Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W124 "coupe" vs. CLK "208"

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#31 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Интереси:Мерцедеси, Кучета
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W116 450 SEL 6.9 75' - RESTORATION
    W124 230 CE 89' - Black Dream
    W210 220 D 97' - Franky

Публикувано 25 декември 2013 - 22:21

Ако купувачът търси модерен, здрав и сигурен автомобил и иска да разчита/разполага със съвременни системи по отношение на сигурност и комфорт - трябва да заложи на W208...

Моля, но за мен кола на 8-10-12г. не е модерен и съвременен автомобил. Макар и малкият ми стаж и опит - почти 6 години нонстоп на пътя и ежеседмично се налага да се сблъсквам, буквално сблъсквам с различни автомобили от към ниво на оборудване, класа и марка сущо имам наблюдения и определено твърдя, че екстрите и системите с които са оборудвани нашите превозни средства са доста далеч от типа съвременен. Заклет фен сум на марката, не ме разбирай погрешно, в момента пропутувах 2400км с основно прегледаната ми кола и тя успя да ме изненада като скъса чашката на пружината, за късмет ден след като пристигнах. Новото е ново, старото е старо и двете със своите предимства и недостатъци. Ако реша и продам четерите бараки, които притежавам със сигурност мога да си позволя W211 в добро състояние, но вече се губи страстта от шофирането. Всичко е въпрос на вкус и възмойности.

До колегата сус запитването кум автомобила - ако можеш да си позволиш вземай W124 320CE автомат, ще разбереш за какво ти говоря като я покараш.

п.п. Отново сум с кирилизатора

Този пост е редактиран от Илия Горанов: 27 декември 2013 - 10:30

• 0
Публикувано изображение

#32 Marto BS

Marto BS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 649 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Opel Omega 2.5 V6 Aut.
    ex. 1996 W210 E 300D Avantgarde
    ex. 1993 MB 200 CE

Публикувано 25 декември 2013 - 22:27

за 4 000 бих казал да се търси 124 читава до 3 000 и да се остави лев настрани. за около 3 бона може да се намери добра 124, като аз под 'читава' разбирам кола, която е изрядна технически, без да и дрънчи окачването, без течове, пушеци и т.н., има достатъчно свежи коли

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=5632xx

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=5632xx

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=5632xx - ето този изглежда добре

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=5634mr

няколко примера за коли, които изглеждат достатъчно добре, след съответния коментар и малко инвестиции защо не?

карал съм много пъти цлк, което не е като имам, но близо 4 години имах 124 купе и за мен тази кола е страхотна във всяко отношение, ако имаш правилните очаквания от подобен автомобил.

• 0

#33 jack52

jack52

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    Mercedes 124 230CE Coupe

Публикувано 26 декември 2013 - 10:22

Благодаря за ценните съвети и споделения опит! Особено ми хареса мнението на Илия Горанов, а от колите които е посочил Марто - първата ми хареса най-много, поне визуално(въпреки че няма кожен салон).

Интересува ме защо повечето колеги които коментират и двата автомобила - препоръчват такъв с автоматична трансмисия?! :huh

• 0

Там където другите спират, аз натискам газта!

small5958.jpg

#34 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 26 декември 2013 - 16:31

Защото Автоматичните кутии на Мерцедес при правилно обслужване са вечни .

Защото дори и да се счупи вече има не малко добри майстори и цената на ремонта

се приближава до цената на смяна на съеденител + демпферен маховик .

Защото не е "модерно" да дадеш една торба пари за кола и да "ръчкаш" вътре като луд .

• 1

#35 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2013 - 11:08

Ако купувачът търси модерен, здрав и сигурен автомобил и иска да разчита/разполага със съвременни системи по отношение на сигурност и комфорт - трябва да заложи на W208...

Моля, но за мен кола на 8-10-12г. не е модерен и съвременен автомобил.
Е, вадиш ми думите от контекста - естествено, че кола на 12 години не е най-съвременното, което се намира на пазара, но все пак в темата сравняваме два модела и другата опция за последно е произвеждана преди 18 години! И това ако купиш от последните, а може да се окаже и на повече от 25 години.

Заклет фен сум на марката, не ме разбирай погрешно, в момента пропутувах 2400км с основно прегледаната ми кола и тя успя да ме изненада като скъса чашката на пружината, за късмет ден след като пристигнах.

Това няма никаква връзка с модерността и съвременността! Естествено, че такъв проблем няма да имаш с автомобил, който сега излиза от завода. Обаче много държа хората да не живеят със заблудата, че чисто новите автомобили излизащи от завода нямат проблеми. Най-пресен пример е автомобил от любимата марка, който е на 1000 км. и една седмица след като излиза от автосалона (чисто нов) влиза в сервиз за гаранционен проблем!

По отношение на съвременност - само ще ти кажа, че масови марки като Шкода, Ситроен, Рено и Дачия стандартно не се предлагат с две автоматични огледала с подгряване (което при Мерцедес е серийно при всички модели от 80-те години насам), със система за сигнализиране при изгорели крушки на сигналните светлини (което при Мерцедес е серийно при всички модели от 80-те години насам), с CAN-BUS шина, с която можеш да откриеш всеки проблем в колата чрез диагностика (което при Мерцедес е серийно при всички автомобили от 90-те години насам), с минимум 4 air bags (което при Мерцедес е серийно при почти всички модели от 90-те насам), с аудио система с оптика (което при Мерцедес е серийно при всички модели от 90-те години насам). Да не коментираме, че при повечето марки наличието на имобилайзер е невиждана екстра (което при Мерцедес е серийно от 90-те години насам), ако хомологацията за европейския пазар не ги задължаваше да имат електронна стабилизация, повечето нямаше да я слагат (което при Мерцедес е серийно от 90-те години насам). Говорейки конкретно за CLK (особено след фейслифта, както аз препоръчвам) - това е автомобил, в който серийно имаш ел. седалки, двузонов климатроник, хидравличен съединител на ръчните скоростни кутии, електронна дроселова клапа, темпомат и speedlimiter, мултифукционален волан, трип компютър. А повече от половината автомобили от този модел имат и кожен салон, подгряване на седалките, памет на ел. седалките, електрохроматично огледало за обратно виждане. Колко от марките, които се купуват масаво в България като чисто нови предлагат всичко това серийно? И колко процента от продадените чисто нови автомобили са поръчани с такива неща допълнително? Това имах предвид под по-модерен и по-съвременен автомобил.

Естествено, че ако сравняваме CLK от 2001 с последните модели на Мерцедес, БМВ или Ауди - новите ще имат несравнимо количество на системи за безопасност и екстри. Но ако ги сравним с масово продаваните марки... ами извинете, ама Дачия и Great Wall дори се продават серийно с прозорци с вътрящи се ръчки... имам предвид моделите, които са излезли на пазара тази година!

Тук някой би казал - ама сравняваш несъпоставими марки. Е ми естествено, че 10 години по-късно моделите на Мерцедес ще са по-добри, все пак през тия 10 години не са си клатили краката. Но мисълта ми е, че неща, които в CLK са слагани серийно (няма автомобил от този модел, в който да ги няма) - голяма част от най-новите модели на някои марки или ги предлагат като топ екстра или дори изобщо не ги предлагат като екстра. А ако сложим един ценови диапазон от 25`000 лв. - в което можеш да се вместиш за чисто нова Шкода, Ситроен или Рено от компактните модели - да ти казвам ли на 10 години от Мерцедес какво можеш да вземеш?

Не ме разбирай погрешно. В никакъв случай не искам да навлизам в някакви задълбочени спорове за и против новите автомобили и автомобилите втора употреба. Това е един много личен избор, който всеки може и трябва сам да направи. Аз съм направил моя избор. Когато купих моето CLK за него съм дал повече от цената на чисто нов Ford Fiesta или аналогичен автомобил на която и да е европейска марка... и поради гореизложените причини не съм съжалявал нито един ден, дори в дните, в които ме е оставял на пътя (а е имало и такива)

2944484397_005036d03c_n.jpg
  • 2

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни