Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси за проблем с лост на мигачите и ел. стъкла W124

• Please log in to reply
33 мнения по тази тема

#1 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 07 януари 2007 - 17:34

Здравейте. Канех се да пиша за някои неща дет не са както трябва в моята колица (124 92 набор 300Д),но изчаквах да видя дали някой няма да има подобни проблеми,но снощи много ме изнерви.

1 Вчера вечерта е изкарах малко на разходка, че е много застояла горката(вече се пуска в движение,че 1 г. стоя в гаража) и докато карах изведъж ми се включи чистачката(за около 1 мин). Проблема е в лостчето 100 % защото 1 пат не искаше да ми включва далги и като цяло съм забелязал че си има негово мнение понякога. Въпросът ми е дали да пробвам да правя това,да тарся ново или най вероятния вариант да зема някакво втора ръка. Досега не видях някой да се е оплаквал от нещо такова. И някакви ориентировъчни цени ако някой знае.

2: колата е с 4 ел стъкла. Лятото (от тогава не и карана подчти) ми направи един пач. Почвам да си свалям стъклото и не може да спре сваля се цялото и не може да се вдигне,чак когато загасиш колата вече може да го вдигнеш. Вчера започнах да свалям от централната конзола задния ляв прозоред и усещам че се сваля И моя(преден десен че не съм аз шофиора).Сега не мога да се сетя задния вдигнали се преди да загася колата или не но моя не се. него направи втори път щото не ми се спираше.От опитите ми дава грешка само преден десен. Немам си идея кво можеда е ? Дайте няква идея.

3:Стъклата многооо се запотяват. Отпред вентилацията хубаво(при 3 та степен на вентилатора и включено изсушаване на въздуха),но през страничните нищо не се вижда. Помня че преди четах за някакъв филтар и преди малко като разглеждах как се разглобява таблото забелязах че има някакъв филтар(не можах да разбера какво точно е ). Той ли е за въздуха в купето или има някой др. ?
Не ги обясних много добре но мисля ще разберете за какво става въпрос и ако можете да ми помогнете ще съм много благодарен.
Имам още малко въпроси,но след като отстраня тези проблеми.
Предварително благодаря ;)
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 януари 2007 - 21:17

Давай по просто и ползвай нови редове,че така много инфо на едно място и трудно се ориентирам поне аз.

Добре редактирано,сега е лесно. :ok:

1 Тази ситна гад за мигачи и чистачки почти не подлежи на ремонт,може да ти е изгубила нулата и да ти прави проблеми,но по вероятно е да и е дошло времето за смяна.Волана се маха и се дорaзглабя до контрола.Тукашна цена около 125 $. Следвай линка долу.

http://www.mbclub.bg...?showtopic=3312

2 Това ми прилича на някое реле,а може да имаш проблем и в копчето за контрол на стъклата.Тия втора употреба са около 20$,за релета идея нямам.

3 w124 93-95 ако не се лъж,само тия модели имат такъв фiлтар,предишните нямат.

Намира се под чистачката,но само при последните модели.

http://www.micronair...ts/pdfs/102.pdf
  • 0
.

#3 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 01:28

То като не го прави постоянно незнам как ще разбера от кво е това със стаклаа :Dn:

А някаква идея тогава защо запотява толкокава много,просто е повече от колкото трябва да е и е неприятно на далаг пат(това си е така още от както взехме колата).
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 01:41

Може да е нарушен притока на въздух от вън и да върти само вътре.По принцип средните на таблото духат студено винаги,виj ги дали си веят както трябва.
Другия вариант е да ти тече парното или да влиза вода от някъде,като се постопли малко и се запотява.Гледах преди около седмица един препарат подобен на това което аз ползвам тук,праскаш го от вътрешната страна на стъклата и не се поти.
Имам и такъв които се ползва външно - няма стържене на лед,няма замръзване...........готина работа.
Ако ти трябва жичкаджия кажи,пращам те при един гении в Симеоново.Е сега ще ти намеря препарата за стъклата.
  • 0
.

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 01:47

Още нещо ти намерих,пускам цитата долу.

При напукано стъкло се нарушава хермеритаризацията на автомобила, което води до запотяване на прозорците и слаба видимост на обстановката около вас ;)

Търси това долу,полагаш го,чакаш да засъхне и леко с хавлиена кърпа махаш белите остатъци.После караш,пееш и ако ти трябва външно имат и такова.Продава се в БГ,цената не я знам и не гарантирам,че работи.Това което ползвам тук е различно.

