Трудно влиза първа скорост /ръчна скоростна кутия/
Започната от Bokouser, 27 сеп 2015 - 08:53:37
43 мнения по тази тема
Публикувано 27 септември 2015 - 08:53
Много трудно влиза първа скорост, особено когато колата е напълно спряла. Другите скорости влизат много меко и лесно и дори първа влиза по-добре когато колата се движи с много малка скорост (подходяща за първа).
Според вас маслото на тази кутия подлежи ли на смяна или е лайфтайм като при някои други ръчни кутии на други автомобили?
Дали проблемът е в самата кутия или във външен механизъм на лоста?
Според вас маслото на тази кутия подлежи ли на смяна или е лайфтайм като при някои други ръчни кутии на други автомобили?
Дали проблемът е в самата кутия или във външен механизъм на лоста?
Публикувано 28 септември 2015 - 09:54
Когато е напълно спряла с леко прехъркване ли влиза или просто влиза трудно?
Ако подадеш междинна газ по- лесно ли влиза?
Ако подадеш междинна газ по- лесно ли влиза?
Публикувано 28 септември 2015 - 10:19
Когато е спряла влиза много трудно, но няма пръхъркване.
Пробвал съм с напомпване на съединителя (мислех да не е помпата), но няма разлика. Ако вкарам някоя по-висока предавка и после пак първа влиза една идея по-лесно, но пак не е както трябва. Въпросът е дали по принцип е проблемен механизма свързващ скоростния лост с кутията или да търся проблема в кутията.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Пробвал съм с напомпване на съединителя (мислех да не е помпата), но няма разлика. Ако вкарам някоя по-висока предавка и после пак първа влиза една идея по-лесно, но пак не е както трябва. Въпросът е дали по принцип е проблемен механизма свързващ скоростния лост с кутията или да търся проблема в кутията.
Публикувано 28 септември 2015 - 18:54
ако проблема е в механизма на превключване на предавките то ще имаш проблем и с превключването и на другите предавки но ти имаш проблем само с 1 предавка така че според мен проблема е в самата кутия
Публикувано 28 септември 2015 - 19:00
Да,за това исках да уточня.
Според мен е в кутията,но все пак трябва да има едно като леко задържане преди да влезе когато е спряла,а ако вкараш от втора на първа да влиза добре.
Според мен е в кутията,но все пак трябва да има едно като леко задържане преди да влезе когато е спряла,а ако вкараш от втора на първа да влиза добре.
Публикувано 28 септември 2015 - 20:58
Махни махагона и стигни от горе до ябълката на скоростния лост.Погледни за луфт в нея,вижда се с просто око.
Публикувано 29 септември 2015 - 13:35
А на студена или загряла кола го прави по-често?
Ако е на загряла е или синхронизатор, или омекване пружините на притискателя.
Ако е на студена, със смяна на масло може и да се подобри.
Публикувано 29 септември 2015 - 13:50
Лично аз бих погледнал ябълката на скоростния лост, както ти писа Чочоне.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 29 септември 2015 - 16:09
Ще го направя при първото ми свободно време
Публикувано 05 октомври 2015 - 20:05
Махнах махагона, кожата и два гумени маншона докато стигна до ябълката. Тествах я по всякакъв начин, но според мен луфт няма.
Днес говорих с човек, който ремонтира само Мерцедес и се уговорихме да го погледне след два дена, имало начин за реглаж на щанготе под колата.
Дано да се окаже това.
Днес говорих с човек, който ремонтира само Мерцедес и се уговорихме да го погледне след два дена, имало начин за реглаж на щанготе под колата.
Дано да се окаже това.
Публикувано 06 октомври 2015 - 07:27
Със щангите се получава подобен проблем,но си мисля,че тогава няма само първа да не ти влиза,а пък да влиза когато си с малка скорост.
Публикувано 06 октомври 2015 - 16:15
Да, така е, колкото повече мисля почва да ми прилича на лошо отделящ съединител. Ако е така, не е ясно каква може да е причината, не е помпа, защото като напомпам няколко пъти положението е същото.
Ще видим до дни.
Ще видим до дни.
Публикувано 06 октомври 2015 - 23:29
Колега, да попитам спирачната течност на тази кола сменявана ли е въобще?
Ако да кога и с каква?
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 07 октомври 2015 - 10:00
Нямам представа, аз сега я взех и започнах едно след друго да обслужвам. За сега съм сменил масло и всички филтри, следва скоростна кутия и антифриз с термостат. Другото след това.
Публикувано 07 октомври 2015 - 11:33
Кога влиза по-трудно първа - на студено или след като си я карал досте и е загряла добре?
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни