Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мерцедес 126 500 сел загрява

• Please log in to reply
48 мнения по тази тема

#46 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 22 юли 2015 - 12:42

Така продължавам с опакванията ,за съжаление.

Колата продължава да тресе та пощурява независимо къде е поставен скоростният лост. След като установих ,че не ми работи авариината перкара порових малко и стана ясно ,че шалтерчето/датчика е заминал смених го и перката проработи. Покрай ровенето забелязах ,че статичната настройка на делкото/дистрибутора е доста необичайна за М117 /преди подозорим ,че не беше така ,а и съпоставено с други М117 не трябва да е там/ и е сложих там където трябва да е. И колата взе да пали по лесно от преди понеже нещо в последно време се ебаваше смених и акумулатора и горе долу нещата са добре. Взе обаче крайно да се ебава съвсем на късмет да гасне като и паднат оборотите ,а ако не гасне тресе зверски. Гасне паля слагам на Н и оборотите не мърдат ,странно. Попътвум малко и аиде пак. След съмнения в дистрибутора и палеца го отворих и прегледах да дал е фира то е ясно и палеца също тръкнах ги ,за да ги поизчистя малко ама промяна нанайци. Пак си тресе. Нови съм поръчал но след 5 дена ще мога да ги подменя. А й като претриса се случва нещо страноо стрелката на маслото заедно с тази на оборотомера забиват рязко. Все едно нещо е спъва ,бати за първи път ми се случва.

Ето едно видео да се види по нагледно.

От прочетеното в бенцлорлд нещо останах със съмнението ,че модула на запалването май е дал фира вече. Ваще предположения. Благодаря.

• 0

#47 svetlio2604

svetlio2604

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес 126

Публикувано 23 юли 2015 - 09:48

Смени първо капачката и палеца и тогава виж как е.Един два цилиндъра да не работят доста се затруднява колата с паленето и работата на двигателя.На старата пура 2.8 ми беше заминала капачката и беше със същите симптоми като твоята смених я и заспа виж си хубаво кабелите и свещите после.
  • 0

#48 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 23 юли 2015 - 10:26

Ще е сменя да. Трябва да изчакам  5 дни. Обаче на мен все ми се струва ,че е от нещо друго. Иначе вярно звука е като на неработещ цилиндър. Свещите и жица 10 метра Мерцедес си взех /всъшност на свещите пише БЕРУ/ само дето жицата е на топка и трябва сам да си е оразмеря. Свещите ги смених ,но с оразмеряването още се мотам. Общо 250 левчета бяха и ми се стори приемлива цената вместо да взимам някакви други. Мислех да си взема на БЕРУ понеже нещо се отказах да ползвам старите лули ,ама ти като каза ,че само след година се е преебал и направо се отказах.Прикачен файл  1.JPG   107,09K   2 Брой свалянияПрикачен файл  2.JPG   120,22K   2 Брой свалянияПрикачен файл  3.JPG   116,26K   2 Брой свалянияПрикачен файл  4.JPG   133,05K   2 Брой свалянияПрикачен файл  5.JPG   172,74K   2 Брой свалянияПрикачен файл  6.JPG   110,3K   2 Брой свалянияПрикачен файл  7.JPG   111,62K   2 Брой свалянияПрикачен файл  8.JPG   42,79K   2 Брой свалянияПрикачен файл  9.JPG   81,1K   2 Брой свалянияПрикачен файл  0.JPG   138,6K   2 Брой сваляния

• 0

#49 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 юли 2015 - 14:59

Палецът и капачката изглеждат амортизирани вече, като нищо ще се оправи след подмяната им.

А този кабел за свещи откъде го купи? Как се монтира към лулите?

За първи път виждам, че може да се купи оригинален само кабел, без лулите....

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни