Оставката на Дянков (анкета)
Започната от kdl, 18 фев 2013 - 18:27:58
179 мнения по тази тема
Публикувано 19 февруари 2013 - 00:40
Абсолютно съм съгласен с Алфонсо.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 19 февруари 2013 - 01:23
Личното ми мнение е, че този ход е грешка. Също така не вярвам ако дойде друго правителство (а то няма кое да е освен на бсп) ще постигне, промени или направи каквото и да е за народа, за пенсионерите и тн без да затъне финансово. Ако не беше тази финансова дисциплина последните години, съм убеден за резултата - би бил плачевен в сравнение със сегашната ситуация. Най-малкото инвестициите отвън нямаше да са на това ниво. Да всеки ще каже, че инвеститорите са тук да правят от нас пари ... Да, ама не само ... Много хора останахме тук и си изкарваме насъщния точно в такива фирми. Приемам и уважавам мненията на всички за ситуацията и знам, че всеки е прав засебе си, защото най-добре знае кое е добро за него (или поне си мисли така). Надявам се следващите месеци да не ни се струпа това, което се очаква след подобни събития.
Да и аз не съм политически обременен.
Да и аз не съм политически обременен.
Публикувано 19 февруари 2013 - 09:10
Да погледнеме реално на нещата.
Една икономика на една държава не може да се скапе за един мандат (4 години).
Грешката в държавата е че на всеки 4 години се сменя правителството.Опита на световната политика показва че няма държава в света която да се вдигне на крака за 4 години.Според мен това е най голямата грешка с честата смяна на правителства.
Като човек от народа и патещ си като всички в тая държава не мога да обвиня този или онзи.Проблема е във всички управляващи през всичките 24 години до сега.
Мисленето на всички политици е само за 4 години.Докато съм на власт за тия 4 години да изкраднем каквото можем па после народа да му мисли.
Нещото което трябваше да се направи още в началото на прехода е че на управляващите трябваше да им се даде един срок от 12 години,например,и да застане зад обещанията си.Ако не изпълни обещанията си и народа е зле,както в момента,да застане пред стената на Народното Събрание и срещу него един взвод с калашници и да се приключва.
Няма отделни партии,всички са едно.Всичко което се случва в парламента е прах в очите на народа.Властта е поделена за много години напред.
Като си отиде това правителство да не мислите че ще дойде феята на зъбките и ще размаха вълшебната си пръчица и,хоп държавата ще се оправи.
Българския народ от векове е бил овца за стригане,манталитета ни е такъв.
Дай да избереме тоя или оня,па да видиме докога и до къде ще ни докара.И ако не се справи и не ни изнася,вън.
Българинът винаги гледа другите какво правят,а ние какво правиме за да подобрим начина на живот в държавата?Докато все гледаме и разчитаме другите да ни оправят,няма светлина в тунела.Не може да се седи отстрани и да се чака наготово.Според мен не е правилно все да искаме от което и да е правителство да ни оправя.Трябва да се замислиме Ние какво можеме да дадеме за да се оправи положението.Не случайно за българите има една поговорка "Не е важно аз да съм добре,важно е Вуте да е зле"
Да се замислиме ние какво можеме да дадеме,не да чакаме на политиците те да ни дават.Те няма да дадат нищо на българския народ.
Една от лошите черти на народа ни е че много бързо прощаваме и забравяме.Вдига се народа и сменя правителсвото.Новото правителство дава на народа глътка въздух за първата година от управлението си и всичко е забравено.После всичко си е по старо му и народа пак търпи няколко години и т.н. и т.н.
Политиката е гадна,мръсна,дълбока,воняща яма в която влезнеш ли няма излизане.
Лек ден.
Една икономика на една държава не може да се скапе за един мандат (4 години).
Грешката в държавата е че на всеки 4 години се сменя правителството.Опита на световната политика показва че няма държава в света която да се вдигне на крака за 4 години.Според мен това е най голямата грешка с честата смяна на правителства.
Като човек от народа и патещ си като всички в тая държава не мога да обвиня този или онзи.Проблема е във всички управляващи през всичките 24 години до сега.
Мисленето на всички политици е само за 4 години.Докато съм на власт за тия 4 години да изкраднем каквото можем па после народа да му мисли.
Нещото което трябваше да се направи още в началото на прехода е че на управляващите трябваше да им се даде един срок от 12 години,например,и да застане зад обещанията си.Ако не изпълни обещанията си и народа е зле,както в момента,да застане пред стената на Народното Събрание и срещу него един взвод с калашници и да се приключва.
Няма отделни партии,всички са едно.Всичко което се случва в парламента е прах в очите на народа.Властта е поделена за много години напред.
Като си отиде това правителство да не мислите че ще дойде феята на зъбките и ще размаха вълшебната си пръчица и,хоп държавата ще се оправи.
Българския народ от векове е бил овца за стригане,манталитета ни е такъв.
Дай да избереме тоя или оня,па да видиме докога и до къде ще ни докара.И ако не се справи и не ни изнася,вън.
Българинът винаги гледа другите какво правят,а ние какво правиме за да подобрим начина на живот в държавата?Докато все гледаме и разчитаме другите да ни оправят,няма светлина в тунела.Не може да се седи отстрани и да се чака наготово.Според мен не е правилно все да искаме от което и да е правителство да ни оправя.Трябва да се замислиме Ние какво можеме да дадеме за да се оправи положението.Не случайно за българите има една поговорка "Не е важно аз да съм добре,важно е Вуте да е зле"
Да се замислиме ние какво можеме да дадеме,не да чакаме на политиците те да ни дават.Те няма да дадат нищо на българския народ.
Една от лошите черти на народа ни е че много бързо прощаваме и забравяме.Вдига се народа и сменя правителсвото.Новото правителство дава на народа глътка въздух за първата година от управлението си и всичко е забравено.После всичко си е по старо му и народа пак търпи няколко години и т.н. и т.н.
Политиката е гадна,мръсна,дълбока,воняща яма в която влезнеш ли няма излизане.
Лек ден.
Този пост е редактиран от alipi: 19 февруари 2013 - 09:35
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 19 февруари 2013 - 09:59
Буда не става! Това вече е ясно на всички... Харесваха го тези, които гледат на управлението на една държава, като че е някакво шоу. Всички тези, които не са на някоя хранилка /родителска, корупционна, митническа, ддсарска и т.н./ а са взели живота и бизнеса си в ръцете си, са готови да изметат в миг и Буда и всичките му пажове /разбирай министрите му/ Вярно е че и предходните управници бяха маскари, но е факт че живеехме в пъти по добре. А дори и маскари, бившите никога не се оплакаха от наследството на предходните правителства, като дори и един Ив. Костов не си позволи нещо подобно, макар че наследи Ж. Виденов...
Някой ще каже: " Сега няма достойни хора, които да изберем"! Но това не е най-важното кой ще изберем. Не е, защото няма държава в света, която е оправена от един човек. Такъв исторически пример не съществува. Да имало е велики управници но те не са били велики защото са намалили тока и отоплението... Струва ми се, че за благоденствието на една държава, по-важни са хората и народа, които седят зад управниците...
Нека не ангажирам никой със скромното си мнение, защото аз съм само редови четящ във форума и винаги стоящ далеч от политическите партии, но страдащ наравно с всички от случващото се в страната ни.
Някой ще каже: " Сега няма достойни хора, които да изберем"! Но това не е най-важното кой ще изберем. Не е, защото няма държава в света, която е оправена от един човек. Такъв исторически пример не съществува. Да имало е велики управници но те не са били велики защото са намалили тока и отоплението... Струва ми се, че за благоденствието на една държава, по-важни са хората и народа, които седят зад управниците...
Нека не ангажирам никой със скромното си мнение, защото аз съм само редови четящ във форума и винаги стоящ далеч от политическите партии, но страдащ наравно с всички от случващото се в страната ни.
Публикувано 19 февруари 2013 - 10:49
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 19 февруари 2013 - 10:50
За да се запази финансовата стабилност на една държава методите са два - или да се вземе външен заем, или да се извиват ръцете на народа! Колкото и да не ни харесва, вторият начин е по-добрият! Аз също съм един от тези с извитите ръце, но ако беше използван първият метод след време щях да съм без ръце, не просто с извити. И важи не само за мен! Изгонването на Дянков беше грешка и то последните месеци. Хубаво е да се протестира и да се изразява мнение, но е крайно време народът да се откаже посткомунистическото си мислене, че държавата е длъжна да му осигурява прехрана. Е, някога си някой си избра демокрацията, но дали нарочно или без да иска не е обяснил добре на хората какво означава тя. Основният проблем на българина е, че "Ганьо" живее в него! Когато видите по-успял от вас поучете се от успеха му и се постарайте да приложите наученото на практика! Завистта няма да помогне на никой, нито ще му изкара пари за нов мерцедес! Промяната трябва да започне от самите хора и ТОВА НЕ СЕ НАУЧАВА ОТ "ПЛАНЕТА ПАЙНЕР"!!!
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 19 февруари 2013 - 10:54
Двадесет години правят един и същи номер, който ще мине и сега.
Сменят капитаните с лейтенантите.
Преди тях смениха майорите с капитаните.
Още преди тях смениха полковниците с майори.
А в началото смениха генералите с полковници.
Пък нека си говорим за промени , според мен докато управляват едни хора от една система / Полицейската / за никаква промяна не можем да говорим.
Куклите различни с нови маски , дрешки , грим , а кукловодите същите.
Сменят капитаните с лейтенантите.
Преди тях смениха майорите с капитаните.
Още преди тях смениха полковниците с майори.
А в началото смениха генералите с полковници.
Пък нека си говорим за промени , според мен докато управляват едни хора от една система / Полицейската / за никаква промяна не можем да говорим.
Куклите различни с нови маски , дрешки , грим , а кукловодите същите.
Този пост е редактиран от Наско: 19 февруари 2013 - 10:55
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 19 февруари 2013 - 11:01
Ако беше зачел малко повече щеше да разбереш че на хората им е ясно че файда от махането на Дянков няма.
Публикувано 19 февруари 2013 - 11:13
Нещо което ме плаши е , че това го прочитам само тук ...
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 19 февруари 2013 - 11:20
+1Аз също не разбирам от политика, но мога да изразя гражданското си мнение: В тази икономическа обстановка в страната, който и да е на власт ще го оплюят. Дянков според мен е умен и кадърен и беше от малкото министри, които могат да изразят собствено мнение и да го отстояват. Той не се поддаваше на нареждания от шефа си, а си отстояваше позицията - грешна или правилна. Нещата обаче не са толкова прости и ние на повърхността нищо не можем да видим какво става всъщност.
И още нещо - гласувайки отговорих на друг въпрос, а именно: "Правилно ли принудиха Дянков да си подаде оставката?" (оти той си я подаде неправилно според мен).
Този пост е редактиран от Momchil: 19 февруари 2013 - 11:21
Публикувано 19 февруари 2013 - 11:34
Понеже си писал без псувни - немога нищо да напиша...
Публикувано 19 февруари 2013 - 11:57
Може и да е добър икономист,но според мен не става за министър на финансите И аз не съм от много разбиращите от политика
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 19 февруари 2013 - 13:47
Коя е Даниела Пеловска?
Koято излезе и се представи за представител на протестиращите но в последствие се оказа че никой не я е упълномощил.
http://nainat.livene...Pelovska.-46647
http://kanal3.bg/?cat=15
Koято излезе и се представи за представител на протестиращите но в последствие се оказа че никой не я е упълномощил.
Този пост е редактиран от staniola: 19 февруари 2013 - 14:16
Публикувано 19 февруари 2013 - 14:47
Абсолютно съм съгласна! Трябва да знаете, че всичко е игра. Всичко се планира с години напред. В момента се подготвя почвата за следващите управляващи, подклажда се умишлено народното недоволство /дали с "грешни сметки на тока", дали с високи цени на хляба...няма значение/ и народа както винаги "уж" ще смени управниците. Пълни глупости!!! Ще ни управляват тези, които "ТЕ" искат. Сигурно съм доста бъгната от великата конспирация, ама доста книги съм изчелаЗа да се запази финансовата стабилност на една държава методите са два - или да се вземе външен заем, или да се извиват ръцете на народа! Колкото и да не ни харесва, вторият начин е по-добрият! Аз също съм един от тези с извитите ръце, но ако беше използван първият метод след време щях да съм без ръце, не просто с извити. И важи не само за мен! Изгонването на Дянков беше грешка и то последните месеци. Хубаво е да се протестира и да се изразява мнение, но е крайно време народът да се откаже посткомунистическото си мислене, че държавата е длъжна да му осигурява прехрана. Е, някога си някой си избра демокрацията, но дали нарочно или без да иска не е обяснил добре на хората какво означава тя. Основният проблем на българина е, че "Ганьо" живее в него! Когато видите по-успял от вас поучете се от успеха му и се постарайте да приложите наученото на практика! Завистта няма да помогне на никой, нито ще му изкара пари за нов мерцедес! Промяната трябва да започне от самите хора и ТОВА НЕ СЕ НАУЧАВА ОТ "ПЛАНЕТА ПАЙНЕР"!!!
Публикувано 19 февруари 2013 - 15:15
Коя е Даниела Пеловска?
А кой е Янко Пертров?
Не претендирам да е истина, просто копирам от други форуми:
"Янко Петров - новия Тодор Живков както е познат сред съпартийците си в БСП е член на Младежкото БСП , присъствал на последния конгрес на партията , зам,председател , участник в създадената от Румен Петков , нелегално движение " СИЛА "
Този пост е редактиран от eMs1: 19 февруари 2013 - 15:17
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни