Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Налетяха ми на парктрониците...

• Please log in to reply
39 мнения по тази тема

#31 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 15 февруари 2014 - 15:40

Аз по този повод с право или не постнах един коментар на тази обява.

http://prodavalnik.c...sedes-i31853923

Потребител1478037

100% са немски не са свалени от нашите коли smiley_145036.gif

Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 15 февруари 2014 - 15:44

• 0

#32 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 15 февруари 2014 - 19:31

Аз по този повод с право или не постнах един коментар на тази обява.

http://prodavalnik.c...sedes-i31853923

Потребител1478037

100% са немски не са свалени от нашите коли smiley_145036.gif

Те и с различен цвят!Колекционер!

• 0

#33 CarlBenz

CarlBenz

Напреднал

• Потребители на форума
  • 393 Мнения:
  • Интереси:Mercedes-Benz

Публикувано 15 февруари 2014 - 20:12

Днеска ходих до Балкан стар с изваретаната идея, че може лайсната да не е чак толкова скъпа. Задната лайсна е 436лв, а датчика е 199лв... Съмнявам се че Армеец ще ми дадат и на половина толкова пари за лайсната, така че си я оставих на ремонт.

Датчик си намерих от морга, само че от W203, тъй като точно за W208 не намерих. Датчика реално е същия, но с малко по малко кръгче накрая (пластмаската), така че ще се изрязва допълнителна шайбичка, но няма как. Свалиха ми го от самата кола, барабар с кабела за 50лв, така че поне не купих нечий датчик :).

Дано да стане датчика колега
  • 0

The Best or Nothing

#34 Бако Мецан

Бако Мецан

Чирак

• Потребители на форума
  • 89 Мнения:
  • Град:Salzburg
  • Автомобил:
    CLS 320 CDI W219

Публикувано 22 февруари 2014 - 10:48

Не спряха ли се майка им деаба просешка...

Същата работа ми се случи преди около година и нещо, имах Е65-ца и се прибрах до нас късно вечерта, реших че за една нощ няма да е проблем ако колата ми остане пред блока, не ми се занимаваше да я карам до подземния гараж...оказа се че съм бил в грешка! 

8 датчика + лайсните. Тая веселба се разиграва във Враца. Явно не са имали време да се занимават с джантите, имах 20-ки без секретен болт! (смелчага съм!)

Поръчах ги оригинални по номера на рамата и чаках 2 седмици да дойдат от Германия, 2500 лева ми струваха датчиците и около 500 лева 4-те лайсни, тях ги взех 2-ра ръка (внос от Германия 100%)

Армеец ми казаха да си гледам работата едва ли не, защото малко преди това ми бяха сменили двете странични врати защото някакъв малоумник се беше спрял в моята кола и беше офейкал и не можело те само с мен да се занимават. Още водя дела, най-вероятно без резултат.

Мислех че вече е минало от мода това, но за съжаление не е... Няма оправия явно.

• 0

#35 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 февруари 2014 - 12:36

Онзи ден ходих да си взема паричките... Отпуснали са ми 215лв за боя на задната броня, нова лайсна, боя на лайсната и ремонт на кабелите. Естествено няма как да стигнат. Мислех си дали да не искам дооценяване и т.н., но нямам физическото време да се занимавам, пък и оптимистичната дооценка ще е 40-50лв.

Засега ремонта с боята на лайсната ми се връзва 100лв. Датчика - 50лв. Ремонта и той някъде към 50лв да се върже, а пък задната броня да се надявам че с филър ще успеем да оправим следите от отверката без да се налага пребоядисване, че там ще си отидат още 100+ кинта...

Остава само да измисля работата с гаража :)

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#36 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 февруари 2014 - 21:03

Дани надмина себе си и лайсната е станала перфектна. Повечето от щипките на пръв поглед не можеш да кажеш че са чупени. Липсващия датчик го е закрепил добре, въпреки че беше по-малък.

Сега я оставих на жичкаджията да дооправя, само дето се поовлякох и му дадох един доста дълъг списък с неща за ремонт, дето отлагам от не знам кога :)

Междувременно ми минава през акъла една идея... Ако взема да ги махна тея лайсни, да се китосат (или там с каквото трябва да се запълнят) и датчиците да се набият директо там. Само не мога да си представя точно как би изглеждало и дали ще стои добре. Освен това така страничните лайсни май малко ще стоят излишни. Някой мнение?

Този пост е редактиран от Kainy: 24 февруари 2014 - 21:05

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#37 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 февруари 2014 - 19:42

Радвам се да съобщя, че парктрониците вече работят! :) Не мога обаче да кажа точно колко ми струваше ремонта, щото заедно с тях заръчах на майстора да се погрижи за още доста болежки и въпреки това си мисля, че се отървах доста тънко, имайки предвид попринцип високите цени при авто ел. ремонтите.

Та в рамките на един ден, бенца беше излекуван от:

- задни парктроници (отрязаните)

- предни паркториници (провален опит на други майстори да ги оправят след измиване на радиаторите :))

- единия подглавник не се прибираше

- реглаж на късите светлини (положението беше страшно)

- изолиране на кабелната инсталация към бубините (беше се тотално изпекла, но все още трябва да намеря букси)

- смяна крушки на таблото

- ремонт на W/S бутона, че беше счупен и само на S работеше (което не беше супер проблем :))

- ремонт на бутона за левия прозорец (беше счупен)

- ремонт на стъклото на лявото огледало (след 2 неуспешни опита да ми го крадат беше изпочупен държача)

- ремонт на шибедаха - самия шибедах и щората не се отваряха докрай, криви релси и т.н. + обучаване

Та май това беше всичко (ако не пропускам нещо), за 250лв. И най-важното за 1 ден :) Миналите майстори ми държаха колата два дена само за предните парктроници, които работеха точно 2 дена...

• 1

#38 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:

Публикувано 16 април 2014 - 10:52

Днес след като прегледах електронната преса попаднах на една снимка която меко казано ме възмути и реших да я споделя.
Мислех да отворя нова тема но реших да я поместя тук.

http://www.dnes.bg/s...=6676&pid=69530
0000069530-middle.jpg

Не знам набезите на тези крадци (боклуци цигани) ме възмути повече или коментара на едно момче.

varg

преди 16 часа  Които има пари за такава кола има пари и за гуми.Хич не го съжалявам.Аз нямам пари на Трабант да се кача дори.

Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 16 април 2014 - 10:54

• 0

#39 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 април 2014 - 10:55

Не е важно аз да съм добре, важно е на Вуте да му е зле. Гааадни Мерцедеси!!!
  • 0

#40 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 април 2014 - 16:32

За това сега мойта вече е на паркинг и всяка сутрин/вечер се ходи да се вкарва/изкарва. 

Бях споменал, че ще разпитам за гаражна клетка... :) В общината учтиво ми обясниха, че такова понятие като гаражна клетка при тях не съществува и да си я сложа където си искам, така че да не пречи, и да се надавям да не ми я вдигнат... Нямаха си на идея дори какви са актовете които се пишат...

За сметка на това ми хрумна едно решение, което обаче излиза малко по-солено от гаражна клетка, но пък не могат нищо да ти кажат. Номера е, че би си заслужавало, само ако няма алтернатива (като в моя случай). Реално гаражната клетка, трябва да е под формата на форгон/ремарке с регистрация за движение по пътищата, Паркираш си го където искаш и си джиткаш. Естествено трябва да се блокира добре, да не вземе някой да си го върже за колата и да го откара :D.

Аз мислех да издиря някое евтино ремарке с регистрация (което се оказа доста трудно начинание) и да му сложа една метална конструкция отгоре с термопанели. Оптимистичната цена на такова нещо е около 3000лв, което са ми общо взето 3 години да стои на паркинга, който е през един микрорайон :)

Този пост е редактиран от Kainy: 16 април 2014 - 16:32

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни