Мен си ме кефят
Читава чистачка ..
Започната от miro0, 04 юли 2013 - 19:55:34
55 мнения по тази тема
Публикувано 18 март 2016 - 16:43
Formula 1 & iPhone
Публикувано 18 март 2016 - 22:15
И аз съм с оригинален Бош, за сега се държат достойно.
Добре, че като опция се предлага само перото, при което цената отива надолу.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 10 август 2016 - 16:09
Малко стара тема, но да се включа и аз. Моята красота я взех от Германия с Bosch Aerotwin, това май е най-готината им чистачка. Чисти добре, но е по-къса от оригиналната и съответно минава по-малка площ. Също така в горния край й липсваше напрежение и дори при най-малко замърсяване на стъклото, го замазваше. Свалих я и си взех SWF Das Original, която май е еквиалент на заводската (а може и SWF да са OEM доставчик?), чисти ненормално, почти от край до край. Аз лично не съм виждал по-яки чистачки от тези с едно рамо на старите Мерцедеси... Голям кеф
И за да допринеса с нещо към темата - два пъти в годината минавайте внимателно с бръснарско ножче (цяло, не самобръсначка) под малък ъгъл предното и задното стъкло. Ще усетите колко много задира и колко полепнала мръсотия има. Ако имате хубави чистачки, които се износват бързо или мажат, е много вероятно това да помогне.
Публикувано 10 август 2016 - 16:38
Това с ножчето съм го правил, и наистина събира финните точки от камъчета.
Относно рамото с една чистачка, съм виждал на 126 две една след друга.
Беше ми неудобно да го снимам, понеже собст. беше вътре.
Относно рамото с една чистачка, съм виждал на 126 две една след друга.
Беше ми неудобно да го снимам, понеже собст. беше вътре.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 22 януари 2018 - 10:15
Темата е стара, но да я продължим.
Купих си SWF VisioFlex - Original Parts серията с оригинално захващане за рамото (без адаптори), може и да чистят добре, но самото захващане не е точно като на оригиналните, на мен ми е грозно и ме дразни, свалих ги и си сложих оригиналните, ще си купя нови оригинални:
Прикачени файлове
Публикувано 22 януари 2018 - 10:26
При мен SWF от Тех-Ко не чистеха добре - пасажерската мажеше в края си и освен това не прилепваше плътно и не чистеше добре сензора, при което чистачките се активираха без нужда понякога. Сложих Heyner и съм много доволен.
Публикувано 22 януари 2018 - 10:44
Не помня от кой онлайн магазин си поръчах чистачки Бош за 70лв. Но нямат нищо общо с боша от метро. Като ги сравниш визуално не се различават по нищо от оригиналната чистачка освен логото на мерцедес. Там имаха и оригинални мерцедес чистачки, но ми казаха, че няма смисъл и да вземам боша.
Публикувано 22 януари 2018 - 16:54
Може, мисълта ми беше за разликата в захвата. Не, че не стават, но е грозно.
Публикувано 22 януари 2018 - 17:37
@Bokouser, 203 SportCoupe си мисля, че беше със същите чистачки като 209/203.
... или ти визираш 211-ката.
Може за 211 SWF модела да не е точен... необичайно, но всичко е възможно
Прочети тази тема до края, ако не ти е попадала.
http://forums.mbclub...и-за-цлс/page-2
Има картинки и конкретния парт номер.
Публикувано 22 януари 2018 - 18:56
Да, 203 SportCoupe е със същите чистачки като снимките в тая тема и SWF нямат разлика с оригиналните, но аз имах предвид W211, там погледни каква разлика са допуснали.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни