Така продължавам с опакванията ,за съжаление.
Колата продължава да тресе та пощурява независимо къде е поставен скоростният лост. След като установих ,че не ми работи авариината перкара порових малко и стана ясно ,че шалтерчето/датчика е заминал смених го и перката проработи. Покрай ровенето забелязах ,че статичната настройка на делкото/дистрибутора е доста необичайна за М117 /преди подозорим ,че не беше така ,а и съпоставено с други М117 не трябва да е там/ и е сложих там където трябва да е. И колата взе да пали по лесно от преди понеже нещо в последно време се ебаваше смених и акумулатора и горе долу нещата са добре. Взе обаче крайно да се ебава съвсем на късмет да гасне като и паднат оборотите ,а ако не гасне тресе зверски. Гасне паля слагам на Н и оборотите не мърдат ,странно. Попътвум малко и аиде пак. След съмнения в дистрибутора и палеца го отворих и прегледах да дал е фира то е ясно и палеца също тръкнах ги ,за да ги поизчистя малко ама промяна нанайци. Пак си тресе. Нови съм поръчал но след 5 дена ще мога да ги подменя. А й като претриса се случва нещо страноо стрелката на маслото заедно с тази на оборотомера забиват рязко. Все едно нещо е спъва ,бати за първи път ми се случва.
Ето едно видео да се види по нагледно.
От прочетеното в бенцлорлд нещо останах със съмнението ,че модула на запалването май е дал фира вече. Ваще предположения. Благодаря.