Моя проблем е следния , става сутринта влизам в колата, завъртам ключа, паля и тръгвам за работа, ден като всеки друг. На обяд ми потрябва колата трябваше да свърша малко работа , влизам в колата завъртам ключа и колата не запали ,и така няколко пъти ,на 3-то или 4-то завъртане на ключа колата запали. Реших да я закарам на сервиз , от сервиза казаха след ден че колата има разбит маховик и затова не пали , закачи ли я били на компютър и сензора на маховика показвал веднъж 0 веднъж 40 оборота , и ми казаха да си я взема и да я закарам някаде да го сменят.Звъннах на един познат има магазин за части за да разпитам колко пари струва въпросния елемент и му обясних положението , при което той ми каза че най-вероятно е сензора, защото се били развялали , от колкото маховик на двигател с автоматична кутия.. и така сега незнам какво да правя. Моля за малко помощ за диагнозата.
![Снимка](https://secure.gravatar.com/avatar/27ff2e27ff45d60d7dc1eaefb93e37c0?s=100&d=https%3A%2F%2Fstatic.mbclub.bg%2Fforums%2Fpublic%2Fstyle_images%2Fmaster%2Fprofile%2Fdefault_large.png)
трудно пали , след продължително въртене запалвав един сервиз се съмняват за маховик
Започната от Adriyan, 01 май 2015 - 13:40:39
clk270 automatic
22 мнения по тази тема
Публикувано 01 май 2015 - 13:40
Публикувано 01 май 2015 - 16:06
Колата ти автоматик ли е?
Руслан от Оброчище ти е най близо до колкото се сещам
Тел.-0888806208
Руслан от Оброчище ти е най близо до колкото се сещам
Тел.-0888806208
Публикувано 01 май 2015 - 19:31
Да ,колата е автоматик
Публикувано 02 май 2015 - 08:22
Ще следа с интерес защото и аз имам сходен проблем.
Зимата когато палех колата сутрин, тя палеше от раз. След което с всяко следващо палене и най-вече, когато колата е била паркирана за над 10мин и върти по 5сек за да зяпали. Няма да ви казвам как събирам погледите на минувачите![:)](https://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.png)
Интересно,че напоследък и сутрешното палене също е мъка. За разлика от колегата Adriyan, при мен колата запалва с първото, а в редки случай с второто въртене на стартера.
Колата е ГИ 200к,192кс - автоматик.Колата се пали на само на бензин.
Имахме съмнения,че е от гарнитурата на главата, но след смяната й няма подобрение. Сега съм спрял газовата от кранчето за да видя дали не са заминали клапаните. На стар диагнозата не излиза нищо
Зимата когато палех колата сутрин, тя палеше от раз. След което с всяко следващо палене и най-вече, когато колата е била паркирана за над 10мин и върти по 5сек за да зяпали. Няма да ви казвам как събирам погледите на минувачите
![:)](https://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.png)
Интересно,че напоследък и сутрешното палене също е мъка. За разлика от колегата Adriyan, при мен колата запалва с първото, а в редки случай с второто въртене на стартера.
Имахме съмнения,че е от гарнитурата на главата, но след смяната й няма подобрение. Сега съм спрял газовата от кранчето за да видя дали не са заминали клапаните. На стар диагнозата не излиза нищо
![:(](https://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/sad.png)
CLK200 Kompressor - W208 '00
Публикувано 02 май 2015 - 09:09
Ще следа с интерес защото и аз имам сходен проблем.
Зимата когато палех колата сутрин, тя палеше от раз. След което с всяко следващо палене и най-вече, когато колата е била паркирана за над 10мин и върти по 5сек за да зяпали. Няма да ви казвам как събирам погледите на минувачите
Опитай да разкачиш клапана на горивната рейка (от вакуум маркучето) и опитай тогава да запалиш , ако студена пали ,а топла не ,има голяма вероятност проблема да е в него ,но го откачи и го запуши с пръст , а друг да завърти да запали колата.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 02 май 2015 - 09:13
Прости ми невежеството, но ще ми е нужна снимка за да разбера кой е този клапан и кое е вакум маркучето.
После като слеза ще го намеря и ще опитам.
Този пост е редактиран от И. Цанков: 02 май 2015 - 10:02
Публикувано 02 май 2015 - 10:37
Ето на тая работка и дърпаш саму вакуум маркучето и затапваш с пръст, ако започне да пали ,го сменяваш. Захвата му е една зегерка.
Прикачени файлове
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 02 май 2015 - 17:17
Опитай да разкачиш клапана на горивната рейка (от вакуум маркучето) и опитай тогава да запалиш , ако студена пали ,а топла не ,има голяма вероятност проблема да е в него ,но го откачи и го запуши с пръст , а друг да завърти да запали колата.
Да споделя....
Преди малко откачих вакума от регулатора на на горивото(клапана) запушихме го , но пак запали след 4-5 сек.
Въпреки това, този клапан е за смяна защото след теста от него започна да сълзи бензин.
Възможно ли е да съм го прецакал при откачането от вакума (завъртях го леко)?
Друго, към което ще се насоча е бензиновия филтър защото не е сменян - предполагам никога.
Мнения?
Публикувано 02 май 2015 - 18:05
Не си го прецакал ,бил си е за смяна.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 02 май 2015 - 18:10
Така както е в момента има ли опастност да се развали вакума?
Публикувано 02 май 2015 - 19:23
Запуши ли шлауха?
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 02 май 2015 - 19:25
Върнах вакума на мястото му. Нали е било така до сега???
Този пост е редактиран от И. Цанков: 02 май 2015 - 19:25
Публикувано 02 май 2015 - 21:52
Върнах вакума на мястото му. Нали е било така до сега???
Смянай калапана. Дърпа ти бензин от там и го вкарва в колектора.
Не вярвам на диагностика да не е изкарало нищо, но щом казваш.
Публикувано 02 май 2015 - 21:54
Моя проблем е следния , става сутринта влизам в колата, завъртам ключа, паля и тръгвам за работа, ден като всеки друг. На обяд ми потрябва колата трябваше да свърша малко работа , влизам в колата завъртам ключа и колата не запали ,и така няколко пъти ,на 3-то или 4-то завъртане на ключа колата запали. Реших да я закарам на сервиз , от сервиза казаха след ден че колата има разбит маховик и затова не пали , закачи ли я били на компютър и сензора на маховика показвал веднъж 0 веднъж 40 оборота , и ми казаха да си я взема и да я закарам някаде да го сменят.Звъннах на един познат има магазин за части за да разпитам колко пари струва въпросния елемент и му обясних положението , при което той ми каза че най-вероятно е сензора, защото се били развялали , от колкото маховик на двигател с автоматична кутия.. и така сега незнам какво да правя. Моля за малко помощ за диагнозата.
Без да съм запознат в детайли с конкретния мотор, ще споделя, че и на мен ми се струва невероятно да се развали "маховик" на автомобил с автоматична кутия. Но може и да греша.
Публикувано 03 май 2015 - 13:21
XaPu, да си жив и здрав! Днес смених клапана за 10лв. и вече колицата пали на мига!
Бирата е от мен!!!
Бирата е от мен!!!
Този пост е редактиран от И. Цанков: 03 май 2015 - 13:22
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни