Здравейте,
Страхотна тема сте спретнали. Прочетох с интерес.
Имам следния казус. Разполагам с 203ка спорткупе фейслифт 180компресор М271 с 5г троник.
Имам на разположение двигатели М113 от w220ка и един М112 от W210ка. И двете коли бяха автомат 5г троник.
Имам интерес към това да си направя интересна кола за фън, 203ката ми харесва че е малка, също така моята я имам от над 3 години и всичко важно по нея е подменено (ходова част, спирачки(те вероятно ще се подменят де), добър външен вид, много хубав Evolution салон с подгрев и т.н.), естествено и не е гнила тъй като е фейслифт (галванизирана е).
Тъй като М113 и М112 са доста сходни като конструкция се замислям да нахакам М113ката в купето, като предпочитанията ми са да е куплиран с ръчни скорости.
Доколкото помня 203ките имат вариант 320 бензин м112 както и ц55амг с 5.4 литров атмосферен М113.
В тази връзка предполагам, че физически погледнато, мотор м113 ще влезе относително лесно?
Имам следните въпроси:
1. С какви тампони се монтира тоя мотор към 203ката, такива от Ц320 ще паснат ли, сегашните от М271 има ли шанс да паснат също или трябва да търся от ц55амг?
2. Скорости от М112 с ръчна кутия ли да търся, лесно ли пасват и какъв съединител/маховик трябва да ползвам?
3. Сегашният кардан ще ми свърши ли работа, същото питане имам и за дифа
4. Най-добре ли е да ползвам МЕГА електроника поради разликата в броя цилиндри на оригиналния и бъдещият двигател?
Всякаква помощ ще ми е от полза. Благодаря предварително.