Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

ЛОШ ЧИП тунинг - ИЗМАМНИЦИ

мерцедес ауди чип тунинг http://www.jrtuning.com/ jrtuning audi mercedes BMW CDI chip chip tuning

• Please log in to reply
64 мнения по тази тема

#1 niki_3

niki_3

Чирак

• Потребители на форума
  • 50 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    C class sport coupe CL203 220 CDI - 150hp 2004g. facelift

Публикувано 11 декември 2012 - 20:40

Здравейте! Реших да си чипосам Мерцедеса Ц220 ЦДИ 150коня. Препоръчаха ми http://www.jrtuning.com/ ..., утидох там "направиха ми чипа", колата нямаше никаква разлика със стока, ходих после още 10 пъти. да ми слагат някви глупости, но накрая ефект нямаше!Реших да пробвам на максимална скорост какво ще стане.. и колата при над 200 км/ч започва да влиза в авариен режим! Оплакох се и след 6 месеца въртене НИТО ми оправиха колата, НИТО ми върнаха парите. сега колата ми е ДРОБ счупи се .. :( :( майстора каза че 100% е от чипа! След това ходих в БОШ сервиз, там ми диагностицираха колата и ми казаха, че ако това е чип те веднага биха си затворили сервиза и никога повече не биха работили с клиенти!!! (всички данни и таблици биле така оплетени, нищо не било като хората нито въздух, нито турбо, нито дебитомер, нито един параметур нямало в час !). Сега нито кола, нито пари, нито чип :((( ! И моя съвет е да не ходите при тези "майстори", защото не стига че ми НАСРАХА колата,а и нито ми я оправиха нито парите ми върнаха !!! http://www.jrtuning.com/ ---> ИЗМАМНИЦИ, ИЗМАМНИЦИ, ИЗМАМНИЦИ !!!! П.С Целят се в скъпи возила като MERCEDES AUDI BMW VW и тн.. НАДЯВАМ СЕ ДА НЯМА ВЕЧЕ МНОГО ПРЕЦАКАНИ (ако някои е ходил при тях най-добре да иде на кадърна диагностика преди да е стигнал до моето полужение) !!!!

Този пост е редактиран от niki_3: 11 декември 2012 - 20:41

• 0

#2 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 20:48

Виж сега, съчувствам ти искрено, обаче те ли дойдоха пред вас, да ти вдигнат капака и да човъркат, или ти сам си закара колата да я разбърникат, да те излъжат че върви и после да я строшиш от ръчкане, за да се убедиш сам???
Защо не ги проучи тия тунери преди да си оставиш колата при тях???
  • 2

#3 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 11 декември 2012 - 21:07

Добре бе,върни и старите настройки и виж как ще се държи.Какво точно и счупиха на колата,те тия модели са си счупени заводски.Не защитавам тунингвачите,ма ми е интересно какво се е счупило.Разкажи повече.На въздух и дебитомер,няма какво да му променят,това за си реални данни.
  • 3
Никога не оставям магарето си в калта.

#4 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 21:08

Ееее Алфи къде заора пък ти да му се караш на човека все едно не носят отговорност майсторите.

Не бе Роска, не му се карам, ама като цяло съм против т.нар. "чип тунинг" защото:
-резултатите са почти винаги неясни
-и/или трудно доказуеми
-взимат ти пари за нищо (в повечето случаи)
-но същевременно разбърникват цялата електроника
-в резултат на което колата и се ебава майката, харчи, пуши, трака..... отврат
ИИиииииии да не забравяме шофжорът придобива самочувствие че кара самолет.
На един такъв със самочувствие че кара тунингована кола (някакво дизелово фокусче) не му се верваше какво може стоковото базово компресорче.
Сега продаде форда, взе си аЛуди А3 тди пак чипосано, чакам да изсъхне, да го развенчая и него.
  • 2

#5 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 11 декември 2012 - 21:11

Абе то ако някой ми боядиса колата и я насере аз ли пак ще съм виновен, че сам съм отишъл при него и не съм го проучил .. :wacko
а в бакалията ако сам отида и купя една бира с мишемор вътре пак вината е в мен нали....е заеби....

Но има нещо друго... за всеки може да се пишат и добри и лоши неща...трябва да се докаже всичко това...

щото ако сега цъфнат три ника и кажат, че тия праат чипове дето колата лети с тях...кво!?

далече сме от тия неща още, но си трябва да се взимат фактури документация за ремонта и после съд това е цивилизования начин...
е...години ще минат и нещата стават куче влачи рейс... но тва е засега
  • 2

#6 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 11 декември 2012 - 21:11

Добре бе,върни и старите настройки и виж как ще се държи.Какво точно и счупиха на колата,те тия модели са си счупени заводски.Не защитавам тунингвачите,ма ми е интересно какво се е счупило.Разкажи повече.На въздух и дебитомер,няма какво да му променят,това за си реални данни.

Да сетих се за твоя случай,не можахме да намерим оригинален файл.Твоя случай е наистина згафен нещо.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#7 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 21:27

Абе то ако някой ми боядиса колата и я насере аз ли пак ще съм виновен, че сам съм отишъл при него и не съм го проучил .. :wacko
а в бакалията ако сам отида и купя една бира с мишемор вътре пак вината е в мен нали....е заеби....

Но има нещо друго... за всеки може да се пишат и добри и лоши неща...трябва да се докаже всичко това...

щото ако сега цъфнат три ника и кажат, че тия праат чипове дето колата лети с тях...кво!?

далече сме от тия неща още, но си трябва да се взимат фактури документация за ремонта и после съд това е цивилизования начин...
е...години ще минат и нещата стават куче влачи рейс... но тва е засега

Ako някой ми боядиса колата и се изсере върху нея, няма да му платя, много просто, то се вижда с просто око.
Но на здрава вървяща нормално работеща кола, да дам на някой да бърника, щото ми обещава 10-15 коня повече... няма да стане.
  • 0

#8 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 декември 2012 - 21:30

Това , че тия са му прецакали колата , не означава , че няма добри тунери в България :)
Лично моята кола я тестваха на дино поне 4-5 пъти...
Нито я набозиха на макс , нито даде лоши резултати.
Разлика огромна :)
Но чипване без дино , си е като
-Пешо вкарали го :?
-ДА !
-МИ тогава ОХХХХХХ
  • 1
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#9 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 11 декември 2012 - 21:33

не мога да взема отношение...темата чипосване ми е мъгла, но 15 коня аз ги дигам от свещите и маслото само :yeah и това не е майтап изцяло... но наистина за толкова не бих пипал колата си - лично мнение
  • 2

#10 miro0

miro0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Стартира с Мазда 121 75Hp '91,
    след това продължи с C220D 95Hp '96 classic
    и сега се вози на E230 150Hp '96 Avantgarde.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 21:34

А как бе я им виж рекламата в сайта, няма втора! Те работят със най-модерните и най-доказаните фирми в Европа .. абе въобще те са НАЙ! Писнало ми е от такива самохвалковци без покритие, които само гледат как да те излъжат да им оставиш ключовете и после един депутатски портфейл.. Олио да ги попари ВСИЧКИТЕ! :killing
  • 0

The best or nothink.

#11 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 21:42

15 коня аз ги дигам от свещите и маслото само :yeah и това не е майтап изцяло... но наистина за толкова не бих пипал колата си - лично мнение

За това става въпрос.... великите тунери, ми вдигнете ми колата с 60-80 коня, вдигнете 100 коня, какво ми искате пари за 10-15 коня, които никога няма да се усетят щото ги няма?????
  • 0

#12 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 декември 2012 - 21:43

как така 15 коня ... моята кола в момента е 205 коня .. от реални на мотора 168 :) като ги сметнем излизат има няма 40 коня :D
  • 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#13 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2012 - 21:49

как така 15 коня ... моята кола в момента е 205 коня .. от реални на мотора 168 :) като ги сметнем излизат има няма 40 коня :D

За моята кола:

Мощност:
  • преди 192hp
  • след 208hp
Въртящ момент:
  • преди 270 NM
  • след 309 NM
Цена :550лв.

Този пост е редактиран от Алфонсо: 11 декември 2012 - 21:53

• 0

#14 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 декември 2012 - 21:57

Ами аз ти преписвам данните от листа с графиките от диното :)
Правя и разликата как дърпаше беклемето преди чипа и след чипа .
Правя разликата , че колата ми вдига над 240км , вдигна ги по магистралата Плевен-София :)
Разликата от тая зима и миналата или преди чипа и след чипа , че колата държи по високи обороти когато е студено на вънка ...
Преди чипа колата държеше около 600-700 оборота при студен старт на П-паркинг , сега държи 1100 оборота.. пак на паркинг.
Много по лесно се изпреварва и почти не изпълзвам кик довна ...

Този пост е редактиран от mbthepower: 11 декември 2012 - 21:58

• 0

#15 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 11 декември 2012 - 22:03

Тоест това е замерено реално на Дино тест? Щото каталожните данни за W140 300TD 177к.с.
нещо ако е центрована дюзи почистване ала бала и чипосване и сте я мерили 205коня...ми добре е...
Личния опит е ценен...а това срещу какви пари?

Този пост е редактиран от polaris: 11 декември 2012 - 22:04

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: мерцедес, ауди, чип тунинг, http://www.jrtuning.com/, jrtuning, audi, mercedes, BMW, CDI chip, chip tuning

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни