Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

V 12 вече харчи като Тико........а Тико джитка на изпарения

• Please log in to reply
31 мнения по тази тема

#16 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 20 декември 2013 - 18:15

Разбира се че в държава - не. Само като прочетеш в статията, че "това е продукт, който се продава само онлайн..." трябва да ти стане ясно дали биха го допуснали в страна с работещи ефективно институции. В разграден двор обаче като тука... То има Комисия за защита на потребителя - ако искате да напишеме една жалбичка за подвеждаща реклама, да видиме какво ще стори държавата? Кой ще разпише с мен, да хване дикиш? Аз съм на принципа че щом им плащаш заплатите, трябва постоянно да им намираш работа. Пък и така стадото потребители се дресира.

Брой ме за подпис , писна ми да ни мислят за адски прости създания ..

Този пост е редактиран от Наско: 20 декември 2013 - 18:15

• 1
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#17 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 21 декември 2013 - 08:48

Нищо не разбирате!
Сега ще ви обясня как работи тази система:
Използваната технология е почти секретна. Идва от НАСА, NSA, FBI, CIA, SAS, MI6, Мусад и родното МВР, като Цветанов е бил ръководител на международния проект. Както знаете, опита на всички исброени организации е предимно в шпионажа, е освен на МВР, на тях е в побоя, та всички те имали нужда от нов високо технологичен буркан за служебните си автомобили. На една от снимките по-горе се вижда синята обвивка, коя всъщност са забравили да махнат поради скъсяване на сроковете. В корпуса на кондензатора е скрит ултравълнов гигахипер трансмитер, а резисторите са маскирани антени за ефирна цифрова телевизия с вградени усилватели. При тестовете на новия буркан се оказало, че ако в близост има бензино колонка, то тя почва да показава по-малко пари и литри, а в същност си пускала повече гориво. Странния ефект е обяснен с участието на Кашпировски, като консултант по светлинно замърсяване и отразени отблясъци към проекта.
След като били установени аномалиите с бензино колонките били направени тестове и с банкомати, но се окзали неуспешни. По време на тестовете с банкоматите властта в БГ вече се била сменила и за да се покрият следите от тестовете се наложил да се гласува нов заем от милиард лева. Неуспешните опити с банкомати довели до значителни облаги за някои от участниците и стимулирали строителния бизнес, но без странични ефекти не може...
В крайна сметка, на високо ниво се взело решение, че подобна технология може да доведе някои хора в близкия изток до лека пролетна диария и се решило, чрез световна конспирация, устройството да бъде пуснато на пазара като уред за пестене на гориво.
Вие тук се опитвате да разберете как кондензатор, който не е кондензатор, може да намали разхода. Е надявам се вече разбирате, така че ако сте се замисляли да го купите, явно участието на Кашпировски не е било безсмислено.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2

Този пост е редактиран от mradulov: 21 декември 2013 - 08:51

• 2
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#18 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 декември 2013 - 09:38

Разбира се че в държава - не. Само като прочетеш в статията, че "това е продукт, който се продава само онлайн..." трябва да ти стане ясно дали биха го допуснали в страна с работещи ефективно институции. В разграден двор обаче като тука... То има Комисия за защита на потребителя - ако искате да напишеме една жалбичка за подвеждаща реклама, да видиме какво ще стори държавата? Кой ще разпише с мен, да хване дикиш? Аз съм на принципа че щом им плащаш заплатите, трябва постоянно да им намираш работа. Пък и така стадото потребители се дресира.

Ако е за подписа - ще се подпишем... ама не знам, дали си пускал жалби до тая комисия за защита на потребителите... аз понеже съм пускал, мога да ти покажа отговора им, още преди дори да си им пратил жалбата. Ще ти отговорят, че тъй като не можеш да посочиш три имена, ЕГН, БУЛСТАТ, точен адрес и още куп данни на извършителя (всичките взети заедно) - те прекратяват преписката поради неизвестен извършител. Аз лично съм пускал ПЕТ жалби до тая комисия и колкото и данни да им предоставя, с доказателствен материал, документи - винаги приключва по един и същи начин - неизвестен извършител, преписката се прекратява. Така че - успех!

НАП са доста по-пъргави - поръчай си едно, то ОЧЕВИДНО ще дойде без касова бележка, пусни си жалба в НАП - ще ги намерят за норматив и ще ги изядат с парцалите. Личен опит ;)
  • 1

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#19 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4603 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 05 януари 2014 - 23:03

Малко се забавих защото не можех да намеря куплунг за запалка с вграден предпазител...а и не съм търсил много усилено. Накрая намерих един от Практикер, за 6лв., който изглежда доста солидно.

Две къси парченца кабел, един кондензатор 2200uF на 16V, две спойки, малко термошлаух и вече съм готов да пестя :)

Дожаля ми за куплунга и гледах да не го преправям иначе можеше да скрия кондензатора.

Прикачени файлове

• 1

#20 Sharky///AMG

Sharky///AMG

Напреднал

• Потребители на форума
  • 276 Мнения:

Публикувано 05 януари 2014 - 23:33

Като спестиш някой лев ни информирай . :D

• 0

#21 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4603 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 06 януари 2014 - 00:23

:) Почвам да събирам....за Чочоне :)

• 1

#22 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 януари 2014 - 14:03

http://prodavalnik.c...shark-i35191059

• 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#23 miro0

miro0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Стартира с Мазда 121 75Hp '91,
    след това продължи с C220D 95Hp '96 classic
    и сега се вози на E230 150Hp '96 Avantgarde.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 януари 2014 - 19:55

В първият сайт за поръчка пише, че спестява до 70% гориво, а в продавалник от 10-30%. Ако ги съберем може и без гориво да се движим. :D

За разликата в цената нямам думи..

Този пост е редактиран от miro0: 07 януари 2014 - 19:56

• 0

The best or nothink.

#24 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 януари 2014 - 14:46

хаха тоя от продавалника съвсем се е отнесъл: - Увеличавате мощността /конски сили и въртящ момент/ на автомобила! :slap 

а иначе евала на Стани, само дето е забравил резисторите т.е. няма да спести повече от 10-тина %-та :D

• 0

#25 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4603 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 08 януари 2014 - 16:21

хаха тоя от продавалника съвсем се е отнесъл: - Увеличавате мощността /конски сили и въртящ момент/ на автомобила! :slap 

а иначе евала на Стани, само дето е забравил резисторите т.е. няма да спести повече от 10-тина %-та :D

Впоследствие сложих един - 680 ома. И един червен светодиод, отдолу под кондензатора - да има индикация че е включено :).

• 0

#26 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 12 януари 2014 - 19:19

Абе ще се изненадате колко наивни хора има и затова върви продажбата на такива смехории.

Оня ден отивам при гаджето и майка и и сестра и започват да ми разказват, че в нета видели и чели за уред, който

правил 50% икономия на тока и ме питат дали да го купуват, а той струвал някъде от порядъка на 150лв...

Казах им, че са луди и наивни и в никакъв случай в бъдеще да не се решават на покупка на такива очевадни ташаци.

• 2

#27 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 12 януари 2014 - 21:20

Добре ако го сложа на скутера значи с при среден разход от 3 литра аз ще карам с 1 литар за 100 километра ами ако сложа два майтапа ще карам с 0.3 литра бре като му ръгна и една газова уредба и малко главоболието с мазането да оправим понеже скутера е двутактов пък глеи как се возя за 80 стотинки на 100 километра направо вълшебно.

• 0

#28 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 януари 2014 - 23:07

Представям си, как зареждаш двулитрова бутилка с газ и оемаш към морето със скутера!

• 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#29 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 януари 2014 - 11:08

А на скутера, изпарителя ще му се монтира на ауспуха или с допълнително Вебасто, като бензиновия резервоар ще се пълни с ахантифриз.

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#30 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4603 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 13 януари 2014 - 13:10

Момчета - само да споделя, че резултатите, както се очакваше, не са впечатляващи.

20лв. газ - първи опит - 66км. градско

20лв. газ - втори опит - 70км. градско и е пред свършване.

И двете засичания са на градско от лек тип - извън центъра. Кратки пътувания от нас до работа и обратно.

Изпарителят е след смяна на мембрани.

Ще засека разхода и без кондензатора, без да пипам настройките на газта, и ще пиша.

• 4

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни