Имах същия проблем на W124, пак с M111 мотор. Сложих универсален на Magnaflow, колата утихна и се държи доста добре. Ето темата: http://mercedes-bulg...ator-c124-220e/
Избушени катализатори, с какво да ги заменя - резонатор или "катализаторно" гърне?
Започната от Ивайло Шангов, 05 апр 2012 - 09:48:58
38 мнения по тази тема
Публикувано 17 август 2016 - 09:32
Публикувано 18 август 2016 - 15:25
Катализаторът си е елемент, който няма как да дублираш с нещо друго, от акустична гледан точка. Стотици килийки през които минават газовете. Даже са по-скоро тръбички, не килийки, защото имат значителна дължина.
Или някакъв универсален катализатор, или резонатор.
От Ем-комплект явно още не са се светнали как да монтират резонаторите така, че да заглушават по-добре и да заменят по-успешно катализатора. Имат едни резонатори с камера - трябвало е да сложат от тях.
Публикувано 18 август 2016 - 15:58
Катализаторът си е елемент, който няма как да дублираш с нещо друго, от акустична гледан точка. Стотици килийки през които минават газовете. Даже са по-скоро тръбички, не килийки, защото имат значителна дължина.
Или някакъв универсален катализатор, или резонатор.
От Ем-комплект явно още не са се светнали как да монтират резонаторите така, че да заглушават по-добре и да заменят по-успешно катализатора. Имат едни резонатори с камера - трябвало е да сложат от тях.
Точно това имам предвид да се сложи нещо такова вътре в старите без да се търсят каталитични функции а просто да забави потока и да утихнат вълните така да се каже.
Можеш ли да ми дадеш малко повее инфо за резонаторите за които говориш. За белязвам че на ниски обороти в колата има и странни вибрации, които преди ги нямаше. Особено се усещат като потеглям с по малко газ - даже волана се тресе. това възможно ли е да е само от изпускателната система или тампоните на двигателя са тръгнали.
Луд умора нема, само се поти

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 18 август 2016 - 16:57
Имат модели с камера, включително и резонатори тип пура:
http://www.vito03.com/parts/browse/8
А иначе се слага междинна преграда на средата на корпуса:
Прикачени файлове
Публикувано 19 август 2016 - 07:27
На мен ми сложиха пури, като ми остане време ги махам

Публикувано 19 август 2016 - 11:17
Няма лошо в пурите, просто гледам, че фабричните заглушители имат една допълнителна преграда, която значително увеличава инкремента на затихване в определени честоти.
A - баз катализатор
Б - с катализатор

Публикувано 19 август 2016 - 16:45
Ето няколко картинки за да демонстрирам нагледно какво затихване можем да очакваме от прост резонатор, резонатор с разширителна камера, и сдвоен резонатор.
Размерите на корпусите, входа, изхода и броя и диаметъра на отворите е еднакъв.
Прикачени файлове
Публикувано 20 август 2016 - 01:53
Страхотна информация от колегата Subsonic!
Аз имам W208 230к и се интересувам кое е най ефективното да се затихне максимално,като в момента е мн шумна с един голям резонатор камерен на мястото на двата катализатора,един камерен резонатор на мястото на разпадналото се средно гърне и задно оригинално май с изгоряла вече вата.С повишено налягане на компресора съм като ми бе даден съвет да увелича генерацията на размер след хедърите,те били достатъчно което не ми се много вярва но те са и най скъпи за изработка.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз имам W208 230к и се интересувам кое е най ефективното да се затихне максимално,като в момента е мн шумна с един голям резонатор камерен на мястото на двата катализатора,един камерен резонатор на мястото на разпадналото се средно гърне и задно оригинално май с изгоряла вече вата.С повишено налягане на компресора съм като ми бе даден съвет да увелича генерацията на размер след хедърите,те били достатъчно което не ми се много вярва но те са и най скъпи за изработка.
Публикувано 20 август 2016 - 10:22
Намери втора ръка генерация от 320
Публикувано 21 август 2016 - 17:43
Ето няколко картинки за да демонстрирам нагледно какво затихване можем да очакваме от прост резонатор, резонатор с разширителна камера, и сдвоен резонатор.
Благодаря колега. Да разбирам че гоним 35 те децибела. Вчера ходих до рилския манастир и между 2к и 3к в колата е по-зле и от жигула. След 3к-3,5к малко като че ли се подобрява положението но пак е ужасно. Ще си трябват явно сериозни дредства за да се оправи положението
Благодаря колега. Да разбирам че гоним 35 те децибела. Вчера ходих до рилския манастир и между 2к и 3к в колата е по-зле и от жигула. След 3к-3,5к малко като че ли се подобрява положението но пак е ужасно. Ще си трябват явно сериозни дредства за да се оправи положението

Публикувано 21 август 2016 - 20:20
Защо от 320,на по голямо Фи ли е? Имаче нещо втора ръка нямам късмет досега два пъти взимах от 200к и не кара много.Намери втора ръка генерация от 320
Публикувано 21 август 2016 - 22:21
Постът се отнася до W208 200K 192hp. Намерих си едни архивни снимки и... мисля не е лоша идея да ги има във форума.
Моята не утихна с нормалната генерация, докато не смених и задницата с такава от W208 - 320
Първо направих такава предна част в Extreme, но се оказа че седи тиха само на атмосферен мотор, при Компресора беше по-шумна от очакванията ми.
P1080926.jpg 96,32K
8 Брой сваляния
P1080929.jpg 90,87K
8 Брой сваляния.
Идеята беше да е реплика на оригиналните катализатори (диам. на тръбите, размери на резонатори и т.н.), понеже както е известно вече, е важно да се придържаме към тях.
От простотия, реших че средното и гърне е аут и почнаха експерименти и там.
Те не бяха нищо по-различно от съединяване на 2 гърнета от Ем-Комплект 33. - Вито.
В интерес на истината се получи доста по-добре.
1.jpg 210,39K
8 Брой сваляния
2.jpg 215,47K
8 Брой сваляния
P1090558.jpg 254,05K
8 Брой сваляния
Трябваше да заменят следното гърне... вече си бях намерил генерация от 320ка бензин, която беше леко по-тиха от нормалната (не-изгнила) на 200К-то ми. Боядисах я и прахово... щото ме хапеха мишките.
IMG_0612.jpg 201,39K
7 Брой сваляния
3.jpg 111,85K
7 Брой сваляния
Ето и размерите на 320ковото средно гърне, нямам на 200К гърнето, но подозирам са различни. В интерес на истината, не съм сравнявал парт номерата дали са различни.
mid1d_dim.jpg 89,96K
7 Брой сваляния
mid3_dim.jpg 73,18K
7 Брой сваляния
mid4.jpg 49,27K
7 Брой сваляния
И накрая вече беше ясно, че гърнето на мястото на катализатора, трябва да е с огромен обем и поръчах да ми направят цяло гърне, в един корпус, с 2 бленди... идеята = максимален обем.
Както и сходно средно гърне, максимален обем + максимално много бленди, с цял разсейване на газовете.
P1090542.jpg 75,7K
7 Брой сваляния
P1090544.jpg 78,93K
7 Брой сваляния
P1090545.jpg 63,73K
6 Брой сваляния
P1090546.jpg 54,15K
7 Брой сваляния
P1090541.jpg 184,46K
6 Брой сваляния
И... тогава мирясах.
За жалост тези, които ми правиха гърнетата... вече нямам контакт с тях и не мога да съдействам.
Трябва да си намерите кой да ви направи такива гърнета... и не бяха съвсем евтини, но колата стана напълно тиха, все едно е с катализатори и нова генерация.
Публикувано 22 август 2016 - 05:40
Благодаря за изчерпателният отговор,полезно инфо!
Публикувано 22 август 2016 - 07:52
Няма ли някой колега от форума, който да се занимава с изработка на генерации?

Публикувано 22 август 2016 - 14:34
Полските гърнета Polmostrow не са лоши. Даже има вероятност да ползват същите филтри като фабричните. Но пък гледам нямат нищо за компресорните мотори.
Идеята с двата последователни резонатора е добра. Иначе блендите и т.н. не дейстат добре на потока газове, но за заглушаване вършат идеална работа.
Според мен ако се слага резонатор, той трябва да е с близки до средното гърне размери като дължина и сечение и по възможност една вътрешна преграда.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА