Преди да е дал фира за постоянно.
Бай Васо е гоУем
Този пост е редактиран от staniola: 26 юни 2012 - 10:13
Публикувано 26 юни 2012 - 10:09
Този пост е редактиран от staniola: 26 юни 2012 - 10:13
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 26 юни 2012 - 11:05
Този пост е редактиран от Вай Басо: 26 юни 2012 - 11:06
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 09 юли 2012 - 11:46
" самозадоволяването е за удоволствие-
еването за престиж"
Публикувано 09 юли 2012 - 21:13
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 16 юли 2012 - 23:57
625]
Публикувано 13.07.2012 - 23:58ч.
alipi написа на 26.05.2012 - 17:19ч. :
Досега е четена на 3 стар диагнози и показва грешка дросел.
От доста време съм гост,но тази тема ми стана интересна определено.Значи от прочетеното и във двата форума,стигнах до извода че майстора е прав във причината за проблема на леката колица казал го е още при вземането на колата от въпросния "гаражен сервиз" но клиента не го е послушал и сега го плюва и очерня,което не е добре.Моето мнение е гледам датата на поста имаше и доста дъждове преди това,защо се упреква майстора винаги а не се гледа то обосновавам се във написаното по горе.
1: Колата доколкото разбрах е отишла за ремонт на двигателя обосновавам се само на фактите които прочетох,но проблема се оказва във охлаждащата система и съответно е отстранен нали така.Аз специално от доста време съм по сервизи и затова ми стана интересна точно тази тема,защото не съм срещал майстор който при установен проблем да се занимава с друго както във вашият случай трябва да ти е роднина примерно да му закараш колата за проверка на маслото той да ти прегледа цялата кола ![]()
2:След интервенцията по отстраняване на проблема,предполагам следва обаждане че колата е готова да отиде клиента да си я вземе и от там тръгва проблема НО тук идва и тънката част.Примерно няма шанс при ремонт който и да е майстор да не тества колата още повече при ремонт на охладителната система,колата е работила загрявала е проверена е най вече поне според мен де за термостат дали отваря обезвъздушена е и тогава е свършил ремонта,няма майстор или какъвто и да е там който да издаде прекъсваща и гърмяща и най вече неработеща кола.
3:При получаване на колата тя е запалила и заработила както трябва,пак се обосновавам на прочетеното във даден момент почва да прекъсва и гасне и тук идва другия тънък момент КОНДЕНЗА смея да го пиша и със главни букви защото го знам от опит по моя кола.Една капка е напълно достатъчна да се стече я по кабел,лула или бубина и нещата отиват по дяволите, след като е върнала във смукателя е точно това причината ток неправилно подаване на искра следва закъснение в газоразпределенето и съответно БУМ в смукателя.
Заключението:Моето специално предполагам че може и да се намери някои да ме подкрепи.Грешката за мен е изцяло във клиента КОЙ нормален шофьор,след като колата работи и във даден момент тръгва да гасне да гърми и предполагам е люшкала здраво мотора ще помпа на педала на газта,това да не е колело да се натиска педала нормалната реакция е винаги връщаш ключа и пробваш пак ако не стане се търси причината.Помпането на газта е съсипало всичко,вкарало е прекалено много гориво детонацията поразява първо дросела че е първи след това е на ход дебитомера радвам се ако е оцелял разбира се или както написах по нагоре при мен имах една италианска кола там колектора стана на трески точно поради тази причина.
Със това писане не искам да се заяждам с никой не ми е това целта просто споделих мнение.След като и колегата не е споделил как е отстранил повредата аз бих заложил че във авариен режим е влязла по скоро от дебитомера отколкото от дросела но казва ли ти някои ![]()
Живи и здрави всичките лека и безаварийна
Публикувано 17 юли 2012 - 00:06
Публикувано 17 юли 2012 - 00:13
Публикувано 17 юли 2012 - 00:19
Този пост е редактиран от Вай Басо: 17 юли 2012 - 00:20
Публикувано 17 юли 2012 - 00:26
Публикувано 17 юли 2012 - 00:27
И моята влиза в същият авариен режим.
А кажи кво и е?
Този пост е редактиран от Вай Басо: 17 юли 2012 - 00:28
Публикувано 17 юли 2012 - 00:34
Публикувано 17 юли 2012 - 00:43
Този пост е редактиран от Вай Басо: 17 юли 2012 - 00:50
Публикувано 17 юли 2012 - 01:07
Публикувано 17 юли 2012 - 05:49
Пускам цитат от оф роуд форума,
Публикувано 17 юли 2012 - 22:59
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни