Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси за проблем с лост на мигачите и ел. стъкла W124

• Please log in to reply
33 мнения по тази тема

#16 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 03:35

Сега видях снимката,много е ниска предницата наистина.Или никoй никога не е сменял пружини и от тежкото купе са смазани или имаш друг проблем.Някои преди теб да не си е играл на състезател с окачването,много ниска ми се вижда,тя няма да събере и по-голяма гума така? :blink: :blink: :blink:

Виж как стои нова кола и виж как стои твойта ;) :blink: :huh: :unsure:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тия дни ще ти снимам моя скокливец да видиш как стои с нови пружинки и амортесьори.

At the front you’ll find struts with separately mounted (and EXTREMELY LONG!) springs, while the rear boasts very sophisticated independent suspension using no less than five locating links per wheel. Alloy 15 x 6 wheels were standard and these were originally fitted with 195/65 tyres.

Твоите пружини май не влизат в категорията на дългите както е писано тук.Tова сам го дръпнал от нета с кратко обяснение за модела.Твойта обаче по ми прилича на спортен модел.Карай я на доктор да и сложат пружини като хората,че така е като пистарка.Може и да не съм прав,но нали виждаш снимките.
  • 0
.

#17 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 03:48

Предните аморт. никви ги нема,а и отзаде си е нисичка(на тая снимка и гумите са малко меки).
Ако е кат тоя белия ще е перфектна просто.
Тук е преди няколко години

Колата си е оригинална от всякаде на 190 К км. е и ся почва да се разваля и аз се старая да си е както трябва :FlagMB:
  • 0

#18 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 03:56

Тя е в разработка бе,как така се разваля???Това няма и 200 000 километра,тя е нова колицата.Като навърти 500 000 тогава може,ма сега не. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Майтап да няма,почакай да се събудят спящите красавици,да кажат кой и от къде си купува частите,кое колко струва,как се слага,къде и кой ги прави и я почвай.Знам,че има хора във форума които могат да ти съдействат.Лошото е,че сега е 4 сутринта БГ време и спят или поне таковат по това време.Дебни като станат какво ще напишат,че аз от 10 000 километра само идеи мога да давам. :ph34r:

Публикувано изображение
  • 0
.

#19 Mad_Bastard

Mad_Bastard

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Казват че няма нищо вечно на тоя свят ето че вече има и това е Мерцедес Е300D
  • Автомобил:
    W168 170 CDI, W124 200E, E124 300D, 410D

Публикувано 08 януари 2007 - 17:36

колкото до вдигането на колица мога само да добавя че и мойта беше адски ниска отидох в сервиза всеки ми казваше различно аморт,пружини незнан си още какво затова се ядосах един ден и отидох при един мой човек той ми каза да отида да си купя подложки за пружините и така успях да я вдигна с цели 3см,а колкото до самата пружина аз си пазарувам от един магазин официален вносител на Балкан стар
и оттама частите са истинси и една пружина за моя беше 70-80лв а в твоя и моя разликата е само годината поне така мисля :blink:

2 плс дай те съвет или бенцбосс кажи от къде да си го купя тоя препарат за джамовете и каква цена е все пак че на право не се кара само щом я запаля и вкл парното вътре неможе да се види нищо (мойта е 94г)кажи ми ако не те затруднявам какви са тия филтри дето се сменяват та и аз да ги погледна и да ги оправя че съм го закъсал един вид
:blink:
  • 0

#20 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 18:20

Леле какво я увъртяхте тази тема почнохте от мигачите и ще завършите с "Цукалото" май :offtopic:
  • 0

#21 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 19:15

Темата е озаглавена НЯКОЛКО ВЪПРОСА.............. Шефе,а и добра тема стана. :lol:

Струва около 35$ тукашни пари ако не се лъжа. Филтъра можеш да видиш на това долу,а и как се сменя.

http://www.micronair...ts/pdfs/102.pdf

Публикувано изображение

Като гледам се продава на OMV.Пусни едно търсене в GOOGLE,драсни му SONAX СТЪКЛА и виж какво ти излиза.
  • 0
.

#22 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 08 януари 2007 - 19:52

аз имам работещо лостче за мигачи втора ръка-продавам го

по въпроса за изпотяването--може да се окаже по сложен---Шуми имаше същия проблем и след около 4 часа работа го оправих---блокирала клапа за рециркулация и въртеше влагата вътре

а за ел.стъклата--незнам, може нещо да е укъсило или най-вероятно копчетата здават багажа
  • 0

#23 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 23:29

Mad_Bastard какво точно представляват тези подложки,от каде ги взе и колко стуваха ?

Lorinser т.е. да не ми сменя вътрешния и външния въздх ? аз чувам че прай нещо като натисна копчето,но по принцип не го ползвам тва нещо и не мога да разбера дали работи или не.
Как мога да проверя дали е от копчето проблема в стъклото?

ALEXONE™ извинявай че се разводни малко,но имам няколко въпроса които ме интересуват,а не мисля че има смисал да пускам тема за всяко едно от тях,а и няма такива където да се включа.

BENZBOSS до предо 1 г. колата немаше 1 скарцане и 1 луфт(само аморт.). Само консумативи се сменяха,но след 1 година в гаража...............
Просто много искам да си е карам,но ми остава още малко да си взема книжката и нема да е спра.Затова искам да е перфектна като мога да е карам
  • 0

#24 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 09 януари 2007 - 02:15

Ядосания ето ти още малко по въпроса за филтрите на купето.

http://www.gdtm.net/...p/filterair.htm

PPP

Кола за да е кола и трябват поне 20 километра на седмица да се кара,не я дръж в гаража,че е като стар човек - залежи ли се и му се такова играта.

Хващай Лоринзер да ти ги оправи тия неща,поне ги е пипал и знае как става.Аз рядко се хващам да пипам нещо което не съм го виждал поне,че много боли после.Виждал си темата как се сваля волана на колата и знаеш колко ти струва възглавницата ако гръмне..............а и части втора ръка те чакат.Атакуваi го,под рака ти е. :ph34r: :ph34r: :ph34r:
  • 0
.

#25 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 09 януари 2007 - 13:22

То под ръка за американските стандарти, за България 400 км не са малко(аз съм от Бургас). Ще видя да измисля някъв вариант ако мога да е закарам до сф ще се свържа с някой от форума,но не ми се очертава скоро да имам път натам.(най скоро след 1 месец някъде,то не че за мен има разлика тъй като и толкос е карам в момента)
Ако някой от Бургас има някакви оферти може да се осъществи много по-лесно. :unsure:
  • 0

#26 Mad_Bastard

Mad_Bastard

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Казват че няма нищо вечно на тоя свят ето че вече има и това е Мерцедес Е300D
  • Автомобил:
    W168 170 CDI, W124 200E, E124 300D, 410D

Публикувано 09 януари 2007 - 20:14

Мерси много за инфото Шефе

А колкото до подложките РРР еми аз си взех от магазин за аморт даже на някой места ми казаха че даже МБ ги препоръчвали тея положки
  • 0

#27 hristo_cars

hristo_cars

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:

Публикувано 12 януари 2007 - 12:39

Аз на скоро смених на моята 124-ка пр. пружини купих ги от иваи джет оригинални по 107лв 1бр и сега сам с гуми 195/65/15 и между гумата и калника имам 4 пръста. Виж и с какви подложки си ако са та са от 1до 3 има и 4-те са ментета но вършат работа. За съжаление съм много скаран с качването на снимки в нета иначе щях да ти я снимам и да видиш сега каквя стойка има :yahoo:
Имаи на предвит че за всеки 124-ка има поне 5-6 вида пружини а не оргиналните са само два и са пълен ташак. :angry:
Обади се в иваи джет и си кажи номера на рамата и те ще ти кажат с какви точно е била.
Относно стъклата наи вероятно имаш проблем с електрония блок които ги командва той се намира под тапицерията на мупето под задната лява седалка поправи го защото иначе може да подава постоянен ток и да ти изгоро машинките на стъклата. Втора употреба този блок струва около 120лв или другия варянт е ако алармата ти вдига стъклата проблема може да е в нея.
  • 0

#28 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 28 януари 2007 - 12:36

Пускам снимка за сравнение как трябва да изглежда предница на кола със сменени пружини преди около 2 години.

Предни гуми по каталог,задни една идея по големи,като драгстер е така. :D

Публикувано изображение
  • 0
.

#29 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 22 февруари 2007 - 00:13

Амортисьорите ще ги оправя като си взема книжката да не ми тече гаранцията, тогава ще преценя дали ще иска и нови пружини ако тези са овиснали.

Потенето на стъклата за момента се оправи с едно хубаво измиване с препарат и сега са 6 точки.

Но преди няколко дена отивахме към Варна с едни приятели и на магистралата шофиора искаше да си отвори за нещо прозореца и познайте......отваря се ноговия и барабар с него и моя :o като моя се свали до доло(като натисна копчето докато се сваля спира да слиза стъглото,но не се и качва) и не иска да се качва като секи път .При което съответства спиране авариини и изгасяне на колата.Друг път така се оправя ма тоя път не ще...... на няколко пъти имаше палене и гасене(един вид рестартиране на системата го виждам аз),но ме беше страх да загася всички светлени едновременно(беше тъмно),но накрая някой го направи и тогава стъклото реши че е готово да се качи :huh:
Кажете какво може да е това.... и ако някой знае къде в Бургас да отида да видя за такъв проблем :dontknow: че тва се евява нещо електрическо,а не искам някой случаен майстор да ми бара електрониките.

Вече не мисля че е от копчето защото го прави и при натискането на копчетата и на другите прозорци :angry:

Дано да сте разбрали какво имах в предвит. ;)
  • 0

#30 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 03 март 2007 - 15:07

100 % не е от копчето,защото днеска като разглобих конзолата размених ляво и дясно копче и проблема си продължаваше.
Дори извадих копчето в процеса на сваляне на стъклото и то си се досвали :o
Неззнам как да разглобявам по надолу за да разчовъркам и там....
Забелязах нещо интересно.....когато го направи този гаф се заслушах и чух че от време на време(на 10 секунди примерно) нещо прещраква във вратата, като чели се мъчи да се свяля още,но не съм сигурен.

Кажете от какво може да е,че взех много да се изнервам с тоя прозорец и скоро ще му разкача кабелите :angry:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни