Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Избушени катализатори, с какво да ги заменя - резонатор или "катализаторно" гърне?

• Please log in to reply
38 мнения по тази тема

#1 Ивайло Шангов

Ивайло Шангов

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W220 S500 4Matic

Публикувано 05 април 2012 - 09:48

Здравейте колеги.

От скоро съм собственик на Mercedes W210 Kompressor.

Автомобила е великолепен, но има един малък проблем.
Доста е шумен, особено над 3000-4000 об./мин.

Оказа се, че са ми избушени катализаторите /имам 2 броя :) / и поради тази причина така "реве" колата.

Какво бихте ми препоръчали да направя в случая?

Изчетох доста теми по въпроса.
Някой колеги препоръчват да се заменят с резонатори, но автомобила ставал по-шумен.

Други препоръчват т.н. "катализаторни" гърнета от неръждавейка, предлагани от "ауспуси Лазаров".
Те са двойно, или тройно по-скъпи от резонаторите, но са изработени от неръждавейка и имат 5 години гаранция.
Също така имитирали катализатора като съпротивление и били по-добър вариант от резонатора.

Вие какво бихте ми препоръчали?

Проблема е, че в случая ми се иска да прочета и мнение по въпроса от нашия форум, а пък ако има колега, монтирал подобно "катализаторно" гърне да даде отзиви ще е най-добре.

Предварително благодаря за отговорите.

Поздрави
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2012 - 12:25

То разлика м/у двете няма реално...
Можеш да си сложиш един катализатор на тяхно място, ще ти излезе по-евтино и ще утихне, това е ако не караш на газ.

Иначе чети тази тема. Ама прочети я цялата.
http://forums.mbclub...ge__hl__extreme
  • 0

#3 Ивайло Шангов

Ивайло Шангов

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 05 април 2012 - 17:03

Благодаря ти за мнението колега.

Аз също си помислих да сложа на тяхно място един по-голям катализатор, но дали той ще има същата пропускливост като двата, все пак щом фабрично колата е с два може би не е много добре да се слага един, знам ли?
При мен катализаторите са идентични с твойте, но с разликата, че изходите им не завършват с обща тръба, а "влизат" поотделно в средното гърне, което от своя страна има два входа.

Точно като на снимката:

Публикувано изображение

Затова не знам дали ще е удачен вариант да сложа един катализатор на мястото на двата.

Трябва да я закарам в някой сервиз за ауспуси да я видят.
  • 0

#4 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2012 - 18:26

При мен също няма катализатори, заменени са с един по-голям резонатор. Има по-силен звук но не е дразнещ, поносим.
По-осезаемо се чува когато двигателя и гърнетата са студени, като загреят почти няма шум :)
  • 0

#5 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Мнения:
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2012 - 18:51

Аз бих сложил катализатори-два ;)
  • 1

#6 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2012 - 22:28

Аз бих сложил катализатори-два ;)

Нали се сещаш, че два оригинални катализатора струват колкото половината кола???
  • 1

#7 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Мнения:
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 април 2012 - 11:22

Със сигурност
  • 0

#8 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 10 април 2012 - 21:23

Може и да не са оригинални, Балкана дават 120000 км гаранция на катализатор (неофициална), аз си сложих от ЕМК-33, 4 пъти по-евтин с 60000 км гаранция и от личен опит мога да кажа че отдавна ги е минала и още не се е скапал.
  • 0

#9 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2012 - 22:26

И колко пари излиза неоригинален катализатор? Интересно ми е просто, не че ще си сложа.
  • 0

#10 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 10 април 2012 - 22:28

За Е200 96г. 250 лв. с монтажа, оригиналният беше над 1000. това беше преди 2 години, сега не знам как са цените им, но мисля че съотношението ще е запазено.
  • 0

#11 Ивайло Шангов

Ивайло Шангов

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 април 2012 - 09:18

Благодаря за мнението колега.

Решил съм да отскоча тези дни до ЕМК-33.
Да погледнат колата и да кажат каква цена ще излезе да заменят избушените катализатори с нови.

Ако има възможност да се сложи един по-голям на тяхно място ще е идеално.

Проблема според мен е, че изходящата му тръба трябва да се раздели на две отделни тръби към средното гърне, но те си разбират, сигурно е напълно възможно да се направи.

В случая ме притеснява повече това, че при слагането на един катализатор ще се намали пропускливостта и ще се спъне колата............,дано не се окажа прав.

Ще пиша като има развитие по темата.

Поздрави. :beer
  • 0

#12 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2015 - 10:36

Прикачен файл  IMG_1999.JPG   87,25K   19 Брой свалянияПрикачен файл  magnaflow_cutaway.jpg   24,35K   19 Брой свалянияЗдравейте, колеги.

Ще махам катализаторите, но преди да ида при когото и да е искам да имам някаква идея какво трябва да се случи. Единственото, което искам е колата да остане възможно по тиха вътре в купето. Скицирал съм горе долу какво ми е в главата момента, като детайл, който някой трябва да изработи и да го сложим на мястото на катализаторите. Не знам до колко би решило проблема и дали изобщо е адекватно решение, за това моля, който има познания и опит да се изкаже какво мисли или да даде идея. Размери няма, по простата причина, че не знам с какво място се разполага под колата. Около надупчените, сгъната под формата на тръба ламарина, мисля детайла да се оформи като от втората снимка?

Какво мислите би ли могло това да е успешен заместител на катализаторите? Знам, че без да се изпълни няма как да е ясно, но поне теоретично какво би бил резултата? Не искам да купя на сляпо някакъв резонатор за 100 тина лева и да не се седи вътре в колата.

Благодаря предварително на всички, които ще вземат отношение.

• 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#13 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2015 - 10:49

Не може да се изработи това в толкова компактни размери.

Просто максимум една преграда в гърнето през средата и прави, надупчени тръби с премазвания, в един корпус.

Понякога ми липсва моята бангия, нищо че ме дразнеше :) Беше интересна кола :)

Виж:

http://forums.mbclub...e-3#entry226861

• 0

#14 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 24 февруари 2016 - 20:41

Това съм поръчал,но все още се замислям дали си струва.

Прикачени файлове

• 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#15 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 август 2016 - 09:39

Както бяха казвали: "Разочарованието от качеството остава дълго след удоволствието от ниската цена". Бях се обаждал на Екстрийм, обаче след обявената цена се отказах. Вчера обаче зора ме напъна и с два ряза в Ем комплект и 110 левчета отрязохме катализаторите и сложиха две резонаторни пури. Все още нямам впечетление как е на дълъг път колата - говоря като шум, но май няма да е много както трябва, иначе се усеща, че двигателя сякаш работи по-добре (последната една седмица беше като асматик), но си има едно ръмжене.

За колегите, на които им предстои категорично съм на мнение, че резонаторите не са най-доброто решение. Преди малко пак гледах отрязаните катализатори, които още търкалям из багажника и не знам какво да ги правя, и все си мисля, че ако се изтърбуши това, което му е вътре и се аварят някакви други надупчени пити, мисля че положението ще е драстично по-добро.

Всеки вика няма заместител на катализатора, но като гледам вътре конструкцията му и като се сещам за лекциите ми по хидравлика и газова динамика ( особено тези по газова динамика ) за намаляване на шума от природния газ примерно, който тече при газопроводи се прилагат точно бленди, които спомагат за ламинарен режим на потока.

Все пак има разлика между природен газ, който е под налягане в затворена система и отработени газове които изтичат свободно и може да греша.

• 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни