Пиша от телефона и нямам всички букви затова го пиша така. Не се заяждай колега, хората разбрахаха какво искам да кажа.по важен от правописа е смисъла на темата , заслужава ли си емиграцията за човек който тук е с нармална работа, дом и кола.
За мен си заслужава по доста причини. Не че в чужбина няма тъпаци, не че там всички са идеални, но е далеч по спокоен живота отколкото тук.
Нормална работа поне 2,5К на месец, изплащаш апартамент и имаш 211ка примерно. Тръгваш за работа гледаш вятъра носи какви какви ли не боклуци, градинките са кални паркинги, 99% от хората гледат лошо... идеален старт на деня (да вкъщи е хубаво, новичко..) Ставаш на следващата сутрин и гледаш лайсните на броните ги няма... тръгнали са си, защото не си ги залепил, че да се отчупят като тръгнат да ги крадат ...ей и си забравил да разпробиеш винтовете на болтовете захващащи огледалата... просто лош ден. Ще кажете в нормалния свят имат гаражи, имат ама не за да си крият колите от кретени и крадци.
В интерес на истината, в немско пред нас са ми чупили емблемата на бенца... е на същата улица се оказа че живеят и едни наши сънародница, а най странното е че бе откъртена след мач на Левски - Литекс и Левски бяха паднали, а колата ми е с номер ОВ.... ама нищо не съм видял сега... може да е бабичката отсреща, или на комшията новия бенц да се е строшил и то да ми е завидял, че карам 190ка ...варианти много
За кол центровете не е баш без образование. Все пак ти трябва език на прилично ниво.. 5 години здраво учене в гимназия (това ако не е образование), защо трябва да си висшист за да си в кол център а и 1200 - 1800 лева са нормални пари за това нещо. Човека е инвестирал в себе си и сега му се връщат. А и щом им ги дават те си ги изкарват с работата, На работодателя не му падат от небето парите и да им ги дава щото са хубави и млади.
Имам близък който все още учи (и той е без образование според Лабо), но от години се интересува от това което работи, чете, дава пари за курсове, блъска се, и сега си изкарва доволно по 70 - 80 000 на година и то не в сивия сектор. Образованието не е тъпата диплома, а е една основа, която ти дава възможност сам да се доразвиваш цял живот.
Има го и този момент, че ако разчиташ на това, което ще научиш от университета и закостенелите мозъци на повечето доценти и професори с лекции от преди 40 години, и не търсиш и не се саморазвиваш докато учиш а и след това... ще си бачкаш за 400 лева като стой та гледай.
Този пост е редактиран от Bat Andi: 05 май 2014 - 01:15