Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Избушени катализатори, с какво да ги заменя - резонатор или "катализаторно" гърне?

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#31 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
Garage View Garage

Posted 22 August 2016 - 15:13

Полските гърнета Polmostrow не са лоши. Даже има вероятност да ползват същите филтри като фабричните. Но пък гледам нямат нищо за компресорните мотори.

Идеята с двата последователни резонатора е добра. Иначе блендите и т.н. не дейстат добре на потока газове, но за заглушаване вършат идеална работа.

Според мен ако се слага резонатор, той трябва да е с близки до средното гърне размери като дължина и сечение и по възможност една вътрешна преграда.

Към момента мисля следният експеримент - да купя неръждаема шевна тръба ф 6мм с дебелина на стемата 0,5 или 1мм и да напълня корпуса на катализаторите. Да се получи нещо като пчелна пита, която да е нещо като бленда. Само трябва да си намеря и заварчик, и това което се чудя е дали тръбичките да са с дължина по целия корпус на катализатора или да са примерно 10 тина сантиметра. И другото, за което се чудя дали изцяло да изпълнят обема от стена до стена или да има и някаква вата все пак между тях (пчелната пита) и корпуса.

Пълнежа на катализаторите конкретно на този модел струва ли нещо или да го трансферирам към кофата за боклук.

• 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#32 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 22 August 2016 - 15:32

Изработката е слабото звено. От два месеца гоня ДВАМА производители да ми направят ЕДИН корпус. Единия намял материал и накрая каза да го търся в началото на септември. Другият все обещава следващата седмица да ми даде цена и да каже кога ще може да го вкара в производство. Но аз търся фирми с машини за шанцоване.

Не се хвърляй на неръждавейка, СМСМ. Скъпа е, по-трудно се обработва и звънти повече. Озвен това - долу под колата, ще си знаеш само ти, че е инокс.

Не ти разбрах идеята за катализаторите - можеш ли да направиш чертеж?

• 0

#33 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 23 August 2016 - 11:21

Колеги,

Ето тук предлагат средно гърне за w202. Това е за дизел, но на външен вид прилича на компресорното и май е на Ф55мм.

http://eco-traffic.c...0&search=13.170

• 0

#34 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 23 August 2016 - 19:04

Изработката е слабото звено. От два месеца гоня ДВАМА производители да ми направят ЕДИН корпус. Единия намял материал и накрая каза да го търся в началото на септември. Другият все обещава следващата седмица да ми даде цена и да каже кога ще може да го вкара в производство. Но аз търся фирми с машини за шанцоване.

Не се хвърляй на неръждавейка, СМСМ. Скъпа е, по-трудно се обработва и звънти повече. Озвен това - долу под колата, ще си знаеш само ти, че е инокс.

Не ти разбрах идеята за катализаторите - можеш ли да направиш чертеж?

Това имам предвид. Абстрахирайте се от страничните неща. Записки от оперативната работа през деня :D

Attached Files

• 0

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#35 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 23 August 2016 - 22:18

Може да се пробва, с уговорката да се направи основната тръба с по-голямо сечение от това на цялата генерация. 

Трябва ти някой ентусиаст заварчик, иначе подозирам, че цената на изработка ще доближи или надхвърли тази за готов универсален катализатор.

• 0

#36 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,420 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 23 August 2016 - 22:41

Това няма изпълнение...

Направи като моето. Не е никак трудно и е елементарно за изработка.

Един максимално голям, сплескан корпус, 2 перфорирани тръби, сложи бленди, няма да скопиш колата.

Тръбите се слагат така, че да можеш да ползваш стандартните Y-елементи от заводската генерация.

Заваряваш и става тихо.

• 0

#37 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 24 August 2016 - 10:50

Те това раздвояване на катализаторите до правят за по-добър дебит. Явно не са имали толкова голям единичен катализатор или просто са искали да ползват каквото е налично в завода.

Ако ще модифицира генерацията по-добре да мине на единична тръба, с един (двоен) резонатор. На твоите снимки има такъв, направен от две последователно заварени корпусчета - какъв беше ефекта?

• 0

#38 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 24 August 2016 - 16:27

Може да се пробва, с уговорката да се направи основната тръба с по-голямо сечение от това на цялата генерация. 

Трябва ти някой ентусиаст заварчик, иначе подозирам, че цената на изработка ще доближи или надхвърли тази за готов универсален катализатор.

Предполагам е така. Иначе бях звънял на някаква варненска фирма и ми обявиха цена от 130 лв на брой за универсален голям. Питах го само керамични пити дали предлага и ми вика, че пак това е цената.

• 0

Публикувано изображение

#39 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 25 August 2016 - 07:27

Това няма изпълнение...

Направи като моето. Не е никак трудно и е елементарно за изработка.

Един максимално голям, сплескан корпус, 2 перфорирани тръби, сложи бленди, няма да скопиш колата.

Тръбите се слагат така, че да можеш да ползваш стандартните Y-елементи от заводската генерация.

Заваряваш и става тихо.

Ако намеря някой като му го обясня така да ме разбере и да го изработи ще е екстра

• 0

Публикувано изображение

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users