Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Налетяха ми на парктрониците...

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#16 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 11:20

Надявам се жичкаджията ми да успее да намери на по-тънкана, че досега не ме е пращал сам да си търся части... Отделно лайсната ще може да се ремонтира и щипките горе долу да се възстановят, но се оказа, че нещастника е я спукал докато я е дърпал и ще трябва и там да се лепи и пръска цялата. Надали ще намеря из моргите някоя в по-читаво състояние, така че да се надяваме Армеец да не се стискат много тоя път, че досега не съм особено доволен от "експертната" им оценка.

на този етап грубата сметка излиза на 200-250лв само за лайсната и датчика без работата по вързването на датчиците :)

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#17 CarlBenz

CarlBenz

Напреднал

• Потребители на форума
  • 393 Posts:
  • Интереси:Mercedes-Benz

Posted 13 February 2014 - 11:58

Сменях в БС 125лв с монтаж,боядисване на новия и 2 г. гаранция.

Това трябва да е било преди доста години :) Сега го погледнах нов датчик е точно 191,74лв, а на Вайко 93,3лв. Брей тези БС ще излезне, че преди са работили на цените на кварталните гаражи :) И колкото повече народа обеднява, цените се вдигат :)

За справка малко офтопик, въздушна възглавница задна за W211 комби, декември 2013 беше 1040лв и само 10 дни след това отново ми потрябва и цената вече беше 1440лв  :killing  Има няма едни 400лв отгоре

Edited by CarlBenz, 13 February 2014 - 11:58 .

• 0

The Best or Nothing

#18 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 13:50

Така... остава да видим колко парички ще дойдат от Армеец. Признаха ми лайсната за смяна, не за ремонт, което е добре (зависи колко струва според тях) + боя. Боя на задната броня (за което не очаквам добри пари, щото за боя на два калника и врата, което си е цялата страна на колата ми дадоха едва 200лв преди...) и естествено датчика не го признаха, защото липсвал... Надявах се да правят изключение когато обстоятелствата са по-ясни, но явно според тях, аз може да съм си го отрязал в последствие :) Нов при всички случаи няма да взимам, така че ще се търси втора ръка, а лайсната най-вероятно ще си я дам на Дани да я ремонтира.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#19 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1,547 Posts:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Posted 13 February 2014 - 14:34

Рошен имаше една идея която малко или много може да е от помощ .

Преместване на датчиците във бронята, запълване на дупките в лайсната и боядисване .

Не знам дали след промяната ще трябва калибриране на датчиците, не вярвам да се налага .

Attached Files

Edited by vencislav, 13 February 2014 - 14:35 .

• 0

#20 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 14:44

Е то на тия им трябва датчика най-често... Ще изкъртят бронята, ще си ги съберат и бегат. При мен оня така е направил. Успял е да откърши единия датчик със все леглото му от лайсната, но за другите не е успял, щото посред бял ден надали му се е разхождало с цялата лайсна, дори и из Люлин (най-много някой конкурент да го набие и да му я вземе :D)

• 0

#21 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1,547 Posts:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Posted 13 February 2014 - 14:51

Така е .! Като има желание има и начин .

Аз лично не съм видял по новите модели на Мерцедес с откъртени брони заради датчици .

Страдаме тези на които датчиците са в лайсните .

Attached Files

• 0

#22 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 14:55

Засега няма да мисля алтернативи. Вече е на паркинг и ако не успея да си поставя клетка, най-вероятно за вбъдеще ще търся алтернатива... Евентуално накрая просто ще ги сваля, ще бодна едни нормални лайсни и така.

• 0

#23 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 15:15

Това трябва да е било преди доста години :) Сега го погледнах нов датчик е точно 191,74лв, а на Вайко 93,3лв. Брей тези БС ще излезне, че преди са работили на цените на кварталните гаражи :) И колкото повече народа обеднява, цените се вдигат :)

За справка малко офтопик, въздушна възглавница задна за W211 комби, декември 2013 беше 1040лв и само 10 дни след това отново ми потрябва и цената вече беше 1440лв  :killing  Има няма едни 400лв отгоре

Октомври  2012,но в Дарс Ауто понеже в Бургас те са официален представител на МБ ,ако това има значение.

• 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#24 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 13 February 2014 - 17:59

Така... остава да видим колко парички ще дойдат от Армеец. Признаха ми лайсната за смяна, не за ремонт, което е добре (зависи колко струва според тях) + боя. Боя на задната броня (за което не очаквам добри пари, щото за боя на два калника и врата, което си е цялата страна на колата ми дадоха едва 200лв преди...) и естествено датчика не го признаха, защото липсвал... Надявах се да правят изключение когато обстоятелствата са по-ясни, но явно според тях, аз може да съм си го отрязал в последствие :) Нов при всички случаи няма да взимам, така че ще се търси втора ръка, а лайсната най-вероятно ще си я дам на Дани да я ремонтира.

Много е веорятно "втората" ръка да са дошли от "нощната" смяна и да си купиш пак твоите датчици или тези на някой друг в твоето положение.

Вероятно не ти пука в момента, но по този начин се насърчава кражбата на датчици. Реално, на един датчик му взимат 2-3 пъти парите без дори да са го плащали първия път.

• 3

#25 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 18:30

Абсолютно си прав и ако имах пари в излишък бих ги изкупил всичките и дарил на нуждаещи те се, но колкото и да ми се иска, кредитната ми карта ще ме убие ако дам 200лв за датчик :) Освен това бенца го чакат смяна на спирачна помпа, рециклиране на апарати, рециклиране на секторна кутия и т.н. :)

Ако от MB бяха пичове, щяха да продават тея датчици на безценица, за да няма смисъл да се крадат, но точно обратното - вдигат цената едва ли не да ги стимулират :)

Иначе най-вероятно ще си диря датчика от морга, тъй като е по-вероятно да не е с такъв произход. Тея в продавалник е ясно всичките откъде са.

• 0

#26 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,027 Posts:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
Garage View Garage

Posted 13 February 2014 - 19:57

Така е .! Като има желание има и начин .

Аз лично не съм видял по новите модели на Мерцедес с откъртени брони заради датчици .

Страдаме тези на които датчиците са в лайсните .

тая броня ако я откърти ( да не вземе да я понесе на ръце пък ) и даймлер ще му дадат нобелова награда :) 

• 0

#27 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Posts:

Posted 14 February 2014 - 09:22

тая броня ако я откърти ( да не вземе да я понесе на ръце пък ) и даймлер ще му дадат нобелова награда :)

Свалят и броня. Знам, че на бмв 5 чупат предния прозорец отварят капака и свалят фаровете после и бронята.

• 0

#28 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1,953 Posts:

Posted 14 February 2014 - 22:10

живеем в джунгла. това е вярно.
  • 0

#29 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Posts:
  • Автомобил:
    220CE

Posted 15 February 2014 - 09:03

Би било адски жалко в днешно време да ти откраднат 124ката. Да се чудиш да ги съжаляваш ли или да ги кълнеш....

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
  • 0

Немеца го е измислил !

#30 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 15 February 2014 - 13:58

Днеска ходих до Балкан стар с изваретаната идея, че може лайсната да не е чак толкова скъпа. Задната лайсна е 436лв, а датчика е 199лв... Съмнявам се че Армеец ще ми дадат и на половина толкова пари за лайсната, така че си я оставих на ремонт.

Датчик си намерих от морга, само че от W203, тъй като точно за W208 не намерих. Датчика реално е същия, но с малко по малко кръгче накрая (пластмаската), така че ще се изрязва допълнителна шайбичка, но няма как. Свалиха ми го от самата кола, барабар с кабела за 50лв, така че поне не купих нечий датчик :).

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users