Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Клапан компресор?

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#31 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 октомври 2012 - 20:00

Е ако е $1- $2, ако го поръчаш с DHL, ще дойде за 2 - 3 дни... дай им там $10 за транспорт, пак ще ти излезе прилично на фона на всички неща, дето ти готвеха да сменяш...

Кажи, че не бях прав, да поразгледаш англоезичните форума ;)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#32 rado_ss

rado_ss

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    '08 W221 S320CDI 4Matic
    '04 W220 S320CDI
    '03 W211 E200 kompressor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 октомври 2012 - 20:32

И 20$ ще им дам,не е за парите. Ама утре с един приятел ще ги поръчваме,защото той има карта,ама пише само Free Intl Shipping,не видях да има избор с друга компания да се поръчват. Ще си взема поне 5-6 такива да имам резервни :D
А и проследих пътя на проблемния транзистор до кое краче на буксата води. После направих справка с Аутодата и това краче отговаря на...SuperCharger Clutch :) Така,че колеги надявам се да съм си открил "големия проблем" :)

И да колега Горанов златен си :) Кажи като минаваш през СтЗ да те черпя. Проблема е,че не знаех много технически английски и незнаех точно как да търся проблема. Нали като напиша compressor always on и ми излизат само проблеми с климатичния компресор :D Ама запасих се с нерви и се справих горе долу.
  • 0

#33 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 октомври 2012 - 21:45

Аз недобре компютър си имам един в гаража, ама де да знам кой е тоя транзистор. Най-добре си го поръчай нов, даже поръчай повече бройки, така и така ще плащаш транспортни разходи.
  • 0

#34 rado_ss

rado_ss

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Автомобил:
    '08 W221 S320CDI 4Matic
    '04 W220 S320CDI
    '03 W211 E200 kompressor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 октомври 2012 - 22:17

Колегииии жуотното се събуди :) Днес ходих на разходка, и случайно покрай Пловдив на пътя видях автоморга. Спрях,питах за какъв да е мерцедес с компресорен двигател и ми каза че има Ц-класа с десен волан с компресор. Договорихме се за цена която ме устройва и му казах,че ако има този транзистор вътре в компа на Ц-класата го купувам. отворихме го,имаше същия транзистор и го взех. Прибрах се,запоих го на моя комп,монтирах го на колата и...излетяяяяяяяяяяяяяххххххххххххх :drift Сефте усетих че задницата можела да поднася повече от няколко сантиметра. И преди можех ама само в завой на първа с много газ...сега просто се кефих какво прави колата с изключен АСР,дори и на втора,въпреки,че го карах на D-директна :) Доволен съм :yeah
Мисля да мина покрай всички майстори които бяха на 100% сигурни,че компресора ми е за смяна и разтоварващия клапан е за смяна! И просто да им кажа,че за дребна сума,спрямо горните две,и двете явно работят. Компресора на място не е включил,а само като дам газ и мине 2000об виждам как се залепя външната ролка. И явно и разтоварващия клапан си работи защото мощност определено има вече. Той ако си стоеше отворен щеше да е същата работа като преди.
Как може един транзистор малък 1х1см да създаде толкова главоболия и най-вече ходене по мъките,и недай си боже да слушаш майсторите....ще те разорят :)
Сега трябва в понеделник да си изчистя и грешките за всеки случай и да си я следя. И почвам към по-малките проблеми които има колата :)

Този пост е редактиран от rado_ss: 07 октомври 2012 - 00:13

• 0

#35 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 06 октомври 2012 - 23:35

Браво колега дано много те радва. Темата може да бъде много полезна като цяло заради такива джажи понякога много зор може да види човек.
  • 0

#36 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 октомври 2012 - 23:18

Ако не случиш на правилния майстор, можеш да си навлечеш страхотни главоболия. аз, като купих моята, на втората седмица светна Check Engine... ходих на над 5 - 6 майстора, всеки изказваше най-различни ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, ремонтите на които струваха от 400 до над 2000 лв. В крайна сметка се оказа дупка на изпускателния колектор, а грешката е от ламбда сондата, и ми го каза един майстор. Предишните като ги питам - ОК, сменям, ама ако не е това - ти плащаш ремонта и всичките викат: "Е бате, не мога да гарантирам"... А накрая, човекът, който ми каза къде е действително проблема директно ми каза: "Главата си залагам, че имаш дупка на изпускателния колектор!"... Вдигнахме колата, огледа и ми я показа.

Другият случай беше със стабилизиращата щанга - имах много неприятно тропане отпред, когато минавам през дупка. Ходих в 3 - 4 сервиза, оглеждаха колата и никой не можа да каже какво е. Даже ме убедиха да сменя и два шарнира отпред, но тропането си остана. Накрая вече се бях отказал да търся проблема, когато отидох за реглаж на преден и заден мост при Васко (в Дружба до борсите). Човекът вдига колата, пъха се под подемника да направи настройките и ми вика: "Момче, гледам, че са ти заминали тампоните на стабилизиращата щанга, не е фатално, ама не те ли дразни тропането?"
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#37 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 10 октомври 2012 - 17:59

така е диагностиката показва някаква грешка
ама трябва да се открие защо е тази грешка
и това е по трудната част
в много от случаите грешката може да е от
пет-шест различни неща и е
трудно да се определи еднозначно
трябва опит усет и малко късмет
  • 0

#38 Monster86

Monster86

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Град:sofiq
  • Автомобил:
    Mercedes CLK 200 Kompressor (W208)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2012 - 16:52

Колега Горанов ,кой е този майстор,че и аз имам проблем с копресора?Ако ми дадеш номер ще съм много благодарен!
  • 0

#39 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2012 - 18:07

Нямам предвид конкретен майстор, по-скоро имам предвид по принцип, че ако не случиш става страшно...
За колектора ми го откри Петко, за стабилизиращата Щанга Васко в сервиза за реглажи на Michelin
  • 0

#40 Monster86

Monster86

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Град:sofiq
  • Автомобил:
    Mercedes CLK 200 Kompressor (W208)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2012 - 21:42

:thumbup
  • 0

#41 az_be

az_be

Напреднал

• Потребители на форума
  • 391 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    Honda Legend 3.7 VTEC

Публикувано 03 септември 2014 - 20:37

Същия транзистор ще свърши ли работа и за ЕКУ-то на 200К 192?

• 0

#42 az_be

az_be

Напреднал

• Потребители на форума
  • 391 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    Honda Legend 3.7 VTEC

Публикувано 14 септември 2014 - 23:27

Колата е доста спъната, с климатик 'ептен умира, вървежа не съответства на мощността и. Възможно ли е същия проблем да се получи и при 2.0К? Хайде колеги включвайте се!

• 0

#43 aladin

aladin

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes CLK200 Kompressor 192ps Avantgarde
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2017 - 14:31

Записвам се за темата...