Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 1 гласа

Караме по магистралите вече със 140 км/ч

а по скоростните пътища-120км

• Please log in to reply
111 мнения по тази тема

#1 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 17:57

Чух го по новините, после го прочетох и в интернет, дано да стане :)

http://news.ibox.bg/news/id_301695252

Този пост е редактиран от Алфонсо: 25 януари 2012 - 17:57

• 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 18:07

Aз не знам... малко съм на кантар...
Половината кенефи не могат да поддържат такава реална скорост.
Също и количките по 80-90 коня, които са масовите служебни дараци и дамски такива.
Ясно е, че тук почти всички (с изкл. на атмосферните дизели) можем да поддържаме такава скорост, но за мен е малко прекалено.

Първо 10те км/ч предполагат по-висок разход.
2ро са предпоставка за ПТП с по-бавно движещи се автомобили, лоши престроявания и т.н.
Дори с много сериозна кола има участъци, които са малко некомфортни за каране с такава скорост.

Не го разбирам от икономическа гледна точка. Хаби се повече гориво... какъв е смисъла?
Иначе, лошо няма :)
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#3 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 22:44

Коцка.. нещо против атмосферните дизели ли ? ;)
Щото те могат да поддържат и далеч над 140 без да им е проблем :D
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 23:08

Уххх мани... нали съм ти казвал за най-бавната кола, която съм карал.
W202 2.2 или 2.3 атмосферен дизел. Иначв много хубавка вътре. Климатроници, ала бала...

Карах я София-Русе... ужас. Говорих й нежно като тръгвах да изпреварвам... Да не се изплаши и да тръгне назад :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#5 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 23:23

Моята(2.0 75 коня) поддържа 180 : ) Е преди Беленския байр де. Но определено не е комфортно повече от 120 с тая кола.
  • 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#6 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2012 - 23:41

Едва ли има кола от 90г насам, нормална не 1.0; 1.1; 1.2, която кола да не може да поддържа 140 по прав път и то който го водят магистрала. Атмосферен дизел... освен ако не е нещо 50-60 коня ще държи 130-140 без проблем.
Смисъла определено го има, който иска да кара по-бързо, да кара, а какъв е смисълът ББ да строи магистрали за не малко пари и да пълзим по тях с 90км/ч (справка магистрала Люлин от Перник до Д.Диканя)
  • 2

#7 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4591 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 25 януари 2012 - 23:49

Коце, сложих ти плюсче - напълно споделям възгледите ти.

Досега 130, което значеше че може да се движиш със 140 поне.

За 140 - значи със 150-160км/ч минаваш метър. Тракия става за тези скорости след Пазарджик, щото преди това има един участък дето се чудиш къде да караш. В лява лента не е правилно да се кара продължително, ама в средна "удобната" скорост е 100-120, иначе е един 20-30 километров тест за окачването. До тунелите пък има доста мостови съоръжения, които се заледяват през зимата и завои. От Пловдив до Стара Загора е окей. Там съм поддържал 150-160. Дано от Стара Загора до Ямбол да е пак хубаво трасето.

Хемус е за мен анти-магистрала. Няма един завой с нормален вираж, а спускането от Ботевград към София може да бъде доста опасно при леко и назабележимо заледяване. Сигурно като са я правили тази магистрала са си казали - 100км/ч е достатъчно висока скорост за движение, няма нужда да оправяме наклона на трасето.
  • 3

#8 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4591 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 25 януари 2012 - 23:53

Едва ли има кола от 90г насам, нормална не 1.0; 1.1; 1.2, която кола да не може да поддържа 140 по прав път и то който го водят магистрала. Атмосферен дизел... освен ако не е нещо 50-60 коня ще държи 130-140 без проблем.
Смисъла определено го има, който иска да кара по-бързо, да кара, а какъв е смисълът ББ да строи магистрали за не малко пари и да пълзим по тях с 90км/ч (справка магистрала Люлин от Перник до Д.Диканя)

Абе нали едната ни кола в семейството е 1.1. Сигурно тя може да поддържа 140, но аз не мога да поддържам 140 с нея. Трябва да си мазохист да караш с такава скорост. Моторчето реве, колата друса и имаш чувството че едно грешно движенив и си аут от пътя - направо можеш да хванеш морска болест или поне главоболие. Всяка вълничка на пътя я подхвърля като орехова черупка.

EDIT: Ей сега се зачетох в статията - познайте колко пътища в БГ отговарят на всяко от 7-те условия да се класифицират като скоростни (120км/ч):

- да има самостоятелни платна за движение във всяка посока с разделителна ивица между тях, като всяко платно е с най-малко две ленти за движение;

- пресичането с други пътища, улици, железопътни и трамвайни линии да е само на различни нива (чрез надлез или подлез);

- вливането и отливането на движението да се осъществява само от пътни възли на различни нива;

- връзките към прилежащи територии да са чрез локално платно, отделено от директно трасе с разделителна ивица с ширина не по-малко от 2 м;

- да имат предпазна телена ограда;

- да имат площадки за принудително спиране;

- да имат площадки за отдих.
  • 0

#9 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 00:16

Sub, стига си говорил така за Саксото, машинка голяма е, ествствено не за магистрални скорости.
Относно новите по-високи ограничения- за с двете ръце, така и така и сега караме с толкова, че и много по бързо, поне да не ни глобяват.
пп Спомням си далечната 2001г когато изкарах книжка, как инструктора ми обясняваше че на магистралата вече ограничението е 130, вместо досегашните 120, а на междуградски път 80, вместо 90.
  • 0

#10 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 01:18

90 вместо 80
  • 1
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#11 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 11:04

.........
За 140 - значи със 150-160км/ч минаваш метър. Тракия става за тези скорости след Пазарджик, щото преди това има един участък дето се чудиш къде да караш. В лява лента не е правилно да се кара продължително, ама в средна "удобната" скорост е 100-120, иначе е един 20-30 километров тест за окачването. До тунелите пък има доста мостови съоръжения, които се заледяват през зимата и завои. От Пловдив до Стара Загора е окей. Там съм поддържал 150-160. Дано от Стара Загора до Ямбол да е пак хубаво трасето.

Хемус е за мен анти-магистрала. Няма един завой с нормален вираж, а спускането от Ботевград към София може да бъде доста опасно при леко и назабележимо заледяване. Сигурно като са я правили тази магистрала са си казали - 100км/ч е достатъчно висока скорост за движение, няма нужда да оправяме наклона на трасето.

Взе ми думите от клавиатурата....+1

Този пост е редактиран от eMs1: 26 януари 2012 - 11:05

• 0
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#12 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 11:14

Коцка... проблема е , че си свикнал на по-мощни бензинови машинки ;)
А и бавното ускорение няма общо с максимално поддържана скорост на една кола :)
А това... че 2.2 на 202 е един от най-големите гробове.. факт..
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#13 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 11:30

Аз лично съм ЗА. Тези комунистически ограничения са правени за соц. автомобилите. Това ,че вдигат тавана не значи да се кара задължително с тази скорост! Хора като нас ,които караме колко по 200+ коня и над 2 тона ,ами извинявайте ама аз и с 160км/ч се чуствам като спрял. Много ще се радвам, ако направят такива ограничения ,както казаха и по-нагоре ние така или иначе караме с тия скорости поне да не ни глобяват.
  • 3
NO PAIN - NO GAIN!

#14 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 11:37

Колкото повече, толкова повече :)
Абсолютно за!
Ако махнат и ограничението, още по-добре.
Вече със 170 минаваш метър, нищо че скоростите ми по магистралите са далеч над тази цифра...
Който иска, да си пърпори със 120/130 в дясно и да не се пречи.
  • 1

#15 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2012 - 12:01

Абе така е :) Не се правя на светец :) Но в икономически план, нещата са значително по-рискови и мащабни от един % хора с мощни и масивни коли :)
Само веднъж са ме спирали на магистрала с превишена скорост (с палка), което нямат право да правят... но така е в Булгаристан.

Винаги ме спират по села и паланки и темподобни хранилки. Радарите са с 20км/ч отгоре. Т.е. като лепна автопилота на 140 и съм спокоен цялата магистрала.

А каквото и да си говорим, единствено огромни машини не усещат неравностите по магистралите ни. Дори с ЦЛК-то не беше комфортно да пера със 180-190+ цялата магистрала. Моментно да, но цялата... абсурд. Не че колата не може, просто е адски некомфортно. Максималната средна скорост, която съм постигал по компютър (а не с колко съм си мислил, че съм карал) е 110км/ч от Бургас до София, което беше доста идиотско каране по моите разбирания.

А сега да си представим какво става с малките коли.
На каката Нисана е 90ина коня. За толкова малка кола върви на изрод. Веднъж съм я карал колкото може... ами тя не можеше да поддържа 130-140 по нагорнищата. Трябваше да цедя скорости и да я карам на супер високи обороти на 4та.
Ами тая кола ще преживее още 5-6 такива мои карания и ще хвърли мотора... така и така половината му карантии са от пластмаса, а съединителя е с размер на заден венец на планински байк.
Нормалната й скорост на равно е не повече от 130-140км/ч реални по GPS, а не по километраж, което е към 150 по уредите. По магистрално нагорнище пада с 20 надолу, и това е за да не седи оборотомера в лютеницата или близо до него.

Това не е изолиран случай и не става въпрос за бракма, а за доста нова, поддържана кола.
А сега да умножим този частен случай по всички дами, служебни бараки и темподобни кошове, които умишлено са търсени под 100 коня за ниския данък. Всички Октавии, Ренца, Фиатки, Дачии и т.н.

Те няма да грохнат изведнъж, но ще почнат да се амортизират значително по-бързо от досега... Да ама Българина не ремонтира, щото колата му е "нова". Той я е взел такава, да не ремонтира ;) Нали преди това е карал втора ръка и му се е сторила скъпа поддръжката. Значи затова си е купил нова.

Е хубаво, ще кажете че в Германия все едно не ги юркат тея малки кочинки. Ами юркат ги, ама имат ТУВ-ове и темподобни прегледи... Не е като нашия: Ръчна, криво ляво да спира на валяците и да й светят крушките... Хлопат биалетки, каренца щракат, ама перфектна е, давай батко, минавай прегледа, а кат земеш заплата хвани оправи тука тея железа, че ще се разпадне...

Значи какво излиза... няма да ме глобавят по-малко, щото изненадващите знаци 40км/ч, скрити тихичко в дърветата няма да изчезнат.
Ама тънкото е, че вдигат с 10 ограничението на нормалните м/уградски пътища.
Значи вместо с 50км/ч над ограничението, ще ме спират със 60км/ч над него :) Дааа... изобщо няма умисъл в това приятели.
А в такова време като сегашното със снега и всичко останало, нали знаете че е перфектната хранилка. Ходи обяснявай, че знакът се е маскирал на борче и нищо не се вижда на него. Пробвал съм, наквадратиха ми го и си платих кат пич глобата.

Нещо project management-a не ми се отразява добре, трябва да се върна към sales.
  • 4

Audi_A4_avatar.gif

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни