Колега отговярам ти и тук и на лично съм ти го пуснал.
Първо - това което казвам е от опит, не е теоретично изказване от четене по форуми.
Второ - на 0.6 ще върви доста повече от въпросния опел - 101%
Трето сумата ще е около 2,5к лв.
Четвърто - това което ти трябва е:
Турбина - втора употреба ~ 250-300лв. (има едни от волва които са с вграден блоуофф и си го спестяваш, а и стават за твоята кубатура)
Кулер - в ибей има нови с доставката излизат към 140 - 150 лв.
Турбо пътища - ~ 150лв.
Рейка с инжектори - тука вече различно зависи дали ще я правиш или готова от друга кола, инжекторите също са различни цени - трябват ти мин. 210кб/см инжектори !!! ~ 100 - 200лв.
Колектор - като материали е не повече от 50лв, но за изработка обикновено взимат 150.
Маслена магистрала, оттичане от турбото - материали около 50 до 100лв, зависи от материалите.
Блоуофф вентил - 50-80лв.
Електроника - мога да ти дам megaskuirt2 extra spark чисто нов за 400лв.
Окабеляване, тпс, преработка на жилото на газта, хващане на даунпайпа към изпускателната система(с мека връзка ~25лв) и др такива дреболии - ~ 200лв.
До тук приблизително 1650 - ако си го правиш сам, знаеш какво правиш, настройваш и т.н. Ако си случил на хубави части втора употреба (визирам предимно турбокомпресора). Ако ти го прави друг му слагаш труд...
Също се предполага съединителят ти да е здрав а не на примерно 400+к. км.
Мотора да държи добро налягане на маслото загрял и на празен ход а не да пада на примерно <1бар... и т.н.
Датчика на маховика ли чете или е от старите вътре в разпределителя (те не държат мн. добър аванс поради луфта в зъбната предавка и оттам грешка при четенето, а също и поради факта че авансатора е вътре...) Ако е на маховика си ползваш него, ако не трябва зъбна шайба 60-2 отпред на шайбата на кояновия вал... - още 40лв.
Това е което се сещам, ако има нещо питай. Само дето рядко влизам тук че все съм някъде - след малко заминавам командировка за седмица
...
А и още нещо - Жорето спомена че и той е почнал с 2 хил. лева, и аз съм почнал... А що не стигат ли? ами после тия 0.6 вече не ти стигат, искаш още малко, после още, преправяш нещо с по добро, сменяш нещо после още още... абе
.