Проблем скоростна кутия на 124
Започната от MB_W124, 27 май 2012 - 09:50:36
26 мнения по тази тема
Публикувано 21 януари 2013 - 22:46
Омекнали - без напуквания и наранявания, не значи здрави. Ако са нови или сте 100% уверен че не са тампоните, следва да проверите втулките на щангите, реглажа им и ако всичко е наред да мислите за сваляне и отваряне на кутията.
Дали да не проверим пак тампоните?
Дали да не проверим пак тампоните?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 20 февруари 2013 - 10:08
Пропуснах да отбележа,че дори понякога трудно включва и задна предавка.
Колко до тампоните на мотора и те са си здрави.
От какво може да е този проблем не знам? Дайте съвет моля!
Благодаря Ви много!!!
Колко до тампоните на мотора и те са си здрави.
От какво може да е този проблем не знам? Дайте съвет моля!
Благодаря Ви много!!!
Публикувано 20 февруари 2013 - 16:44
За автоматична или ръчна ск.кутия говориш?Ако е ръчна,точно бай Васил както ти обяснява но като даваш газ и я отпускаш трябва целия лост да играе и тогава да ти изключи.Това вече за задната е друга риба.Не съм разглобявал такава кутия,който е ще каже.
Публикувано 22 февруари 2013 - 23:54
Кутията е ръчна и наистина преди да изключи трета предавка,скоростния лост играе мърда слабо-напред назад .
Публикувано 23 февруари 2013 - 00:26
В такъв случай огледай пак тампона на ск.кутия и на задното окачване.Даже по-скоро от зад.Пробвай като караш с една скорост да подаваш и отпускаш газта и наблюдавай ск.лост.Кутията е ръчна и наистина преди да изключи трета предавка,скоростния лост играе мърда слабо-напред назад .
Публикувано 02 март 2013 - 20:31
Добре де само не мога да разбера ако наистина е от тампона,защо изключва само на трета предавка ,
а не някоя друга?
а не някоя друга?
Публикувано 03 март 2013 - 00:59
Отговора е в позициите на вилките, щангите и селектора.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 03 март 2013 - 23:27
Благодаря Ви много Вай Басо !
Публикувано 06 февруари 2014 - 23:46
Колеги имах същият проблем когато вкарам на задна после лостат не излизаше и оставаше в задна се получаваше от допиране в щангите също ми се получаваше и излизането от скорост при мен в 4-та та проблемът при мен си беше изцяло от щангите скороста я изхъварляше защото когато вкараш лоста в дадената предавка щангата не я добутва до краи и едно пускане на гаста я вади и след далги реглажи оправих проблемите поне при мен така се получи дано ви бъда полезен..
Публикувано 11 декември 2017 - 12:58
И при мен заклинва задната. Това се случва, когато изтегля по-здраво нагоре скоростния лост. Явно има нещо износено, но какво точно нямам представа.
Публикувано 11 декември 2017 - 16:01
Едва ли е от селектора вътре в купето, но едно разглобяване, почистване и смазване не би му навредило.
Не знам за какъв автомобил става дума.
Ако е за w124, понякога 3-те щанги за 1-2, 3-4, 5-R не са наредени правилно и се преплитат.
Публикувано 11 декември 2017 - 16:42
За W 202 става въпрос. Но все си мисля, че на 124 -та са пак така щангите. Освен това селектора има № 14 260 13 94.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни