Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

CLK200K Бял пушек на празен ход

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#31 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 юли 2014 - 12:57

Нямах много време и щракнах няколко бързи снимки. Утре ще го поогледам по-обстойно :)

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от Kainy: 23 юли 2014 - 12:59

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#32 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 юли 2014 - 15:24

Трябва също да отбележа, че колата се караше за 7-8 000км на 0w40 масло и загуби около 3 литра. Мислех че е само от картера и семеринга на коляновия вал (там течеше здраво), но явно не е ходило само там :) Като карах с 5w40, за 15 000км беше глътнала 1 литър само, което смятах за нормално. Преди да я закарам сега, за 4000км беше глътнала пак литър 5w40, така че явно луфтовете са се увеличили... Повишаването на температурата също беше показател за тези изпускания (стигаше чат пат до към 100 градуса... вмест отвърдите 80)

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#33 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юли 2014 - 00:46

Toзи мотор не трябва да гори никакво масло (при моето каране).

При твоето, предполагам не повече от литър на 10х.км. :)

Бахти мотора, в такова състояние и да върви страхотно. Респект. Поне когато я карах де, ама предполагам и до края си е вървяла така.

Забелязал съм, че преди да умрат, вървят като разпорени: това съдейки по Микрата на жената, преди да й оправим мотора. Тези 80-90 коня правеха чудеса!

• 0

#34 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юли 2014 - 13:38

Ето още малко снимки.

Прикачени файлове

• 0

#35 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юли 2014 - 15:02

Ма той умрял ма! :) 

важното е , че пак ще има нови коне под капака за да продължиш да си я караш с кеф и да те радва! 

• 1

#36 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юли 2014 - 16:49

Ма той умрял ма! :)

важното е , че пак ще има нови коне под капака за да продължиш да си я караш с кеф и да те радва! 

Бая е сгънал, но както коцето спомена, до последно не се даде! Дори като почна да дими (което най-вероятно е заради омасляването на 4-ти цилиндър), пак си вървеше като пушка. Имаше спадове и възходи, но като цяло незапознато око не можеше да улови проблем с мотора. Дори аз дълго време обвинавях газта и скоростната кутия, преди да почне да се усеща и на бензин и вече стана ясно, че трябва да се отваря. Накрая цилиндъра почна да играе и да се усеща също, но само на студен или прегрял двигател (тогава почваше и да пуши, като под прегрял имам предвид, че е позагряд повече от нормалното, дето отиваше на 100 градуса)

Сега като бай Васо сложи новото моторче и почисти всичко, колицата ще полети. Даже отсега виждам, че като ходя на състезанието на Долна Митрополия по-следващия месец, ще взема да я извадя на пистата да ѝ се порадвам. Само трябва да измисля момента с каската как ще се случи и да купя едни нови накладки :)

• 0

#37 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юли 2014 - 21:29

за каската имам решение :) Васко да вади флекса и да ти изреже една ревизийка на тавана :D може и стъклен кълбовиден илюминатор
  • 2

#38 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 25 юли 2014 - 08:49

:D може и стъклен кълбовиден илюминатор

Баш изтребител!

• 0

#39 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2014 - 08:56

Ако беше с регулируем волан, за да може да го дръпна малко назад, щеше да е добре. Като дръпна най-назад и легна малко, пасва, но волана става далечко и не е удобно за спортно шофиране. В краен случай, режа и я правя кабрио :D Тогава много за състезания не става, ама...

• 0

#40 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 юли 2014 - 13:19

Още малко остана. Днес или утре ще се пали, в Петък слагаме задното стъкло и уикенда ще се бръмчи :D

Прикачени файлове

• 0

#41 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 юли 2014 - 22:26

Ако това е този двигател, който си мисля че е, те чака дълга и безпроблемна експлоатация. :)

• 0

#42 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 юли 2014 - 22:46

Боядисай капака на клапаните, не го жали, така и така толкова мъка е видял :)
  • 0

#43 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 август 2014 - 09:30

Да се похваля, колицата вече е обратно на асфалта :) В Четвъртък моторчето запя за пръв път, от първия път :) Петък Бай Васо довърши всичко, адаптацийки и т.н., сложих задното стъкло и замина за пране. Така чак вчера успях да седна да я покарам и... ами върви си да я и** :D. Най-сетне колата да е предвидима в държанието си. Вярно малко трудно ми е да преценя точно как върви, имайки на предвид че от 2 месеца съм на 3-ка дизел, но при всички случаи в ниските разликата се усеща най-много. Автоматика вече също работи като на почти нова кола, само след смяна на маслото и малко адаптацийки. Живот и здраве, ще я отворим и нея да се пообере всичко, че така и така съм я почнал... :)

Колицата я чака дълъг път на реставрация (градушката, прането също даде жертви и тем подобни), но ще стане, няма къде да ходи. Днес я оставих на газаджията да си направи и той настройките. Като я взема ще направо едно клипче на новото моторче.

Този пост е редактиран от Kainy: 05 август 2014 - 09:30

• 0

#44 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 август 2014 - 14:28

Малък ъпдейт на ситуацията :)

Двигателчето работи чудесно, но продължавам да имам проблем във високите обороти, което е усеща най-много при сваляне на предавки и при кикдаун. Нещо доставката на въздуха куца, та трябва да го гледаме скоро с бай Васо.

Преди това обаче исках да я мина на дино, че да имаме твърди данни с които да работим. Някой може ли да предложи къде да отида. За сега съм 50 на 50 за Хийд и Овърдрайв, но не знам дали няма някой друг майстор скрит дълбоко в легендите, за който трябва да потърся по-обстойно :D

Иначе в подкрепа на горния проблем, разхода остава висок, въпреки че от 24/100 падна на 20/100 (газ) :). Ако се окаже само дебитомера ще е страхотно, ама ще видим.

• 0

#45 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 август 2014 - 14:06

V8-цата ми харчи толкова, 22-24 газ в града :)

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни