mercedes w220 до 10 000лв
Започната от dimitar stoichev, 27 фев 2012 - 20:53:32
38 мнения по тази тема
Публикувано 05 март 2012 - 19:37
Нещо окачването не ми харесва.
Публикувано 01 ноември 2012 - 20:09
Здравейте колеги,наскоро си взех w220 3.2 cdi-2001 г. за 6300,след няколкодневно натискане на педалите съм очарован от икономичноста му,особено в града(пловдив),има някои забележки,но почти съм си оправил,ремонта на предницата ми излезе около 150(2 носача,2 шарнира и смяна на всички маншончета),така че не знам какво е това окачване с тия четирицифрени числа които ги говорите
,за амортисорите съм наясно че са скъпи,ама не са чак толкова скъпи-имам за смяна една възглавница и тук си намерих чисто нова за 370(рециклирана,т.е. старите тела с нова възглавница).Старата ми кола беше СААБ 9-5 и въпреки че е по долен клас автомобил(и като возия,и като разход),ремонта по окачването му беше многократно по скъпо и не толкова издръжливо.Цените на ремонтите са относителни и тук с пълна сила важи максимата - имал си,дал си.
Публикувано 01 ноември 2012 - 20:25
Ти чуваш ли са какво приказваш.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 01 ноември 2012 - 20:31
Колега поздравявам те за колата, дълго време да те радва.
Би ли споделил за марката на носачите и шарнирите и откъде си ги купил, защото цената ми се струва много ниска, тъй като моята кола е w210 и за смяна на две биалетки-ляв аи дясна, селенови втулки на предницата и десен кормилен накрайник съм дал 600 лв. с работата, а носачите информативно струват 170 лв. единия. Имай впредвид, че говоря и за цена с отсъпки, а марката е Лемфьордер, взети от Ауто Плюс.
А иначе за подръжката на тази кола е трудна, защото по нея има електроника, която доста често здава багажа и е нужна диагностика, отделно еърматика-спрямо него доколкото знам вече цената на ремонта може да излезне по-евтина, тъй като в БС имало ремонтен комплект за около 300 лв.
Успех
Би ли споделил за марката на носачите и шарнирите и откъде си ги купил, защото цената ми се струва много ниска, тъй като моята кола е w210 и за смяна на две биалетки-ляв аи дясна, селенови втулки на предницата и десен кормилен накрайник съм дал 600 лв. с работата, а носачите информативно струват 170 лв. единия. Имай впредвид, че говоря и за цена с отсъпки, а марката е Лемфьордер, взети от Ауто Плюс.
А иначе за подръжката на тази кола е трудна, защото по нея има електроника, която доста често здава багажа и е нужна диагностика, отделно еърматика-спрямо него доколкото знам вече цената на ремонта може да излезне по-евтина, тъй като в БС имало ремонтен комплект за около 300 лв.
Успех
Публикувано 01 ноември 2012 - 20:37
Не колега,не мога да се чуя защото пиша,но умния човек би попитал-кое откъде,как и защо,а не да ми задава тъп и безсмислен въпрос въпрос,в задочен спор няма да влизам-не желая.В момента си чакам POWER BOX-а за 120 лв.
Публикувано 01 ноември 2012 - 20:44
Не, не, наистина не искам да споря и не съм целял това, наистина повярвай ми. Не съм спорил с никой в този форум, няма и да споря, просто ми е интересно и любопитно, затова попитах-какви са ти частите и откъде си ги взел.
Извинявай ако съм те обидил
А иначе защо избра пауър бокс, а не чип-препрограмиране на компа?
Извинявай ако съм те обидил
А иначе защо избра пауър бокс, а не чип-препрограмиране на компа?
Публикувано 01 ноември 2012 - 20:55
Нямах предвид теб,извинявай ако съм те засегнал,видя ми се по лесно- влизам е Ebay,харесва ми,цъкам ...и готово,какъв ще е крайният ефект то ще си каже,може и да съм сбъркал-ако е така поне ще предупредя другите.Шарнирите са на Febi,носачите са рециклирани с бронзови обтяжки,съчетано с новите маншони и тампони-те стават на практика чисто нови(по мое мнение по добри от оригиналните),тампоните се търсят по размер и моите паснаха от някакъв модел на Scania 114 мисля че бяха по 27 лв.Магазини като аутоплюс съм им изтрил координатите за БС-също,имам приятели с добри ктс-и които ми помагат,няма невъзможни неща колега,и непоправими също,мерцедес е универсален автомобил,частите му не са уникални-има ги в много други марки под други имена,моите си ги търся при товарните автомобили(това е моята работна сфера)-не мисля че там са с по лошо качество.
Публикувано 01 ноември 2012 - 21:07
Феби са доста добра марка, а защо обтяжките са бронзови, с какво помага бронзът?
Доста интересно за първи път чувамд а има взаимстване между товарни автомобили и с-класа, браво.
А за пауър бокса четох доста негативни мнения по други форуми, защо ти е, 200 коня не са малко на тази кола?
Доста интересно за първи път чувамд а има взаимстване между товарни автомобили и с-класа, браво.
А за пауър бокса четох доста негативни мнения по други форуми, защо ти е, 200 коня не са малко на тази кола?
Публикувано 01 ноември 2012 - 21:33
Бронза е материал по мек от стоманата и чугуна,но за сметка на това е изключително износоустойчив няма стартер или алтернатор или каквато и да е машина в тежък режим на работа и да не участват бронзови втулки и уплътнители,когато уплътниш ябълковидния стоманен болт с бронзовото тяло(яд ме е че не снимах цялата операция),и се натегне в задната с подходящия напорен болт,дори и да няма смазване(както е в стартерите например),износването става много по трудно,но не навсякъде е приложим тоя метод,например за горните носачи не е удачно,хубаво е те да се сменят целите.А за взаимстването от товарните мога да поясня също,че възглавниците за богето на Volvo f-10,пасва идеално на възглавниците на всички модели на мерцедес(но само възглавницата)-цената и е 210 лв.,работата по слагането на мерцедесовите конзолки и другите дреболийки и отиват нещата на 350-400 лв.(в момента имам една предна възглавница за МЛ,но не тук е темата).А конете не са малко,повече се подлъгах заради икономията,това ми беше мечтата,кола с добра возия,много екстри и малко да лапа.Имах и w140-420,изключително здрав и голям автомобил с вечно жадно коремче.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА