Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

CLK200K Бял пушек на празен ход

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#16 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 юли 2014 - 16:54

Ами нямам си аз късмет и това е... сега светна и лампата за антифриза, така че и тук колата губи антифриз без да изтича от някъде 

Ясна е работата, то беше ясна още като пусна темата, ама сега вече се затвърди: 100% гарнитура на главата.

• 0

#17 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 юли 2014 - 18:58

Не се кахъри, издухала е гарнитура на главата. Дали и е дошло време, дали е заради ремонта преди 50к км....

Както си написал, характеризира се с белия пушек, мириса "не-точно-на-масло", претрисането на колата, гасене на цилиндър без натоварване (но иначе си върви в обороти). Ако си забелязал, симптомите с времето се увеличават и ти свети вече и за антифриза (т.е. губи го осезаемо повече от нормалното за кола с ГИ), и ако се загледаш отзад, ауспуха и е станал по-черен от преди. Ако продължиш да я караш така, ще почнеш да доливаш поне 2 литра антифриз през 100 км.

Нема страшно, бай Васо ги бае тия глави за норматив. Моята може да се каже, че на 2 цилиндъра му я докарах от Ст.Загора и оня ден той сам се убеди, че 10к.км след лечението му колата е чук.

Недей карай така автомата и успех!

То аз не се кахъра за тая глава, щото имайки на предвид натоварването което търпи тоя мотор, направо евала му правя, че не е гръмнал още :D Явно не е правена много коректно миналия път. Знам само че е свалян двигателя за да я сменят и са шлайфали малко главата...

Но се ядосвам за друго... Явно на мен нещо не ми е наред, защото за последната година съм карал 3 автомобила, основно, и 3-те в момента губят антифриз без да тече :) Бенца вече е при бай Васил, аудито със своите две глави също е при чичо доктор (а там и веригите са за смяна :D), а полото което подарих на майка ми вече гълта литър на седмица :D Общо взето ебаси късмета.

На всичкото отгоре, днеска докато чаках пред Армеец, ми отказа ключа на бенца и не можех дори да я изключа от скрост да я бутна, както и да си прибера шибидаха точно преди да завали дъжда... естествено изпускайки 10-15 автомобила пред мен :D Някак си подкарах ключа колкото да отключи волана и скоростите и след всичко с репатрак до сервиза... ебати кефа :)

Все пак ме крепи мисълта, че бай Васо настрои скоростната кутия да работи перфектно и само да оправим двигателя, ще ѝ стопя буталата от каране :) И без това аудито няма да го видя сигурно доста време :D

Този пост е редактиран от Kainy: 16 юли 2014 - 19:02

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#18 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 16 юли 2014 - 22:39

Аз ти казах за гарнитурата ;)...само пак да вметна че компресорният 111 страда от гарнитура глава,и да я смениш 50-100 хиляди и пак зависи от карането.Абе слабост си е...въпреки че някой тук не вярват като го бях писъл неодавна.Колега само внимавай че аз и биела бях изкривил от пробила гарнитура,имало е воден удар.
  • 0

#19 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 юли 2014 - 23:40

Ми то ще се види като се отвори... и все пак мотора въпреки това работи без видими отклонения, докато не го попрегрея, и четвърти цилиндър почва да играе. Да стискаме палци да е само гарнитурата.
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#20 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 юли 2014 - 22:37

Кофти случка, но си знаеше, че все нещо ще измяука с твоето каране ;)

Аз продължавам да съм скептичен към тезата, че е слаб мотора.
Имал съм 2, карал съм ги внимателно, в никакъв случай бавно, но просто по малко по-нормален начин и не съм имал грижи с тях.

Не съм привърженик на генерализирането кое е хубаво, кое не е.
Да си призная, значително повече съм треперил на V8-мака да не окоти нещо. Все течаха някакви гарнитури, все някакви глупости.

Това малко като прословутите 525тдс при Е39 на БМВ. Всички се кълнат какви кенефи са, виждал съм с очите си адски много такива, но е факт че колата с елементарна поддръжка и горе долу нормално каране, си е страхотна.
Иначе вчера един такъв ме гонеше и мислеше, че е най-малкото във Астън Мартин... а колата си беше за Надин. ;)
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#21 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 18 юли 2014 - 04:50

Ти пък ако видиш аз как го карам...затова си станах и механик на него.Бях при един съученик професионален състезател но не знам в кои групи е не ги разбирам...та ходих че работел по Гърция 5г слагал газ да ми погледне моята и като го качих: "Ти така ли я караш тая кола, двигателя ти кара ли повече от 30000 км?" Ей тоя ме уби аз вече я карам 120х.км но имам три ремонта на мотора,замислих се може и причината да си е наистина малко в нас.Ама имах и 124 купе 200 136 кс и го спуках от каране не ми създаваше никакви ядове!
  • 0

#22 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 юли 2014 - 09:22

И аз не бих казал че мотора е проблемен... Аз откакто съм я взел не съм бил убеден че всичко му е наред, така че не се и учудвам много. Колко време се боря с газ, разход и тем подобни... Просто ако не е бил пипан като хората преди, е нормално да избуши по-рано. И все пак 50 000км с моето каране, ако е само гарнитура, си е направо успех... Полото го карах сигурно 10 000км и му се прееба гарнитурата също :) ама щото на мен не ми дреме че е 1.4... па трее се взима максимума :D Аудито само явно си го взех така... Иначе за бенца, ако след 2 години пак трябва да сменям гарнитура... здраве да е. Важното е да ми е забавно :)

• 0

#23 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юли 2014 - 17:47

За моя голяма радост причинителят на всичките ми проблеми с тази кола беше открит, а решението е възможно най-простото: нов мотор :D

Няма да навлизам в подробности, но ако на някой му е интересно, Бай Васо може да се включи с много интересни данни :D, но общо взето на двигателя му е била е*ана майката, a аз определено съм се погрижил да го довърша :)

В крайна сметка важното е да се гледа позитивно на нещата, т.е. че от следващата седмица, живот и здраве, колата отново ще бръмчи в червеното по софийските улици :D

• 0

#24 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 22 юли 2014 - 18:57

На мен много ми е интересно какъв е бил проблема

ако може и повече подробности би било добре .

• 0

#25 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юли 2014 - 21:55

На мен много ми е интересно какъв е бил проблема

ако може и повече подробности би било добре .

Не професионалното описание на състоянието е:

1. Луфтове на де що може да има луфт - бутала (по x и по y!), клапани и т.н.

2. Масло и антифриз където са можели да отидат са отишли. Стабилни загари.

3. Главата е пилена като за последно, без шанс за повече

4. Ролките са млатени здраво и ядат ремъците

5. Всмукателните колектори нямаха и помен от сухо местенце. Всичко в масло и гняс

6. Гарнитурата на главата беше сцепена, не захабена

7. Четвърти цилиндър си е работил изцяло на водна баня... гъзар :D

8. И т.н.

Да се чуди човек как е вървяло това нещо, пък даже и що годе добре от време на време :) Ама все пак си е стабилен двигател. Предполагаема експлоатация 600 000км+

Ако има време Бай Васо може да се включи с подробности и дори снимков материал, против нямам :D Дет се вика в името на нАуката! :D

Този пост е редактиран от Kainy: 22 юли 2014 - 21:57

• 0

#26 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юли 2014 - 22:43

И тук е момента да се самоцитирам, какво казах още в началото на темата: 

Успя да го издухаш тоя мотор най-сетне :)

Констатацията:

За моя голяма радост причинителят на всичките ми проблеми с тази кола беше открит, а решението е възможно най-простото: нов мотор :D

Няма да навлизам в подробности, но ако на някой му е интересно, Бай Васо може да се включи с много интересни данни :D, но общо взето на двигателя му е била е*ана майката, a аз определено съм се погрижил да го довърша :)

пп То повечето 15-20 годишни коли пристигат в България в  подобно състояние- каквото може да бъде взето е взето, но все още се държат, въпрос на последваща поддръжка и експлоатация е колко още ще изкарат. Финалът винаги е един и същ- в центровете за рециклиране :)

Горе главата, моторът се сменява да не казвам по-лесно отколкото се ремонтира само главата ;)

Този пост е редактиран от Алфонсо: 22 юли 2014 - 22:47

• 0

#27 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юли 2014 - 22:53

Споко... тази кола ще отиде да за рециклиране, сигурно когато и аз тръгна натам :D

• 0

#28 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 23 юли 2014 - 06:15

За съжаление познах...чест ти прави че казваш какви километри предполагаш че е,защото всяка двайсет годишна кола в България е на 120-160 х.км което е пълна глупост.Аз моята като я взех преди 6 г пишеше 142 000 но не вярвах мислех че е на 242 000 но сега мога да кажа че е на поне 342 000 била.Ако може Бай Васил да ми я изчете да каже точно ще го напиша тук.
  • 0

#29 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 юли 2014 - 08:18

Ами не мисля че има откъде да се прочете... Просто като го отвори мотора, предположи за възрастта му по износването, което както разбрахме... не беше малко :)
  • 0

#30 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 юли 2014 - 09:43

Окс момчета, ще пусна някоя снимка, но като ми остане време. ;)

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни