Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Оставката на Дянков (анкета)

• Please log in to reply
179 мнения по тази тема

Анкета: Оставката на Дянков (69 потребител(и) са гласували)

Правилна ли е според вас оставката на Дянков

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас Гостите не могат да гласуват

#1 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2013 - 18:27

Стана ми любопитно какво е мнението във форума за оставката на Дянков.
Аз не разбирам от политика и съдя за себе си по това, което съм чел най-вече в международната преса като отзиви за управлението му.

Но очевидно не живеем международно и можем да съдим за себе си и сами...

Та какво мислите?
Моля без псувни и пропаганди.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#2 phoenix679

phoenix679

Напреднал

• Потребители на форума
  • 354 Мнения:
  • Град:,,,

Публикувано 18 февруари 2013 - 18:47

Не се занимавам с политика,не членувам в никоя партия и не твърдя че ги разбирам нещата.Изразявам личното си мнение.
Според мен Боко реши да го замести,ход за изборите.От както Дянков е на поста не съм видял нищо положително(не че другите преди него са били баш ама...).Плосък данък,увеличаване на безработицата,съкращения и такивам ти работи.Може би заради рецесията,може би заради интереси знам ли.Сякаш все по-зле става.Да го сменят да видим,може би следващия или по-следващия направи нещо за милата ни Родина,че с тия минимални заплати пък в ЕС разбираш ли а у и тръц накрая.
Както и да е мое мнение и не ангажирам никого.Нека колегите които са по навътре да си изкажат мнението.
  • 0

#3 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 18 февруари 2013 - 19:05

Като политически ход за партията на управляващите е правилна
Сега могат коренно да променят политиката си и да се надяват това да повлияе в тяхна полза на изборите
Народа спокойно може да им каже "Късно е либе за китка" или да им гласува пак доверие
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#4 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 18 февруари 2013 - 19:34

Ами, направо си го казваме "Късно е либе за китка" :joint
  • 1
Никога не оставям магарето си в калта.

#5 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1075 Мнения:

Публикувано 18 февруари 2013 - 20:15

Аз също не разбирам от политика, но мога да изразя гражданското си мнение: В тази икономическа обстановка в страната, който и да е на власт ще го оплюят. Дянков според мен е умен и кадърен и беше от малкото министри, които могат да изразят собствено мнение и да го отстояват. Той не се поддаваше на нареждания от шефа си, а си отстояваше позицията - грешна или правилна. Нещата обаче не са толкова прости и ние на повърхността нищо не можем да видим какво става всъщност.
  • 3

#6 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2013 - 20:20

http://offnews.bg/in...eli-kam-mediite
  • 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#7 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 18 февруари 2013 - 20:22

Като цяло сега берем плодовете на тези които посяха семето преди това правителство.
Крайно време е българите да се научим че безплатен обяд няма,всичко се плаща.
Подкрепям,Диди,че в това правителство има много кадърни хора,просто 23 години и повече сме свикнали само да ядем и да спим и когато идва някой и ни побутва да ставаме да работиме и да си плащаме ни идва тегаво.Не говоря за сметките за ток,а като цяло.
Лично мнение и не ангажирам никого с него.Не съм политически зависим.

http://offnews.bg/in...eli-kam-mediite

Кажи си твоето мнение не копирай мнения на други хора.
  • 2
Не хапи този,който може да те изяде.

#8 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 18 февруари 2013 - 20:23

все същите ще дойдат :) всеки път едно и сщо говорят хората , хайде на другите избори , хайде пък за президент , хайде недоволство че сме ги избрали и същата песен на нов глас така 20 годинки :) не тоя ще е по добър ,, ненене тоя не става другия ще е по добър :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#9 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 18 февруари 2013 - 20:27

В крайна сметка врачките се оказаха прави(ако сте гледали телевизионните програми в края на миналата година)!А иначе сериозно,смятам че Дянков е един много добър икономист,който обаче не може да изпълнява заповедите на премиера си.Той отдавна искаше да си ходи точно заради това но до сега по някакъв начин се спогаждаха.Според мен Дянков не можа да се примири,че премиера иска да му втълпи,че в икономиката 2+2 =8,няма как да стане!!!Цялата вина е на главнокомандващия,за него министрите са пионки,които трябва да измислят как неговите идеи и решения да се облекат в законов вид и да станат реалност независимо от собствената му некомпетентност в дадената сфера.
  • 2

#10 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2013 - 20:36

Павка моето мнение е че нищо не става нито от това нито от предните правителства.
Това краде но сега си понасяме последствията от предните правителства.
Това също трябва да си ходи. Някой казват че ще стане по зле, да става докато на стане прекалено зле българския народ няма де се усети че го клатят много яко.
Сегашното казват цената на киловат е най малка, но не отбелязват всички малки таксички който са включени.

п.п. сега виждам че има доста повече гласове отколкото мнения.
Колеги моля Ви се обосновавайте се.

п.п2. сега виждам че продължавате да пускате само отговори в анкетата...... !?!?

Този пост е редактиран от staniola: 18 февруари 2013 - 21:09

• 1

#11 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2013 - 21:18

Moята гледна точка е много особена и трудно аргументирана.
Каквото съм чел досега за Дянков в международната преса е много ласкаво.
Сега ясно е, че Световната Банка е малко подла институция, която има прекалено идилични цели.
http://bg.wikipedia..../Световна_банка

Но... опитът там е солиден и особено приложим на пазар като нашия. Освен това, в никакъв случай Дянков не е някой случайник, който тепърва да почне да трупа пенсия безочливо.
Да, нормално е да бъде заплатен за работата си, да се вози в правителствена кола и т.н., но и аз бих се възползвал постоянно. За тези, които ще почнат да си мислят "да, ама хората не смогват и т.н.", замислете се колко хора имат служебни коли и хабят фирмен ресурс. Истината е, че всеки се възползва малко или много от привилегиите.
Освен това Дянков държеше строга фиксална политика и това, че плоският данък остана, е една от причините да си седя в БГ засега.
Не знам кои са съветниците на Бойко, но... мисля този път е фундаментална грешка според мен, освен ако наистина на Дянков не му е писнало, и това решение да си подаде оставката е достойно за уважение.

Бедна ми е представата какъв стрес е да си политик и да направиш обратен завой в цялостната фиксална политика на държава при същите ресурси. Това, допускайки, че си съвестен политик разбира се, а той изглежда на такъв.

Другото, което ми прави впечатление е, че много обичаме да сравняваме ябълси с дини. Нещо хейтингът ни е национален спорт и чета разни простотии във Фейсбук, по форуми тук там как се вадят съждения от контекста и се приемат за общовалиден факт, спрямо които да се извеждат заключения.
  • 2

Audi_A4_avatar.gif

#12 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2013 - 21:29

Пич няма хейтинг. Само да намерея видеото за Дянков ще го пусна.
И... факт е че е първият министър подал своята оставка. Но пък е и първият министър на който толкова много са му искали оставката.
Колкото до хейтването, ако всичко е наред(до колкото може да е наред в криза) дали ще има такива протести ??
Схемата на дружествата виждал ли си с я ?

Надписаните сметки от ЧЕЗ формират обща сума от над 200 милиона лева ( само незаконно надвзетите ). Това се получава от завишения срок от 45 дни ( средно ) за фактура - моята беше завишена по този начин и от 240 лева платени , поне 80 лева са отчетени незаконно и трябваше да отидат към следващата ми фактура. Например фактура от 1 декември до 16 януари е завишена със 34% или 15 дни над законния максимум за месечна фактура от 31 дни. Тези 200 милиона ЧЕЗ ги прехвърля към финансовата 2012 година и прави дупка във финансовата 2013 година за която януари започва само с разходи за заплати , бензин и др. След като мине първото тримесечие на 2013 г. ЧЕЗ ще поиска ново увеличение на тока заради тези "загубени" 200 милиона. Измамата е огромна и на практика е извършена и от 3 -те дружества в картел и засяга националната сигурност на България. ЧЕЗ е направила всичко това за да покрие корупционните практики от 70 милиона лева за дейности без обществени поръчки , а също и за да завърши в добро финансово състояние 2012 година и да има висока стойност на акциите си , така са направили и другите 2 дружества.

Не виждам как може да харесваш едно такова управление и такъв монопол.
Иначе и аз съм против разни малки хейтърчета но по някога на бялото няма как да кажеш черно !
Монополистите сами по себе си няма как да просъществуват ако някой от власт имащите не им удря по едно "рамо"

п.п. незнам дали си забелязал но акциите на Чешкия ЧЕЗ на борсата вървят на долу от като се раздуха случаят в България за сметките.
http://www.bloomberg...te/CEZ:CP/chart

Този пост е редактиран от staniola: 18 февруари 2013 - 21:38

• 3

#13 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2013 - 21:45

Aз не говоря за хейт тук, имам предвид този, който се изсипва по фейсбук от 18-19 годишни.
Да видим кой е новият, но силно се съмнявам да има опита и устойчивостта да направи промяна в няколко месеца преди избори и то спуснат директно на заварено положение при такъв натиск от "колегите си".
В този контекст не разбирам "оттеглянето" му.
Пак, ако сам е решил да се махне, това е друга тема. Всеки човек има праг на търпимост.
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#14 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 18 февруари 2013 - 21:48

staniola,ако погледнеш резултата от анкетата до момента,може би ще се досетиш сам,защо България продължава да затъва.

В крайна сметка врачките се оказаха прави(ако сте гледали телевизионните програми в края на миналата година)!

Нали се сещате,че врачки няма,всичко е един сценарии,естествено,че всичко се знае предварително.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#15 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 февруари 2013 - 00:27

Добавете към анкетата и въпрос дали бойко да си ходи, пумияра мръсен.
Откровено ги хейтвам него и цялото му правителство, който и от него да си тръгне ще съм "за", а най добре е всички вкупом да изчезнат и никога повече да не се появяват в политиката.
Зле било защото предишните били крали... приказки от промити гербаджийски мозъци. Ако днеска ти открадна 100лв, дали ще разбереш и ще го усетиш още утре като си бръкнеш в джоба или след 3-4 години а????
Зле е било и преди, ама толкова зле не е било поне от 15, че и повече години.
  • 4

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни