.
И като казвам свестен, значи с качествено оборудване, защото има много съвестни и точни хора, на които оборудването не е добро. Правят всичко добре, но понякога не се получава.
Публикувано 16 април 2017 - 21:18
Трети чифт джанти /ляти сменям/ гумите на баланс са ок, наистина видимо имат отклонение нагоре-надолу, но гумаджиите казват, че е нормално. Гумите са дънлоп, бяха нови и съм минал с тях около 30000 км. Купил съм ги 2013, дот им е 2012. Със зимните гуми и железни джанти тресеше около 90км, пореден гумаджия каза, че задна джанта е крива. Изправия я и може би треперенето във волана изчезна, но сега с летните е кошмар.
Публикувано 16 април 2017 - 21:28
При различните майстори, гумаджии, според баланса, треперенето във волана се променяше с 5-10км.с тези джанти, не съм ходил повторно на баланс, миналата седмица ги монтираха и тръгнах на път. В едната посока, на отиване, бяхме 2 души и може би не беше толкова осезаемо, но на връщана колата беше натоварена и май по осезаемо беше трепврвнето, което и в купето се усещаше.
Публикувано 17 април 2017 - 17:10
Днес и играх цял след обед с гумите и джантите-без резултат. На два баланса, различни ходих, но все тая. Едната машина даже измерваше и за крива гума, но всичко бе в норми. Сваляхме и предните дискове, евентуално за ръжда но нямаше такава, пру смяната са намазани с грес, при главината. Слагах и резервната гума, отпред, отзад, но само се измествяше скороста, при която трепери волана. Вече си мисля да нямам крива полуоска или кардан, но чак след 100км да се появява? ! Ако имате други идеи, моля казвайте!
Публикувано 17 април 2017 - 17:14
Аз имам идея която може и да не ти хареса.Купи си нови гуми.
Публикувано 17 април 2017 - 18:04
Винаги на един и същи участък ли тресе? На дълъг път има ли проблем?
Понеже покарах малко с новите гуми, джантите са ми прави, балансите са под 5г.
... и минах през всички фази: от вибрации, през тресене, през носене наляво, после носене надясно. Всичко беше от асфалта. Появи се при големите валяци.
Със зимните гуми нямах никакви такива наблюдения.
Но и според мен си за гуми за жалост.
Публикувано 17 април 2017 - 18:20
Аз имах на W220 тресене на волана след 120 км/ч , оказа се от криви гуми. Бях си купил 4 Чисто Нови Vredestein, оказа се че 3 от четирите гуми са криви, видяха се на баланс машина. От тогава съм решил гуми различни от Континентал и Мишелин да не купувам. И аз свалях кардан за баланс, не беше от него. Със зимния комплект гуми също на оригинални за модела джанти колата не трепваше.
Публикувано 17 април 2017 - 18:39
Къде е тая машина, че аз имам подобен проблем и със зимни мишелини и с летни пирели, все чисто нови.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 17 април 2017 - 18:43
Момчето от гумаджийницата на семинарията ми показа как подскача чисто нова гума на обикновена баланс машина, има ги навсякъде.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни