Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Съвети и въпроси относно закупуване на CLK W208или "какво мислите за тази обява", "помощ, не мога да си х

• Please log in to reply
323 replies to this topic

#31 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 16:14

Въпреки че нямам никакво намерение да си взимам пак 208...

Бих си взел автомат, че ръчките не ми харесват много при Мерцовете от това поколение. Но 6ск. ръчка си е хубава де, не ме разбирай погрешно. Кара се готино.

За газта нямам представа, но не би трябвало да има драма.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#32 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Posts:
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 16:17

...

Единствено компромис за избор на W208 не бих направил с 6-степенната скоростна кутия с ръчни скорости.

.............

Колега, лично мнение, но автоматика е може би най-важната екстра.

П.П. Което се потвърди и от мненията над и под мен ;)

Edited by eMs1, 24 March 2015 - 16:20 .

• 1
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#33 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 16:18

Аз бих казал че задния парктроник е много важна екстра... Видимостта назад при CLK-то не е добра, особено с добре повдигната задница, освен това и страничните огледала са доста слаби откъм видимост.

Също не знам защо бягаш от автоматика, който при CLK-то е повече от приличен. Да беше 250-300 коня, да има някъв смисъл. Казвам го щотото и аз така си мислех едно време, ама сега с ръчка бих се занимавал само ако ще е на пистата, особено пък като сложат и новите светофари с камери, хептем няма да има смисъл от ръчкане :D.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#34 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 17:11

Ще кажете, че се заяждам, но:

Аз бих казал че задния парктроник е много важна екстра... Видимостта назад при CLK-то не е добра, особено с добре повдигната задница, освен това и страничните огледала са доста слаби откъм видимост.

Аз от 7 години паркирам CLK всеки ден по няколко пъти назад... и все съм се оправял без парктроник. Ирония на съдбата е, че миналата седмица ударих един отдушник на паркинга на БИЛЛА, но това е веднъж за 7 години.

Да беше 250-300 коня, да има някъв смисъл.

Как по-точно при повечето коне има повече смисъл от ръчни скорости, не разбрах, за да е сигурно, че шлиците на кардана ще се разтропат не на 50 хил, а на 10 хил км? Странно защо 500 и 600 двигателите изобщо не ги предлагат с ръчки? Може би щото при повече коне има още повече нужда от автоматик?

особено пък като сложат и новите светофари с камери, хептем няма да има смисъл от ръчкане :D.

Пак не разбрах връзката между ръчните скорости и светофара с камера, която ще снима за минаване на червено, а не за скорост, пък и скорост да снима - ти на старта няма да вдигнеш 100, независимо дали си с ръчка или автомат.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#35 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 17:29

Хубаво нещо си е задният парктроник. Лошото е, че разглезва.

Няколко пъти се усещам, че карам други коли на заден, на огледала само, без да огледам като хората към какво карам... и се усещам секунди преди да се нахендря, че нищо няма да бип-не... 

Но не се карайте, не останаха вече нормални CLK-та...

Щом в цяла Европа намирам само 2 коли, които да са ми интересни, въпреки че и двете са компромисни, работата не е на добре :)

http://ww3.autoscout...7711?asrc=st|as

http://ww3.autoscout...0611?asrc=st|as

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#36 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 18:36

Отговора е много прост, но от лична гледна точка естествено :) Аз на ръчката гледам единствено и само като добавка към изживяването от шофирането. Малотражните автомобили според мен нямат никакъв смисъл да са на ръчка, тъй като трябва да сменяш като откачен за да вървят нормално и това си го припомних най-добре, като ми се наложи да взема 3 пъти кола под наем през последните няколко месеца, където едиствената причина да ми хареса че бяха с ръчка, беше че е от ляво и просто ми беше фън да я ползвам. Цялото останало усещане от ръчката беше просто досадно при коли с 70-100 коня. 160кс е добре попринцип, но пак не е достатъчно мощно за да е интересно на ръчка.

Дадох 250-300 за пример, защото там вече става интересно, но вярно зависи много от колата. Няколко пъти имах възможност да покарам едно леко поусилено Subaru STI, което доближаваше 330кс, и на това нещо никога не бих се качил ако е с автоматик... просто убива кефа. В същото време в момента на аудито ми дори след ремапа като го ударя на 260-270кс, пак няма да и да си помисля да го карам с ръчка, просто щото не е такъв тип кола.

От там и идва коментара за камерите, на база на това ми разбиране за ръчката... че предполага по-раздвижено шофиране, което не се разбира добре с камерите за скорост :)

Т.е. с две думи, моето мнение е, че ръчката има място само в спортни коли. Прав си, че модерните супер седани/комбита са 99% с автоматици и това е най-вече защото шофирането с ръчка при подобни мощности и въртящ момент, далеч не е за всеки. Отделно че специалисти които да правят ръчни кутии почти няма вече и едва ли не излиза по-скъпо пред това серийно да си слагат някви автоматици. Затова и при повечето коли вече ръчката едва ли не се смята за екстра и аз лично я приемам точно като това.

Що се отнася до парктрониците и аз съм на мнение че всеки трябва да може да паркира и без тях, но е факт че тази кола си е със скапано виждане назад и висока задница. Парктроника си е една много полезна екстра и неведнъж ми е била от полза, особено като щях да згазя едно колело дето някво момиченце реши да си паркира зад колата, докато се качвам :)

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#37 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
Garage View Garage

Posted 24 March 2015 - 20:04

Относно екстрите имам ги на 99 % и ги ползвам на 100%.Кожа задължително,ако бък е и бежава или кварц още повече отваря салона все едно си в друга кола.Задната щора съм я вдигнал вече, и я свалям края на септември или когато карам вечер защото пречи на електро хроматичното огледало.За дълъг път и за такъв с много завой много е хубаво надуването на седалките,не усещаш никаква умора от пътя.Не знам Лилов ,защо не харесваш подгрева на седалките ама аз обичам зимата да ми е топличко на задника :happy .С парктроника така се свиква ,че когато карам Алфата(която има доста по висока задница)доста зор виждам докато я паркирам.Относно автомата -нямам ,не съм имал ,и няма да имам като искам да карам такава отивам с детето на лунапарк.

Edited by doich, 24 March 2015 - 20:11 .

• 1

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#38 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Posts:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Posted 24 March 2015 - 21:52

Колеги виждате, че всеки има различно мнение за ръчните скорости. Карал съм кола автомат наистина е супер удоволствие, но някак съм свикнал да усещам колата, а аз я усещам повече когато е ръчка. Иначе знам, че автомата е една от най-готините екстри.

• 0

#39 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 25 March 2015 - 00:24

При 208 няма нищо за усещане. Тази кола не подсказва пътя под колелата... откачена е. Просто ръчката е евтината версия. 

doich, не е полезно за топките. На мен лично ми е дискомфортно. На няколко коли съм имал и съм пускал подгрева само веднъж... да проверя дали работи :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#40 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 25 March 2015 - 00:48

При 208 няма нищо за усещане. Тази кола не подсказва пътя под колелата... откачена е. Просто ръчката е евтината версия.
doich, не е полезно за топките. На мен лично ми е дискомфортно. На няколко коли съм имал и съм пускал подгрева само веднъж... да проверя дали работи :)

Попринцип бих бил съгласен, ако колата ти е паркирана пред блока, ама аз като трее бича през 5 блока до паркинга, с удоволствие си притоплям седалката, но общо взето докато климатика обърне въздуха, че наистина си става некомфортно и почва да ухае на готвено :)
  • 0

#41 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Posts:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Posted 25 March 2015 - 09:03

Немога да се съглася с теб! Всяка кола се усеща по един или друг начин, нямах впредрид буквално усещането на пътя, а едно по субективно усещане. При всеки е различно, но аз не робувам на екстри.

• 0

#42 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Posts:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Posted 25 March 2015 - 09:29

Пичове интересно ми е тази навигация фабрична ли е? И тази кола как я виждате освен скъсаните шевове на предна лява седалка и липсващите кори за говорителите на дясната.
http://www.mobile.bg/11423752484469755

• 0

#43 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 25 March 2015 - 11:05

Оригинална е, седалката може да се оправи. 
Изглежда приемливо, ще имаш малко козметика по нея, но може и да е читава. 

Това изречение доказва, че колата е айтоска :) Аз бих станал изведнъж доста подозрителен към общото състояние и бих започнал да гледам всеки детайл под лупа, но доста по-сериозно от обикновено.

С перфектен кожен салон без следи от употреба

Защото този салон, макар и далеч от ужасно състояние, е доста амортизиран.

Немога да се съглася с теб! Всяка кола се усеща по един или друг начин, нямах впредрид буквално усещането на пътя, а едно по субективно усещане. При всеки е различно, но аз не робувам на екстри.

Всички така казват за екстрите, после нещата се оказват по-различни, но няма проблем :) Вярваме на 100%. Субективно колата е доста приятна за придвижване, не е в никакъв случай нещо спортно, особено с този мотор, но е приятна. Просто се опитваме да ти помогнем да не изключваш опции (автоматиците), защото там е възможно да намериш много добър автомобил, който иначе би пропуснал поради предразсъдъци. Но все пак решението е твое.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#44 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Posts:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Posted 25 March 2015 - 13:35

Позахабенка е да, но пък то пълно щастие няма, едно е добре др. не е и така. А и тази навигация предполагам в Бг неможе да се ползва.

Не ме разбирай погрешно за екстрите не, че не ги искам. И аз съм на принципа "колкото повече, толкова по-добре" за екстрите, но не ми е чак такъв проблем ако някоя липсва с изключение на 1-2. По-добре е после за продажба да има повече екстри, но да не забравяме, че ще има повече неща за чупене, все пак говориме за 15 годишна кола. 

Проблема с автоматика ми е също, че грам не разбирам от тях, и така мога да се натреса на някой, че после свят да ми се вие. Друг проблем ми е разхода 1-2 отгоре не е нещо кой знае колко, но от 15 градско отиваш на 17. А и както чета във форума датчиците на автоматика се побърквали при кофти монтаж на ГИ, а аз искам ако няма да му слагам след покупката. И мисля това ми е най-голямия проблем с автомата, иначе е пълна гъзария няма дума :yeah.

Аз много оценявам вашата помощ и съм изключително благодарен, че се занимавате с мойте глупости!!!

• 0

#45 ivantov

ivantov

Чирак

• Потребители на форума
  • 147 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    CLK 200, 1999 г.
Garage View Garage

Posted 25 March 2015 - 22:10

В момента няма много богат избор на 208-ци.
Като добро общо състояние ми хващат окото само тези две:
http://www.mobile.bg...09&slink=97n8n9
http://www.cars.bg/c1013256

Втората е нагледен пример за екстрите, които първата няма.
  • 0

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users