Добре заемам се за датчиците, но тази ръчна за какво ми е аз като си дам на "P" тя колата замръзва направо
Как да разбера размер на дискове (W209)CLK 270 CDI
Започната от cdk8998, 14 яну 2014 - 10:27:34
48 мнения по тази тема
Публикувано 14 януари 2014 - 17:00
PUT THE PEDAL, GET THE MEDAL !!!
Публикувано 14 януари 2014 - 17:05
А тези датчици те еднакви ли са за всички модели или трябва точно за W209 да търся? Впрочем да споделя нещо, което ми направи впечатление днес като се ровех в ибей. Един приятел има C230 компр. купето AMG пакет и спортно окачване ( германеца явно е бил фен на марката) , та както се ровех и гледам че окачването едно и също. (W203 и W209) , та съм му хвърлил око и на регулируемото окачване ... Това дали е така и с дисковете защото за C270 CDI има пак на тази фирма, пак същия размер , но с 60 паунда по-надоло ..
Публикувано 14 януари 2014 - 17:24
и задължително ли трябва да се боядисат дупките и каналите за да не ръждяса, толкова пари а да ръждясват
Публикувано 14 януари 2014 - 20:30
Колега, имай предвид, че Mintex накрадките не са лоши, но не са нищо особено.
Преди време мислих да поръчвам точно тези дискове, но от много четене по форумите се отказах от накладките в комплекта.
Когато ще взимам ще си купя отделно Брембо накладки.
Иначе преди 2 седмици видях една от старите коли на КДЛ. Беше си още с МТЕС дисковете отпред и сегашният собственик беше много доволен от тях. Не бяха мръднали за 3 години.
Публикувано 14 януари 2014 - 21:00
Какво имаш впредвид с не са "лоши" ?
Мен дисковете ме инт най-много, накладки мога и след 6 месеца пак да сменя
Публикувано 14 януари 2014 - 21:20
Още веднъж - това е мнение 2ра ръка, лично впечатление за тези накладки нямам и няма да имам.
"не са лоши" = ако очакваш спирачно усилие на ниво performance, ще останеш разочарован. Ако си караш колата разумно, ще ти свръшат работа, като всяка друг марка.
Публикувано 14 януари 2014 - 21:26
И въпреки това се доверих и взех само дисковете. Благодаря за споделеното, дори и да е втора ръка , взимам го под внимание,защото не сме тук да се лъжем Като пристигнат ще кача снимки в темата. А сега минавам на тема накладки, Кажете някоя друга марка по хубава да си проверявам цените или ако имате контакти нещо някой дайте ми цени
Публикувано 14 януари 2014 - 22:21
А тези датчици те еднакви ли са за всички модели или трябва точно за W209 да търся? Впрочем да споделя нещо, което ми направи впечатление днес като се ровех в ибей. Един приятел има C230 компр. купето AMG пакет и спортно окачване ( германеца явно е бил фен на марката) , та както се ровех и гледам че окачването едно и също. (W203 и W209) , та съм му хвърлил око и на регулируемото окачване ... Това дали е така и с дисковете защото за C270 CDI има пак на тази фирма, пак същия размер , но с 60 паунда по-надоло ..
Датчиците са специфични, от гледна точка че може да има разлика в дължината на кабела. Просто си купи някакви от АутоПлюс, Евро07, Тех-Ко или където и да е.
Спортното окачване... има заводско, пише го във Вин-а. Много е приятно с такова окачване, на мен лично ми допада страшно много и е едно от най-добрите спортни окачвания, които съм карал на каквато и да е кола.
Под регулируемо предполагам имаш предвид Koni с врътка за твърдост. Търси из мненията на Алфонсо, има доста дълга тема за това.
Колега споменах ти за ATE Web Catalogue, най-лесно е да почнеш да сравняваш различните дискове. Може и да са еднакви при някои, но е важно да си сигурен какво сравняваш Не е сложно, отнема малко време, но ти е спокойно после.
Колкото до Минтекс, при цялостните пакети, си струва да ги купиш, редовно излиза по-евтино спрямо цените на накладките в България.
Аз карам с Феродо накладки от доста години и съм си много доволен от тях. Не издават звуци и са меки.
Ако ме огрее за Поршага някой ден, тогава ще търся рейсинг накладки.
Честито за покупката и не съжалявай. Нормално е да ръждясват дупките и каналите. Каквото не е боядисано и не минава накладка през него, ръждясва.
Публикувано 14 януари 2014 - 22:35
Дупките не толкова, но каналите ако ръждясат и е грозно,свалям гумата и боядисвам колкото до накладките напълно си прав за перформънса, няма смисъл за такива стокови коли. Дай боже някое AMG , ще се заиграя. Най вероятно и аз ще взема Феродо. А окачването.. .. незнам и аз, просто искам да я сваля малко за естетика. Регулируемото окачване на моя човек е супер, зимата я вдига, лятото я сваля, но не сме гледали марката.. базикам го да правим бартер пък да видим мислил съм и само пружини да сменя? Това малко по нататъл преди лятото и евентуален събор на морето :-)
Публикувано 15 януари 2014 - 00:28
Аз досега на моята съм пробвал 3 марки накладки - pagid (textar), ATE и TRW. Pagid-a изкараха 15 000 км посвирваха и не спираха много. ATE-то спираше добре, но свърши за 10000км и даже като ми светна лампата, спирачките отказаха след 200км. С pagid-a карах малко над 1000 с лампата преди да ги сменя и не бяха на нула. Засега съм най-доволен от TRW-то. Спира по-добре от АТЕ-то. Още карам с тях и не знам колко ще изкарат, но съдейки по джантите няма да е много по дълго
Иначе аз съм с brembo max дискове отпред (вентилирани и рязани) и за година и половина не са мръднали.
Иначе аз съм с brembo max дискове отпред (вентилирани и рязани) и за година и половина не са мръднали.
Този пост е редактиран от Kainy: 15 януари 2014 - 01:01
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 15 януари 2014 - 01:10
За Бога, как караш бе братле?
на 10х.км. не съм и на 15% износване на накладките
Публикувано 15 януари 2014 - 04:02
Аз досега на моята съм пробвал 3 марки накладки - pagid (textar), ATE и TRW. Pagid-a изкараха 15 000 км посвирваха и не спираха много. ATE-то спираше добре, но свърши за 10000км и даже като ми светна лампата, спирачките отказаха след 200км. С pagid-a карах малко над 1000 с лампата преди да ги сменя и не бяха на нула. Засега съм най-доволен от TRW-то. Спира по-добре от АТЕ-то. Още карам с тях и не знам колко ще изкарат, но съдейки по джантите няма да е много по дълго
Това да се добави към темата за мистериозно високия разход на ЦЛК-то ти
Аз имам някакви незнайни накладки, с които купих колата, и за 35 хил км. (само мое каране) още не са за смяна.
Публикувано 15 януари 2014 - 07:44
Възможно е и апаратите ми да имат пръст в това, тъй като са за спешно рециклиране, но да и карането ми има не малка вина. И все пак предпочитам да намеря накладки които се справят с шофирането ми, вместо да се мъча да се нагаждам по капризите им .
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Публикувано 15 януари 2014 - 07:49
И аз така мисля... Феродо или Брембо ще са накладките. А тези апарати моите трябва да ги освежа.. боядисване и т.н. колата ми е сива и мисля да са жълти.. . Който го е правил да сподели
Публикувано 15 януари 2014 - 11:53
тогава слагай и спирачни маркучи Goodridge с метална оплетка....като ще е гарга - да е рошава.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни