Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W124 "coupe" vs. CLK "208"

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#16 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 24 декември 2013 - 22:32

Не е оптимист, просто незнае какво е истинското значение на думите "читава кола"
  • 0

#17 OBI_1

OBI_1

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:
  • Автомобил:
    200E, 300CE, ZXR750 Ninja, fronteraB

Публикувано 24 декември 2013 - 22:52

Истината е че тва железо вече за 4к може да се кара. По-добре нещо много евтино и да има за правене отколкото нещо скъпо и пак да има за правене, а оферти изпадат стига да ти се следи и търси. До 4.5К по сайтовете има поне 30 екземпляра.

Защо е толкова по-добра CLK-то, като сравняваме хубава 124-ка  и хубава 208-ца, 124-ката е по-здрава, динамика има с 6-так, то и цлк-то си е бавна кола и пак Астрите ще  ядат компресора, визията на 124-ката поне мен повече ме кефи (всички други мерцедеси от последните 30г. повече ми харесват отпред от 208 и 210) и се свалят задните прозорци. Разхода ясно че на новото е по-добре, защото е с по-нови двигатели и е малко по-леко. Остава единствено въпроса дали управлението на CLK e в пъти много, много по-добро, за да си струва повечето пари ако харесваш 124-ката?

Този пост е редактиран от OBI_1: 24 декември 2013 - 22:55

• 0

#18 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 декември 2013 - 23:01

За 4000 лв. се намират перфектни Фокуси и Вектри от тези години, като дори това е трудно.

Мерцедес, какъвто и да е, под 8-9х.лв. от 2000г.+ няма!

Както и БМВ, както и Ауди.

Ако някой намира прогнил варел, леко ъпгрейднат от бачи Кико и в "перфектен" вид, всичко работи, качваш се и караш, за перфектен автомобил, това си е негов избор.

Някои от тези машини са поправими, други отдавна са кандидати за Надин, но не ги пускат... Разликата м/у 2те е трудно различима ;)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#19 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 25 декември 2013 - 01:20

Що се хабите за такива направо ми е чудно!Да си купува квото иска и после някои секции ще са запълнени с теми"помощ това"помощ онова"!Такива развалиха смисъла "мерцедес"!Не ми се пише още!Честита Коледа на всички!

• 0

#20 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 25 декември 2013 - 01:59

Квото и от 2те да търси пича за около 4 бона няма да го намери. Нито ще намери W124 купе със шестак или поне 2.2 в добро състояние, нито читаво ЦЛК 

• 0

Немеца го е измислил !

#21 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 25 декември 2013 - 10:26

Първо,всички сравнявате коли от различни поколения и класове.

124-ката вече е класика.Добра,запазена и истинска 124-ка струва в пъти повече от ЦЛК.

Цлк е здрав и много надежден автомобил.Има още време да се докаже като 124.

Аз съм пристрастен и бих предпочел 124.

• 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#22 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 декември 2013 - 14:53

Покарал съм 124 купе, в момента карам 208 фейслифт и смело мога да кажа,  че 124 с страхотна кола, но ако сравня и двете лично на мен по ми харесва 208

Този пост е редактиран от ///sasho: 25 декември 2013 - 14:55

• 0

#23 jack52

jack52

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    Mercedes 124 230CE Coupe

Публикувано 25 декември 2013 - 15:04

Истината е че тва железо вече за 4к може да се кара. По-добре нещо много евтино и да има за правене отколкото нещо скъпо и пак да има за правене, а оферти изпадат стига да ти се следи и търси. До 4.5К по сайтовете има поне 30 екземпляра.

Много точно казано! :)

Що се хабите за такива направо ми е чудно!Да си купува квото иска и после някои секции ще са запълнени с теми"помощ това"помощ онова"!Такива развалиха смисъла "мерцедес"!

По-негативно мнение не бях чел до момента... Какви такива бе колега, ти нещо аристократ ли го раздаваш като знаеш малко "повече" за колите?! Да не би тези които не са "майстори", а само любители за теб да са по-долна класа хора?!

Много харесвам и двата модела и просто се интересувам какво мислят хората! Ти като нямаш какво да кажеш, поне недей да спамиш темата! :banned

Първо,всички сравнявате коли от различни поколения и класове.

124-ката вече е класика.Добра,запазена и истинска 124-ка струва в пъти повече от ЦЛК.

Цлк е здрав и много надежден автомобил.Има още време да се докаже като 124.

Аз съм пристрастен и бих предпочел 124.

Подкрепям това мнение с две ръце!!! :goodjob

• 3

Там където другите спират, аз натискам газта!

small5958.jpg

#24 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 декември 2013 - 15:06

Защо е толкова по-добра CLK-то, като сравняваме хубава 124-ка  и хубава 208-ца, 124-ката е по-здрава, динамика има с 6-так, то и цлк-то си е бавна кола и пак Астрите ще  ядат компресора, визията на 124-ката поне мен повече ме кефи (всички други мерцедеси от последните 30г. повече ми харесват отпред от 208 и 210) и се свалят задните прозорци. Разхода ясно че на новото е по-добре, защото е с по-нови двигатели и е малко по-леко. Остава единствено въпроса дали управлението на CLK e в пъти много, много по-добро, за да си струва повечето пари ако харесваш 124-ката?

Еми не е баш така!Е 280 купе с 193кс т.е. колкото цлк 230компресор  ускорява до 100км/ч за 9.4 докато цлк-то за 8.4. Най-надутата астра от 2002 е 2000см2 турбо 16 клапана 200кс. и ускорява за 8.2.Колкото до това ,че на W208 не се отварят задните прозорци,интериора и е в пъти по добър от този на 124.Jack 52 щом подкрепяш с две ръце това мнение защо си отворил тема,взимай си 124 и си свиркай!

Този пост е редактиран от doich: 25 декември 2013 - 15:13

• 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#25 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 25 декември 2013 - 15:43

Приятелю Джак,не съм никакъв майстор,но знам че за 4000лв.не можеш да си купиш читав мерцедес.Това е което искам да кажа нищо друго.Ако си беше направил труда да прочетеш  сходните на твоята тема (такива дето се пънат,че за без пари могат да си купят читава кола),щеше да разбереш сам какво искам да кажа.

• 0

#26 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 декември 2013 - 16:28

Човек осъзнай се, един приятел е приготвил 10 000 лв. за читава 208-ца и неможе да намери такава да се продава, ти пишеш тука че за 4000 ще намериш читава. Успех ти желая
  • 0

#27 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Интереси:Мерцедеси, Кучета
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W116 450 SEL 6.9 75' - RESTORATION
    W124 230 CE 89' - Black Dream
    W210 220 D 97' - Franky

Публикувано 25 декември 2013 - 16:44

Весела Коледа! Здраве, щастие и късмет! Колеги, незнам защо се оформя безсмислен спор, кои за колко, какво и как може да плати, кой какъв стандарт има и задължително каква кола трябва да кара. Почнахте да мерите конски сили, кубици, време, разстояние и т.н. Мисля, че е форум за интелигентни хора. Не като хората от другите форуми.

Относно темата - Всеки печели пари (по един или друг начин) и има право да си ги харчи за каквото и както иска. Исках W124 coupe от 16 годишен. Преди 4 години си купих такава не палеща, не бях я карал, която в момента на покупката НЕ РАБОТЕШЕ и платих за нея 5000 лв! Бях останал с 50 лв за пътна помощ и нищо повече. Като я стартирахме и то за около 200 лв след това тези 4 години не съм правил абсолютно никакви сериозни ремонти (лагер на главина, каре на кардан, масла, свещи, кабели).

Такова понятие като изключително запазен автомобил, нов, каран от баба-пенсионерка-зъболекарка-адвокатка, събота и неделя и като я взели пред гаража имало поникнало дърво... За сравнение погледнете германски, холандски, австрииски саитове - W124 в добро състояние - 3000 EU, CLK - 5000 - 6000 EU. Такъв филм по авто(МОРГИ)къщите в бг като хубава кола е 1 на 10000.

Всичко е въпрос на късмет. Хубави и сигурни автомобили - БАЛКАНСТАР - покупка на нов автомобил.

п.п. Лятото си взех W210 2.2D за ежедневка - читава, на реални 330 000 км. До сега съм дал 1200 лв за части. Правят ми я винаги познати на смешни цени за труд. А лично на мен хубава 124-ка е много по добър и красив автомобил от очиларка.

Извинявам се за правописни грешки, но пиша от кирилизатор. :)

Този пост е редактиран от Илия Горанов: 25 декември 2013 - 21:12
Повече не го ползвай тоя кирилизатор, че нищо не се разбира!

• 0
Публикувано изображение

#28 jack52

jack52

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    Mercedes 124 230CE Coupe

Публикувано 25 декември 2013 - 17:45

Нямам намерение да изпадам в безсмислени спорове, и да казвам или доказвам каквото и да било.  Темата няма за цел сравняване на цени или отстояване на убеждения. Целта на темата е интелигентен диалог между собственици или почитатели на двата автомобила! Колкото за цените - всеки може да ги провери сам за себе си в специализираните за това сайтове.

:beer

P.S. А, ако някой е готов да заплати за автомобил сума надвишаваща реалната му цена с няколко хиляди - това си е негово право! :D  

• 1

Там където другите спират, аз натискам газта!

small5958.jpg

#29 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 декември 2013 - 18:39

Като собственик и на двата модела за които говориш и то и двете съм ги карал по 3 години и немалко километри, ти казвам 208-цата е по-добрата, модерна и съвременна  кола, но ако бюджетът е 4000лв се насочи към 124-ка.

• 0

#30 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 декември 2013 - 21:30

Всичко е въпрос на късмет. Хубави и сигурни автомобили - БАЛКАНСТАР - покупка на нов автомобил.

За съжаление нов автомобил от магазина/вносителя/завода вече не е синоним на здрав и сигурен автомобил. Честно казано, като човек, който всяка година пътува по 15 - 20 хил. км. в чужбина, бих предпочел много повече да замина с ползван автомобил, който познавам, отколкото с нов автомобил от магазина. Примери ЗАЩО има много в практиката и всекидневието. Попитай някой собственик на чисто нов автомобил (от която и да е марка) от последните години и ще се убедиш. Или поне аз лично съм се убедил - имам над 10 колеги в офиса, които карат чисто нови автомобили (и мерцедеси и други марки) и всичките имат проблеми с тях. Някои от тях (повече от половината) са дали за ремонти (защото гаранцията не покрива всички видове повреди) в пъти повече, отколкото аз съм дал за поддръжка през последните 5 години! Но и това е нещо, което всеки сам си преценява за себе си.

Колкото до сравняването на модели и поколения автомобили. Първо ще ви замоля да престанете да правите аналогия между W208 и W210 - като ги наричате и двете "очиларки". W208 не e W210 с две врати - това е все едно да кажеш, че W201 (известен като 190), W202, W124 и W140 са едно и също, защото имат визуално сходство. Или все едно да кажеш, че CL и SL са същото като C, E и S класата. През 80-те и 90-те Даймлер са имали концепция, че различните модели трябва да имат визуално сходство, но далеч не са имали технологично или инженерно сходство. Двата модела W210 и W208 нямат почти нищо общо помежду си, освен някои разновидности на двигатели и скоростни кутии. Окачването на двата модела е коренно различно - карал съм и двете и като поведение върху пътя нямат сравнение, интериорът е абсолютно различен. Имат няколко години разлика в стартирането на производството, което също има гигантско значение. Стандартното оборудване на CLK е много по-богато от стандартното оборудване на E-Class. За цена като чисто нов - изобщо не коментирам каква разлика са имали двата модела. Така че всеки, който сравнява W210 и W208 явно няма ни най-малка представа за какво става дума и явно не се е качвал никога в двата модела.

Колкото до сравнението на W208 и W124 - ако купувачът търси усещане за raw (суров) автомобил или усещане за ретро (по-скоро класически) автомобил... ако купувачът иска да усеща вибрациите на двигателя, всяка гънка на асфалта - значи трябва да си купи W124, независимо какви финансови възможности има. Въпреки, че нямам личен такъв автомобил - карал съм не един от този модел и със сигурност мога да кажа, че усещането при шофирането му няма нищо общо с усещането пир шофирането на W208. W124 е истински инженерен шедьовър и има уникално предаване на пътя и поведението на автомобила към водача, което е уникално усещане, което за съжаление аз не търся от автомобила, който карам всеки ден. Обратното W208 е невероятен автомобил. През последните почти 6 години аз карам такъв всеки ден. Това е относително модерен автомобил с доста системи за активна безопасност, електроника в управлението на двигателя и т.н. В технологично отношение W208 може да се каже, че е по-модерен от най-новите модели от половината европейски марки и почти всички азиатски марки. Това е сигурен и здрав автомобил, който е произвеждан в годините, когато все още не се пестеше от всяко нещо, изработката е висококачествена, а моделът е от висок клас и с много добро оборудване. Ако купувачът търси модерен, здрав и сигурен автомобил и иска да разчита/разполага със съвременни системи по отношение на сигурност и комфорт - трябва да заложи на W208... и отново слабо зависи от финансовите възможности (освен ако не са силно ограничени).

Ако купувачът не знае какво точно търси - може би е добре да се качи на двата модела, да ги покара (при възможност, но повечето продавачи биха се съгласили) поне няколко километра и да прецени какво търси!
  • 3

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни