много се радвам че все още има хора като вас - да сменят директно с нови оригинални части - амортисьори, табла, сам модули....
и спазват предписанията на производителя по километри за разни модулчета, датчици, бобини, възглавници и т.н....
mercedes w220 до 10 000лв
Започната от dimitar stoichev, 27 фев 2012 - 20:53:32
38 мнения по тази тема
Публикувано 29 февруари 2012 - 09:06
Публикувано 29 февруари 2012 - 09:31
top за малкото табло на килметража,обортомера и др. си дал 2000 ли..?
Да, това с уредите, просто толкова струваше преди 2-3 години а употребявано струваше 800-1000 и то без гаранция че няма да изгори на другия ден. Специално таблото е направено така че е препоръчително ново. Сега гледам че има части за тях и ги ремонтират. Общо взето искам да кажа че една кола колкото повече остарее, толкова повече се намират алтернативни варианти за нейното ремонтиране, при W220 със сигурност може да се мине и по евтино от колкото преди години.
Публикувано 29 февруари 2012 - 18:46
например колектора на 150 000км иначе почва да се разпрашава и да прецаква дюзи или клапи, или нещо друго.Запознат ли си дали по някакъв начин си личи,че колектора е започнал да се разпрашава и как по-точно прецаква дюзите?Биги, това са ми казали - това казвам. Мен тези коли ме плашат откъм подръжка. Този клас кола, ако се кара както трябва (30000км+) на година си иска своето. Казах ти за МЛ-а от БС - продадоха го за 6900Евро, а имаше предстоящи смени по списък за около 10000Евро. Защото немецът е казал - на този двигател трябва да се смени например колектора на 150 000км иначе почва да се разпрашава и да прецаква дюзи или клапи, или нещо друго. Дисковете да се сменят на..., Накладки... Спирачна течност и т.н. А като дойде ред за AIRMATIC или разни подобни на SAM модули- там ме обзема тихия ужас от цени.
А нали се сещаш тези коли на ниска цена колко са били поддържани и колко неща им предстои да се сменят по списък... Надали някой си сменя всичко по колата точно преди да я продаде или върне на лизингодателя.
Публикувано 29 февруари 2012 - 19:03
например колектора на 150 000км иначе почва да се разпрашава и да прецаква дюзи или клапи, или нещо друго.Запознат ли си дали по някакъв начин си личи,че колектора е започнал да се разпрашава и как по-точно прецаква дюзите?
Това не го знаех ама да се включа като черна станция .
Те тука идват много над 150 000 км и най вероятно ако се знае това е сменяван вече поне един път
Публикувано 29 февруари 2012 - 19:30
Не съм запознат дали си личи. Просто чух, че го имало в листата за смяна на продадената кола.
Между другото много ми хареса отношението на продавача на коли втора употреба Ивайло Спасов - културен, подробен, обяснява. Просто е пич и половина.
Между другото много ми хареса отношението на продавача на коли втора употреба Ивайло Спасов - културен, подробен, обяснява. Просто е пич и половина.
Публикувано 29 февруари 2012 - 19:57
Частта за разпрашаването не ми е ясна...И как влиза от всмукателите в дюзите.
Публикувано 02 март 2012 - 08:26
Преди да ме откажете от този автомибл си бях харесал тази и мислех да ходя да я гледам
http://www.car24.bg/...o=Mercedes_S320
Публикувано 02 март 2012 - 08:42
Много добре изглежда и аз и гледах обявата но като знам че при цена 10800 ще я дадат за 10 000 а само фаровете стоповете и гърнетата са 1000 лв и най вероятно са сложени от търговците за да хване окото има нещо съмнително...
Ако ще взимаш такава кола мой съвет е гледай да я вземеш оригинална внос
и си остави поне 2000-3000 аванс за евентуален ремонт..
Публикувано 02 март 2012 - 09:38
Е, Балкан Стар е на около два километра от тази автокъща.
Кара се там и ще си каже всичко
Ако има нужда от съдействие, тук съм...
Кара се там и ще си каже всичко
Ако има нужда от съдействие, тук съм...
Публикувано 02 март 2012 - 10:59
Да питам само,че не съм сто процента сигурен ,ама като се отвори вратата не трябва ли да светне таблото.
Публикувано 02 март 2012 - 16:46
Публикувано 02 март 2012 - 16:53
Ако седи определено време без ключ на контакта, таблото се гаси само.Иначе като се отвори вратата трябва да светне.Да питам само,че не съм сто процента сигурен ,ама като се отвори вратата не трябва ли да светне таблото.
Публикувано 02 март 2012 - 16:59
Отвори обявите за в140 s300td и виж на какви пари вървят и после сравни със новата ес-класа.
Тегли чертата и си направи сметка .
Аз честно те питам , можеш ли да я гледаш тази ес-класа (новата) защото едно е да я купиш , а друго е да и стане нещо и да стой пред блока.
Тази първата от линка е много свежарска и хваща окото и парите и са добри .
И аз искам такава ес-ка , защото за мене 220-ката на хубави джанти и стойка по ми харесва от 140-ката
Но мога да си позволя за сега само 140-ка .
Никой не те разобеждава , но погледни от нашата страна , защото адреналина и еуфорията не действа добре на трезвото мислене и после ще си кажеш купих евтина кола и дойдоха проблемите..
Иди в някой магазин за авточасти и питай , ориентировъчно колко пари струват главните консулмативи и си направи сметката.
Тегли чертата и си направи сметка .
Аз честно те питам , можеш ли да я гледаш тази ес-класа (новата) защото едно е да я купиш , а друго е да и стане нещо и да стой пред блока.
Тази първата от линка е много свежарска и хваща окото и парите и са добри .
И аз искам такава ес-ка , защото за мене 220-ката на хубави джанти и стойка по ми харесва от 140-ката
Но мога да си позволя за сега само 140-ка .
Никой не те разобеждава , но погледни от нашата страна , защото адреналина и еуфорията не действа добре на трезвото мислене и после ще си кажеш купих евтина кола и дойдоха проблемите..
Иди в някой магазин за авточасти и питай , ориентировъчно колко пари струват главните консулмативи и си направи сметката.

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 02 март 2012 - 19:12
То само окачването на тази кола ново е горе долу толкова колкото е обявена цялата кола. По добре се информирай каква е поддръжката на тази кола и после гледай тези на най ниските пазарни цени и си прави сметка дали цената и е реална. По принцип от престоя ми в Германия съм запомнил, че никой немец не си продава мерцедеса, ако не му създава проблеми и е в перфектно състояние и да тръгне да го продава, ако състоянието му е добро му ска възможно най високата пазарна цена. Относно сумите които са ви написали колегите, така са, за тези коли не е трудно няколко ремонта да излезнат толкова, и това което описвам съм го установил по поддръжката на W210 където цените за поддръжка най вероятно са доста по ниски отколкото при W220.
Този модел наистина е много добро изпълнение, допреди известно време гледах за такъв, но установи, че е много трудно да се намери читав поне според моите разбирания за читав мерцедес, а дори и да се намери такъв цената му много над тези и насочих вниманието си към W211 или W203 което е по лесно да се намери читаво, а и според нуждите ми ще ми върши повече работа.
Този модел наистина е много добро изпълнение, допреди известно време гледах за такъв, но установи, че е много трудно да се намери читав поне според моите разбирания за читав мерцедес, а дори и да се намери такъв цената му много над тези и насочих вниманието си към W211 или W203 което е по лесно да се намери читаво, а и според нуждите ми ще ми върши повече работа.
Този пост е редактиран от ///sasho: 02 март 2012 - 19:16
Публикувано 03 март 2012 - 15:17
Дам за това се насочих към по малък клас, а имено w210 и намерих нещо добро само да не беше комби http://nfs.mobile.bg...2372&f1=details
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА