320цди извънградско не е проблем да харчи под 7 с прилична скорост, да речем 120-130. моята кола гори толкова, при все, че и е по-тежко от цди-то да мъкне това купе.
какво ти е казал тоя пич с 4,3-то не знам, но 14-15 газ градско гори 200-16клапана мотора... тоя осмак под 18 градско е абсурд да падне. а за правилно изчисление на разхода си прибави едни 40лв поне за бензин на месец. при сегашните цени както и да го смяташ, дизела ще гори една идея по-малко като пари.
добър чип е 400-500лв, махане на средно гърне и хубаво крайно - 300-400 (иначе една нова генерация с по-голям диаметър е хххх лева, но само с чип не е нужно повече от леко отпушване).... хубави 320цди-та се намират достатъчно. то немеца като си вземе 4,3, също го купува за мачкане по аутобана, та и там пробега си казва думата
каквото и да избереш, все е риск - но дюзи се рециклират, както и турбини... но голям 15 годишен бензин да го подкараш на гз обре - трябва да не трепва на бензин - а там колегата ти обясни какви филми могат да са.... и като добавя огромната сума за самата газова уредба... ти за тия пари ще направиш всяко 320цди чисто ново с ресурс за години наред каране.
пак казвам - покарай читаво цди и после сподели впечатления
Не знам как да разбера дали е читаво, но днес ще пробвам едно. Ще пиша впечатления 100%.
Малко не съм съгласен с това, което каза за 4.3 и разхода, но аз не съм имал такава кола, не съм я засичал и не мога да претендирам, че знам колко харчи. Аз карам С180 от 93та и ми гори 11-11,5. Мой познат има 200К и казва че му гори 11-12, друг има Е320 и преди като общувахме казваше, че му гори 12 в града..... Ако изходя от ИСТИНАТА т.е. моя разход с моя мотор от 93та и моя въртащ момент моята тежест на купето излиза, че останалите лъжат. А те не лъжат и за това смятам, че може би логиката не е толкова подвластна на аритметична прогресия и че има други фактори, НО не мога да съм сигурен преди да имам собствена такава кола и да кажа впечатление. Скоро ще кача една таблица с километри и заредено гориво - ще покажа нагледно колко точно ми гори колата.
Поздрави!
Този пост е редактиран от _mb_: 20 ноември 2015 - 11:40