SONAX AntiBeschlagSpray
  • 0
.

#6 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 01:49

Средните си духат нормално(имам един пробелм дет съм писал в темата за парното,но преди пак се потяха).
За някакъв теч не съм осетил... Подчти съм сигурен че няма.
Най-вероятно ше пръскам със спрея и няма да си усложнявам живота :Dn:
  • 0

#7 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 01:55

По принцип се потят ако нагласиш парното да върти въздуха в купето,а да не дърпа от вън.
Пробвай със спрея,огледай и уплътненията на вратите.Аз ги мажех едно време в БГ с една гад да не залепват в студа и да не се късат,но не се сещам какво беше.От аптеките се купуваше за някакви левчета.

Мога да ти намеря и подгревател на двигателя,имаш гараж като гледам и само ток ти трябва.Включваш и мотора топъл те чака винаги. ;)
  • 0
.

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 02:01

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www.dieselben...lock_heater.htm

Някакъв дизеляк е това,но може и за твоя модел да се пригоди нещо такова ;)

Може да ти тече и люка,а и да не се оттича правилно.Мокри ли ти стелките някъде и има ли нещо мокро по колата?Тя като е в гараж няма как да е мокра,ма аз да питам. :Dn:
  • 0
.

#9 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 02:11

За щастие още не ми се налага да го подгрявам допълнително.
Тва копченце да върти въздуха в копето съм го оставил да си ми вкарва свеж от вънка,но лампата му не свети и мое да съм в грешка :unsure:
  • 0

#10 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 02:20

Лостчето и запотяването вече трябва да ми остане време и ще кажа какво съм направил. А за стъклата все още незнам какво и къде да гледам :help:

Да споделя сега още 1 въпрос. Предните ми 2 амортисиора са изтървали и ще ги сменям , питах в един магазин казаха по 100 парчето газове некви , но аз искам да вдигна малко колата че ми идва нисичка(190-ката беше оибе 3-4 праста по висока със същите гуми). Та какви прожини трябва да сложа(с какву аморт.)(казаха ми че от комби стават но само отзад били по високи).
Виждал съм как някой са ги вирнали в небето,грозно е но е функционално,както искам и аз. ??
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 02:28

Климатик ако имаш го включваш - той обира влагата от въздуха които влиза от вън,а парното го нагрява и бори мъглата.Някакво такова обяснение намерих тук из форума.

Това с пружините или вдигането няма как да ти помогна - мога обаче да ти дам идеи как да я свалиш. :lol: :D :lol: :D

Тук никoй не си вдига Мерца,а и аз идея нямам как става. :unsure:

За начало може да и пернеш едни големи гуми,пусках таблици някъде коя какви таркалета събира.За пружини попрегледай сайта долу.

http://www.tirerack.com/

Публикувано изображение

Ето ти пример за такива които се нагласят според това какво искаш.Комчето се вижда ясно.Цената обаче не ми се иска да я знам.
  • 0
.

#12 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 02:41

Сега съм с 195 65 15 и мисля че просто заспива тоя размер за тая кола.
Преди бях с 205 60 пак ми идваше ниска :o (липсва ми 190-ката :rolleyes: )
то.
Незнам дали примерно да се сложи още 1 намотка на просжините какви аморт. ше трябва да се сложат,но е хубаво да е вдигна малко че преди по малко от седмица чупих 1 картер на 1 ланчиа и като казаха цена ма заболя сърцето,а на 124-ката едвали е алуминиев но 1-2пати съм удрял някоя щанга отпред.

Ето я баба яга :yahoo:
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 02:46

Идея нямам,трябва да се рови,ако ми попадне нещо ще ти го пусна.Виж тая тема,направи ми впечатление,че колицата с малко по-големи гуми се търкаля.Колегата върти 16 цола на твоите цифри.

http://www.mbclub.bg...?showtopic=3360
  • 0
.

#14 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 08 януари 2007 - 02:50

теоритично стават значи,но и 2-та ми компекта са 15, а и разликата мисля че ще е много малка 1-2 см.(пак е нещо де)

На тази снимка се вижда леко една вдлъбнатинка(сянка) преди като беше с големите гуми се получи
  • 0

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 януари 2007 - 03:05

http://www.autocarpa...des/ALL/Eibach/

Виж тук кой и на какво стават.
  • 0
.

1 потребител(и) четат тази тема