Караме по магистралите вече със 140 км/ч
Започната от Алфонсо, 25 яну 2012 - 17:57:12
а по скоростните пътища-120км
111 мнения по тази тема
Публикувано 08 февруари 2012 - 12:48
Що бре, кара се. Коловозите са ми високи колкото колата. Понеже окачването ми не мърда нагоре надолу, не опирам много пода на колата. Там всички с меките окачвания са друснали и изорали здраво преди мен
Спускам се по стръмната уличка на Болярката, там винаги е изчистено надолнището.
Само ми е тегаво да направия рязкия десен завой през коловоза към гаража, особено ако има лошо паркирали коли... ама да го мислят те. Броните са ми дебели
Помолих вчера за една лопата, тъкмо да позапълня малко коловозите и да изчистя пред гаража, но ме погледнаха странно... и затова си излизам със засилка от подземния. Сега няма да ходя да купувам и лопата да чистя на хората... Какво да я правя тази лопата после...
Аз засега проблеми нямам... Моята е като танк отдолу Имам разпънка под картера и кори до задницата на колата... съседите с нежните добавки и пластмасовите бронички без пълнеж да му мислят!
Бира ще пием уикенда, ще те издиря. Ти що не се вдигнеш до клубната среща. Днес не знам дали ще мога да отида до студентски, но уикенда задълнително.
Спускам се по стръмната уличка на Болярката, там винаги е изчистено надолнището.
Само ми е тегаво да направия рязкия десен завой през коловоза към гаража, особено ако има лошо паркирали коли... ама да го мислят те. Броните са ми дебели
Помолих вчера за една лопата, тъкмо да позапълня малко коловозите и да изчистя пред гаража, но ме погледнаха странно... и затова си излизам със засилка от подземния. Сега няма да ходя да купувам и лопата да чистя на хората... Какво да я правя тази лопата после...
Аз засега проблеми нямам... Моята е като танк отдолу Имам разпънка под картера и кори до задницата на колата... съседите с нежните добавки и пластмасовите бронички без пълнеж да му мислят!
Бира ще пием уикенда, ще те издиря. Ти що не се вдигнеш до клубната среща. Днес не знам дали ще мога да отида до студентски, но уикенда задълнително.
Публикувано 08 февруари 2012 - 13:55
От 3 дена не бях излизал и сутринта ми се наложи.Трябваше си бутане за да излезна от преспата.Жена ми бута а 4 човека седят и гледат.Помолих ги да помогнат а те ми отговарят,всеки да се оправя както може.Е нема такова псуване.
Колеги ако видите закъсал колега,спрете за 2 минути,много е гадно.
Аз вчера изхабих 15мин да помогна на една мадама с Микра. Беше много висок снега и колата беше легнала. Помагам аз на мадамата а до нея беше паркиран 1 Хайлукс. Собственика на Тойотата дойде (на 1 метър до мен) отключи си колата и си влезна вътре, запали колата и започна да ме чака, да избутам колата на жената. Оня ме гледаше през цялото време и не си мръдна пръста. Най накрая избутах колата и жената си тръгна.
Чувствах се добре че помогнах ей така, защото знам какво е. По стечение на обстоятелствата след това карах в една заледена улица и закъсах леко че не можах да изкатеря върлото, минаха 4 момчета и ми помогнаха. Това което си помислих е: "Всичко се връща, добро или зло!"
Сутринта Един беше закъсал пред мен, спрях колата на средата на пътя така че не може да минава никой, слязох от колата тръгнах да го бутам, при което хората дето не можеха да минат, слязоха и те и в миг го бутнахме човека и всички продължиха нормално.
Както каза Павката, ако не бързате за някъде, помагайте на закъсали хора!
Публикувано 08 февруари 2012 - 14:05
От сутринта пред офиса бутах един Пасат една 221-ца и малко на един колега 210-та, само за да я паркира по-добре, мен вчера ме измъкваха 35 минути от мястото дето бях паркирал, то не бяха кофи с гореща вода, лопати, чудо, а на пръв поглед си беше обикновено парко място..... а да и сутринта пред нас бутах една 5-ца....така, че по-добре е да помогнеш, все ще искаш и на теб да ти помогнат.
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано 08 февруари 2012 - 18:17
Малко се отнесохме от темата, тия неща беше по-редно да си ги говорим в темата за пътната обстановка
Ама нищо де
Днеска пак върлувах по тесните и заледени редутски улички с ЦЛК-то с новите зимни Гудрич-и - ядове нямах, НО при минус 10 градуса коловозите са доста замръзнали и опитите да ги прегазя бяха неуспешни. Карам си направо, при завъртян пълен ляв примерно
Ходих и по центъра- същото положение, само коловозите не са толкова ясно изразени, повече коли са минавали явно.
пп Продължавам да не съм се окопавал никъде тая зима. Два пъти до х. Алеко на Витоша и три или четири пъти до Боровец, включително и на нощна, когато температурите са доста под нулата.
пп2 Ако рано или късно се окопая, ще ви се похваля
Най е гадно като се затопли и се разкиша. Тогава е най-хлъзгаво. Когато е студено и снегът е стегнат не е такъв проблем за зимните гуми, особено ако е утъпкан. Онази вечер ми се наложи да ходя до аптеката в 12 часа през нощта, когато падна пресния сняг и почти закъсах на две места, на които не предполагах въобще, че ще имам проблеми, но успях да се измъкна без чужда помощ, с леко разклащане напред-назад.
Моята кола като я пусна на обороти и с плавно отделяне на съединителя се измъква - стига воланът да сочи направо. Саксото, аха да тръгне и гасне като нагази неутъпкания сняг. Иначе и то се държи мъжки в снега. Жена ми не го кара много, но аз го разчиствам и разривам от време на време, разхождам го и пак го паркирам в преспата със засилка. Както го и изкарвам оттам. .
Публикувано 08 февруари 2012 - 18:21
Уикенда съм на работа да му......., много скапан график имам тоя месец
Публикувано 08 февруари 2012 - 18:22
Е сега пак се окопах и довечера как ще излизам не ми ражда кратуната.
Павка, къса лопатка в багажника прави чудеса в такова време. И не заема много място през останалата част от годината.
Публикувано 08 февруари 2012 - 18:32
Аз с 140-ката до сега не съм се и замислял дали ще излезна ,просто това за мен е кола за пример в зимни условия ,малкия ми танк, но днес ремонтирах една 124-ка без блокажи и трбваше да я върна ,по пътя трябваше да спра на 2 магазина и после 2 пъти ме бутах и то втория път яко ,чак и едни полицаи дойдоха да бутат ,така се беше окопала ,а на пръв поглед съвсем нормално място с 140-ката нямаше и да разбера ама.... Направо днес ми беше цяло приключение с тая 124-ка ,а съм карал миналите зими с 124-ки пак без блокаж ,но такива ядове не съм имал изобщо , явно съм отвикнал да се съобразявам с терена за паркиране.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:26
Аз пък колеги да се похваля .. НЕ ЗАТЪВАМ АМА ХИЧ ..
ЗАЩОТО НЕ ИЗЛИЗАМ
ЗАЩОТО НЕ ИЗЛИЗАМ
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:28
Колега не че не ти вярвам ма... на витоша съм се качвал с летни гуми с куатрото.
Пък ако искаш може да се пробваш да караш по мен в преспите
п.п. куатрото ми няма "светкащи триъгълници" но може да се пробваш ако решиш
Може да е бил с по-летни гуми от твоите не знам знам само че се върна ... не казвам че ще те скапя по снега .. щаровицата си е щаровица
Приемам предизвикателства на сух асфалт хехехех
Колеги ако видите закъсал колега,спрете за 2 минути,много е гадно.
и аз призовавам ... днес жена ми видяла едно момче с баба и малко момиченце закъсали и не могла да бутне че е 50 кила с мокри дрехи но поне е закарала възрастната жена и детето до поликлиниката че са били тръгнали натам !!! Винаги можем да помогнем на някой !!!
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:47
На сух на мокър на къвто кажеш : )Може да е бил с по-летни гуми от твоите не знам знам само че се върна ... не казвам че ще те скапя по снега .. щаровицата си е щаровица
Приемам предизвикателства на сух асфалт хехехех
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:51
днес жена ми видяла.......
Браво!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:53
Аз последно бутах наред коли по една заледена уличка в гео милев.и аз призовавам ... днес жена ми видяла едно момче с баба и малко момиченце закъсали и не могла да бутне че е 50 кила с мокри дрехи но поне е закарала възрастната жена и детето до поликлиниката че са били тръгнали натам !!! Винаги можем да помогнем на някой !!!
Иначе пешеходеж като съм помагам винаги.
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:57
Колега ти като имаш куатро ,я ми кажи колко гуми едновременно могат да въртят?
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:59
не ти разбирам въпроса но отговора е 4 ако съм те разбрал правилно
Публикувано 08 февруари 2012 - 21:03
Според теб куатрото може да предава въртящият момент на четирите колела едновременно така ли? Аз залагам на 2 ,едно предно и едно задно. Говорим за едновременно въртене ,а не една по една. И мога да ти кажа ,че при леките автомобили (не говоря за джипове) Единственото 4х4 което може да върти ЕДНОВРЕМЕННО 3 гуми е 4матик на 124. Поне аз за други не знам.
NO PAIN - NO GAIN!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни