Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

ЛОШ ЧИП тунинг - ИЗМАМНИЦИ

мерцедес ауди чип тунинг http://www.jrtuning.com/ jrtuning audi mercedes BMW CDI chip chip tuning

• Please log in to reply
64 мнения по тази тема

#16 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 11 декември 2012 - 22:05

как така 15 коня ... моята кола в момента е 205 коня .. от реални на мотора 168 :) като ги сметнем излизат има няма 40 коня :D

А,тия 177к.с. заводско къде са,на ауспусите ли?
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#17 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 декември 2012 - 22:09

пафка 168 коня са останали от 177 ... на мотора са тия 168 коня !
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#18 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 декември 2012 - 22:11

Всичко е правено в маднес мотор спорт , поларис тия 40 коня ми струват 300 лева ! в тия 300 лева влизат и дино тестовете !
  • 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#19 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 11 декември 2012 - 22:13

Нещо не мога да разбера.
Как така са останали 168 коня на мотора,другите шап ли ги умори?
Нещо и тебе са те пуснали по пързалката,май.Казали са ти че са ти останали 168 коня за да ти изглежда че са ти вдигнали много коне.
  • 0

#20 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 декември 2012 - 22:15

Имам дино графиката , защот не ти се вярва , че от времето мотора овехтява... лично бях пред компютъра когато и даваха газ и момчето ми обясни всичко какво означава..
Нека някой по кометентен от мен , да каже дали може да да се появят загуби в конете на мотора !
  • 0

#21 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 11 декември 2012 - 22:27

има резон тук! няма как да яздиме 15г и 300 000км и мотора да е като от завода...
истината е това да се мери...и да се надяваме този стенд да е калибриран и точен...

плаша се ако взема да премеря моята сток 136коня по каталог бензин ... да не покаже под 100коня :hailandkill

но тегли де...
п.п. доколко разбрах чипването при турбодизел е най-ефективно...

Този пост е редактиран от polaris: 11 декември 2012 - 22:30

• 1

#22 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 11 декември 2012 - 22:34

Може и така да е,да има някакви загуби,ама пък чак толкова...
Това значи че 40 годишен бенц,не трябва да има нищо в него.Малко преувеличават майсторите.
  • 0

#23 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 11 декември 2012 - 22:36

има резон тук! няма как да яздиме 15г и 300 000км и мотора да е като от завода...
истината е това да се мери...и да се надяваме този стенд да е калибриран и точен...

плаша се ако взема да премеря моята сток 136коня по каталог бензин ... да не покаже под 100коня :hailandkill

но тегли де...
п.п. доколко разбрах чипването при турбодизел е най-ефективно...

И от завода не излиза с конете които са дадени по талон.Изчисленията са че пълния капацитет на конете ще го има след разработката на двигателя,която не е никак малка.
  • 0

#24 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 23:36

Щом даваш за пример боядисването да се хванем на един бас. :D

Боядисвам ти предният капак,идваш взимаш си колата и всичко е прекрасно,след две седмици до месец макс ще ти се дореве като го погледнеш.

Що плати да те ева. :D

Няма да ти направя умишлен номер,просто ще купя от евтинките материали.
А може и просто да ме домързи да ти матирам както трябва колата и пак ще ти стане лошо.

Росене, на един такъв пич, където го беше домързяло да си свърши качествено работата точно по преден капак, но на предишната ми кола, после си го боядиса за собствена сметка. Беше минало време, сега 20 дни ли са месец ли е повече ли е не съм ги броил. Просто боята се напука и набръчка... грозна гледка. Няма да го потърся ли... хехееххе не ме познаваш ;)
  • 0

#25 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 декември 2012 - 02:08

Имаше наскоро една статия, в която доста сериозно се твърдеше, че адски много от колите, при това премиум марки изобщо не отговарят на конете си, дори и като нови.
Немските Декра бяха правили замерванията на техните си калибровани дино-та и работата беше много комична.

А относно това, че след години й падат конете... :) Ами така си е, какво да си кривим душите, и то не непременно е свързано с амортизация на мотора, колкото аксесоарни проблеми при двигателя.
Не случайно, преди да тръгне да умира един мотор, върви зверски много.

Един от старите тигри в бмв форума наскоро обърна внимание на очевидната истина, че никой не калибрира дино стендове. Т.е. ти се качваш на стенда и може и хиляда коня да напише, няма драма. На Овърдрайв и Хеед бяха май най-точните, както се е оказало по техните наблюдения, но нямам идея как точно са го преценили, тези пичове редовно се разхождат до Нюрбург на пистата, може и там да са тествали.

При дизелите файда много, при бензините -> йок. Като наглед невинни неща (които "повишават" конете), напр. махане на катализатори и човъркане по ауспуси като оставяне на задно гърне само, могат да доведат до доста изненадващи резултати. Subsonic имаше една тема за промяната във въртящия момент при манипулации по ауспусите (не непременно позитивна промяна).

Аз лично намирам чип тунинга за игра с огъня, като се жертват години усилия на инженери да направят една кола да върви както трябва да върви, а после "пича с компютъра" да извади едни хх коня като "пипне настройките"... Не че е невъзможно, но да не се залъгваме... това не е работа за 5 минути.
Съжалявам за проблемите на колегата, но мисля че подобни поразии могат да се случат и при доста уважавани тунери, камо ли при някакви неизвестни.

За жалост моята лична статистика от последните 10ина години показва, че щастливите чип тунинг клиенти са много малко на фона на тези с проблемите. А по-забавното ми наблюдение е, че хора със сток изправни коли, доста често постигат много по-добри показатели от чипосани такива (изкл. дизели).
  • 3

#26 miro0

miro0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Стартира с Мазда 121 75Hp '91,
    след това продължи с C220D 95Hp '96 classic
    и сега се вози на E230 150Hp '96 Avantgarde.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 декември 2012 - 07:33

не мога да взема отношение...темата чипосване ми е мъгла, но 15 коня аз ги дигам от свещите и маслото само :yeah и това не е майтап изцяло... но наистина за толкова не бих пипал колата си - лично мнение

Как така от свещите и маслото ?
  • 0

The best or nothink.

#27 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 12 декември 2012 - 12:27

Ами така и така сме в тунинг тема, свещите за коли в Европа се избират само от тук точни са много http://www.ngk.de/nc...KW/ZK_BENZINER/

а какви са е обяснено тук

например свещ IFR6D10 която е за двигатели M111.955/956/957 http://www.ngk.com/p....aspx?zpid=9791
натиснете на specs вижда се иридий централен, платина страничен електрод - свещ с много дълъг живот /това е най-дълговечната свещ на NGK, но с по-малък пърформанс
Докато свещ BKR5EIX ... иридии централен и никел страничен електрод има два пъти по-малък живот, но пърформанс има макс!!!...повече от всичко друго на NGK http://www.ngk.com/p....aspx?zpid=9310 /вижте и цените тази свещ е с дътоп качество внесена в щатите от Нагоя Япония 7 долара брой...ако има начин бих внесъл стотина...
свещи NGK купени от Индия ибей или от Луната и подобни не коментирам...неколцина тук се опариха...

EIX свещите са по-добре дори от PFR5R-11 които са за всички М112 и М113 двигатели http://www.ngk.com/p....aspx?zpid=9913 тук платина са и централен и страничен електрод ...по са дълговечни обаче от иридии-никел свещ тип EIX,
аз двигатели М112 и М113 бих ги тунинговал :yeah със свещ BKR5EIX-11 без да ми мигне окото...

А двигатели M111.955/956/957/944/947/975 с BKR6EIX-11

А тези M111.942/970/945 с BKR5EIX

А тия M111.941/920/921/960 с BCPR6EIX и так дале...

/ако е на газ топлинно число е добре да е 6 на всички двигатели горе/

Това е нищожно може би 2-3 % повишава мощност в комбинация с масло - добра течлива синтетика по 229.3 поне ...известно е по-лесно се развъртат дават икономия, но пак е с около 1-2% ако трябва да сме реалисти, но се натрупва
и резултата мое да е повече от електронния тунинг :hailandkill/>
има изследвания http://www.zr.ru/a/236580/ хората са тествали

иридиева свещ Тут заметнее и прирост мощности – до 6%, и экономия топлива – аж до 7,5%

ето и видео... разликата е очевидна
http://www.youtube.com/watch?v=tS4MV2pELyU
.

Този пост е редактиран от polaris: 12 декември 2012 - 15:55

• 1

#28 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 12 декември 2012 - 12:57

Имаше наскоро една статия, в която доста сериозно се твърдеше, че адски много от колите, при това премиум марки изобщо не отговарят на конете си, дори и като нови.
Немските Декра бяха правили замерванията на техните си калибровани дино-та и работата беше много комична.

А относно това, че след години й падат конете... :) Ами така си е, какво да си кривим душите, и то не непременно е свързано с амортизация на мотора, колкото аксесоарни проблеми при двигателя.

Абсолютно и в това няма нищо странно...
Един нов двигател със 100kw мощност в завода /след разработка/ окачен на стенд и замерен при нормални условия ще даде около тази стойност както е и смятан и това ако всички "аксесоари" както казваш са топ. Дебитомери ламбди свещи и т.н.
когато е на колата каран 20г 300 000км естествено няма половината коне да умрат от износването, но ако всички "аксесоари" са му ок ще даде 5-10 % надолу както на колегата горе...нормално е това има загуби по транмисия скорости диф и т.н. да не говорим за натрупани нагари които променят геометрията на горивна камера ... компресия и т.н.

дори мисля ако утре на дино замеря моята която е изправна доколко я гледам и покаже 136коня колко е по проект това е сигурен знак, че диното е тояга...

просто една свещ да е изпърдяла леко и дебитомер с капацитет 70% още някой температърен датчик поумрял ... механически всичко да е ок - мощността заминава с 20 % и повече надолу

Този пост е редактиран от polaris: 12 декември 2012 - 15:31

• 0

#29 niki_3

niki_3

Чирак

• Потребители на форума
  • 50 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    C class sport coupe CL203 220 CDI - 150hp 2004g. facelift

Публикувано 12 декември 2012 - 13:53

Колеги, проучих ги ... вообще нямаше никакви коментари из форумите.. видях им сайта изглеждаше сериозен.. !!! Мой приятели ги познават, а те явно само са им се хвалили без да си казват бакийте... и затова са ми ги препоръчали след това като взех да мрънкам мойте хора взеха да разпитват по-сериозно и накрая се оказа че са осрали 2 аудита Ку7 някви други и тн.... а относно АЛФИ дето твърди че не си струва за 10-15 коня... това е при компресора, който с дузи ролка и чип от 192 спокоино си става 230-240 коня което не е никак малко... а моята кола от 150 .. става 183 а нутоните :Х от 340 на 442 :Д не ми се виждат малко 100 Н.м ако на някой са му малко значи толкова и разбир (не твърдя, че съм от разбирачите ама имам бегла представа). При дизела кирията е че при чипосване турбо дупката изчезва и за изпреварване е много приятно. Не съм от хората, които като си чипосат колата и си мислят че карат самолет тя си върви не малко и без чип, но исках да върви повече понеже се точих на цлк270 ЦДИ, но не успях да си намеря читаво за читави пари и реших да взема тази и да я напрвя да върви малко повече ;), относно проблема ми постоянно ми светват ИСП еррор.... някви други грешки при восока скорост авариини режими от време на време забива моцуната гори масло и кво ли не направо не ми се говори.... доказателства не мисля, че има нужда да представям, който не ми вярва да иде да си чипоса колата ПРИ Тях http://www.jrtuning.com/ и ще разбере от какво рева пред мен на един човек му изгурмяха компютъра на А6 преди 2000 г., но това беше вече след 5-6 чип и не искаха да ми връщат парите! Иначе съм решил да пусна жалби навсякъде и да пиша из всички форуми та дано повече никой не се пари и да спрат да правят чипове след като НЕМОГАТ !
  • 0

#30 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 12 декември 2012 - 14:14

К. това е при компресора, който с дузи ролка и чип от 192 спокоино си става 230-240 коня което не е никак малко... а моята кола от 150 .. става 183 а нутоните :Х от 340 на 442 :Д не ми се виждат малко 100 Н.м ако на някой са му малко значи толкова и разбир (не твърдя, че съм от разбирачите ама имам бегла представа).

Колега принипно сега... 100нм е наистина много нещо...а и мощност 50 коня отгоре като казваш...не знам може и да е възможно, но твърдя със сигурност, че скоростната ми кутия не е преоразмерена така...100нм отгоре и ще я счупя гарантирано ако натисна зверо аз как си знам...

тц истината е както говори колегата горе...дино тест...само така се вижда какво що...
но ако е възможно така да се изтисква един двигател ресурса му и на трансмисията ще заминат бърже...не е ли по добре да смениме колата... има 5литрови осмаци и нагоре
  • 0

Also tagged with one or more of these keywords: мерцедес, ауди, чип тунинг, http://www.jrtuning.com/, jrtuning, audi, mercedes, BMW, CDI chip, chip tuning

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни