Въпроса е, че имам огромно желание да шофирам мерцедес понеже човек няма как да изпита такова удоволствие с друга кола с нормален бюджет.
Много ми се иска да премина към мерцедес семейството, но четейки от няколко дена форума установих следното заключение, че ако искаш бензин , нямаш много варианти за газ, а на бензин с турбина кой каквото и да ми разправя колата си харчи (Няма как да карам като пенсионер такава кола с толкова коне за да ми харчи малко )
Дизеловите варианти са повече, склонен съм и за дизел, но отново четейки форума разбрах, че 2.2 двигателите след 2011 не са качествени и имат малък живот и доста проблеми. До колкото разбрах след facelift-a слагали ОМ651 двигателя който е проблемен и се слага на C220 и C250 , следователно пак греда Другия вариант според вас е C300 или C320 ама до колкото проверих C320 е до 2011 година ако не греша.
И сега тука е въпроса варианта C 300 CDI 231 hp (до колкото проучих е с този двигател OM 642 DE 30 LA) дали е читав проблемен ли е както ОМ 651 и поносим ли е разхода ... според auto-data.net го дават Градско : 9.3 и Извън Градско : 7.3 .. според вас реален ли е този разход? Какви проблеми мога да очаквам?
На ясно съм че доста пъти сте писали по този въпрос , но малко ми е трудно да отсявам информацията из форума