Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Android vs AppleВ картинки... или pe6o666 vs me :)

• Please log in to reply
627 мнения по тази тема

#346 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2012 - 00:51

Прочетох мненията на Лил и Мрадулов, които хвалят Лумиата, я разкажете повече, батерията как е колко кара, как е Уиндоуса, създава ли грижи, има ли достатъчно приложения за тази ОС???
  • 0

#347 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 01 юни 2012 - 07:27

Прочетох мненията на Лил и Мрадулов, които хвалят Лумиата, я разкажете повече, батерията как е колко кара, как е Уиндоуса, създава ли грижи, има ли достатъчно приложения за тази ОС???

Lil да каже, аз просто го разцъквах час два, не съм имал възможност да го ползвам. Просто съм очарован от работата с виндовса и пъргавината.

П. С.
За колегата дето е писал за първите смарт фони, да добавя, че всичкото HP Ipaq е дизайн и производство на ХТЦ.
  • 1
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#348 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 01 юни 2012 - 16:01

Един приятел в Холандия го бяха избрали за тестър на Lumia и заключението му беше "не си го купувай никога". Самият факт, че му го дадох безплатно и веднага щом му изтече договора за тестване го продаде..

Аз засега карам със Samsung с Android и ми върши идеална работа, но ако имах 1К за даване за телефон бих минал на iPhone.
  • 2
It is nice to be important, but it is more important to be nice.

#349 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2012 - 17:33

Току-що съобщиха по новините че от 01.07 тази година ще има драстично намаляване на цените на мобилните разговори.
Важи за всички мобилни оператори, намалението ще е между 25 и 40%. :D :D :D
От януари 2013г ще има още едно, този път по-малко намаление :D
Тъй като възнамерявам да си взема телефона с договор към м-тел, каквото и да взема, ще изчакам намалението и тогава ще подписвам.
Значи имам поне месец за размисъл и убеждаване/разубеждаване.
  • 0

#350 Absurde

Absurde

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes E320 CDI 2007

Публикувано 01 юни 2012 - 19:48

Според мен всеки ще си каже какво му харесва на него... Моя съвет е щом имаш цял месец е да отидеш в някои магазин на който и да е операт само да тестваш моделите към който си се ориентирал но да ги има всички там та да можеш да ги съпоставиш поне на усещане как ти стоят в ръката и т.н. Разгледай OS-ите им и как работят и после питай по-конкретни въпроси тук ....

А на мен най-ми харесва HTC One X с beats by dre модела с по-голяма та кутия с повечето екстри...
А ако ти се чака може да видим iPhone5 какво ще предложи...

p.s. Това намаление не е ли за роуминга само?

Този пост е редактиран от Absurde: 01 юни 2012 - 19:49

• 0

#351 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 01 юни 2012 - 21:00

Намалението е за всичко - сега пада с някъде 40% ако не се лъжа и след 6 месеца с още съвсем малко. Общо взето цените за операторите 'на едро' ще са нещо от сорта на 5ст. на минута. Доколко ще дойде до крайния потребител само те си знаят.
  • 0

#352 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2012 - 22:31

Крайно време беше да паднат цените. С колко ще разберем след месец.
  • 0

#353 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2012 - 22:38

До като паднат за крайният потребител ще има да почакате. Тези 40% не са вас :)
  • 0

#354 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2012 - 09:03

Батерията държи 2 дена, всичко му работи, приложенията стават все повече, няма нито един краш или забиване на системата, всичките му салтанати са ги измислили те, за да се питаме имат ли хакове, руут-ове и прочие.
  • 0

#355 phoenix679

phoenix679

Напреднал

• Потребители на форума
  • 354 Мнения:
  • Град:,,,

Публикувано 02 юни 2012 - 12:08

Opensource...тука е истината.Не знам кое по точно не се харесва на андроида,но поне е opensource.
Големи дисплеи,хиляди приложения,много стабилна система и повечето телефони са с доста впечатляващ хардуер.Това са все плюсове и като се вземе в предвид че извънземния е по евтин от нахапания оттук всеки може да направи логичния избор.Единствения минус за сега е консумацията на батерията,но и това ще се промени.
  • 0

#356 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 02 юни 2012 - 13:52

Единственият минус не е батерията, ами изработката.
Не може да се отрече,че Айфона е супер качествено изработен
в сравнение с останалите марки.
Дори дизайнът на защитните калъфи е супер и не си личи,че телефона
изобщо е със защитен калъф.
  • 0

#357 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2012 - 01:45

Aз пък точно съм на мнение, че opensource-a не е баш истината...
В корпоративен аспект се бяга все по-панически от отворения код, само малките бизнеси се напъват още.
Sales Force account за малък бизнес и се обезсмисля всичко.

За големите компании, там е друга приказка.
Колкото до потребителски технологии, аз познавам 1-2 geek-a само дето си бачкат на някви линукс дистрибуции. Дори Убунту почти няма потребители, или поне си седи на ниво малко общество, което всички знаем че съществува, но на никой не му пука.
Всички около мен са или Мак или Уин.

А днеска колко го псувах Галаксито ми, не е истина. Иначе невероятни клипове направи, но докато ги прехвърля на Мак/Уиндоус и побеснях.
На Мак се оказа доста user unfriendly, а на Уин-а ми беше решил, че няма да си познае usb драйвъра...

Ама хейтинга е време за нови висоти. Май почна да се усеща липсата на Стив.
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#358 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 03 юни 2012 - 07:46

Пушка, а какво ще кажеш за цялата екосистема на Епъл - съвместими хардуерни устройства от всевъзможен вид? Знаеш ли колко добре се разбират телефона и таблета и колко лесно е синкването на цялата информация на тях?
Бъдещето е в таблетите, те са истинският продуктивити тул, телефона е повече за говорене, бърза проверка на мейл и римайндъри от календара. Самсунг усетиха това и започнаха да правят опити, за момента обаче изоставането е значително при таблетите.
Имал съм топ моделите на трите марки - първия Галакси, с най-гадния, бъгав и неработещ мейл клиент, който съм виждал.
ХТС Сензейшън, който беше по-добре както като изпълнение, така и като софтуер. Батерията му издържаше при мен между 6 и 8 часа в делничен ден, бързо намерих апликации, които качествено го чупеха. Ама толкова качествено, че забиваше на входящ разговор, звънейки, и следаше вадене на батерията.
По изработката - счупиха му се бутоните за звука и бяха сменени гаранционно като проблемна част.

ХТС 1 имах удовооствието да го забия още в Барселона, мисля че и снимка имам.

В момента ползвам 4S и честно, не знам от какво можеш да не си доволен (не важи за IT специалисти - тях ги кефи да имат повече достъп до телефона и да си правят разни неща). Удобен (перфектен размер), функционален (снимките са малко проблемни за качване, аз снимам активно), стабилна работа на ОС и апликации, изкарва ми повече от 24 часа без презареждане, разбира се чудесно с иПад-а.

Sent from my iPad using Tapatalk
  • 2

#359 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 юни 2012 - 08:25

Мдааа, "купете си телефон,ама ако искате да използвате всичките му функции безпроблемно, ще
трябва да си купите и Айпад, АйМак,АйПод....и т.н".. много яко.

Ейпъл бяха за кратко време на върха, но не ги виждам в бъдещето след ерата на Стив Джобс.
Без неговата харизма и нюх, няма как да си продават джаджите, които са опаковани в лъскави
черупки. ;)
  • 3

#360 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 03 юни 2012 - 09:39

Aз пък точно съм на мнение, че opensource-a не е баш истината...
В корпоративен аспект се бяха все по-панически от отворения код, само малките бизнеси се напъват още.
Sales Force account за малък бизнес и се обезсмисля всичко.

За големите компании, там е друга приказка.
Колкото до потребителски технологии, аз познавам 1-2 geek-a дето си бачкат на някви линукс дистрибуции. Дори Убунту почти няма потребители.
Всички около мен са или Мак или Уин.

А днеска колко го псувах Галаксито ми, не е истина. Иначе невероятни клипове направи, но докато ги прехвърля на Мак/Уиндоус и побеснях.
На Мак се оказа доста user unfriendly, а на Уин-а ми беше решил, че няма да си познае usb драйвъра...

Ама хейтинга е време за нови висоти. Май почна да се усеща липсата на Стив.

Значи всички са с Мак и Уин, защото никой не се бърка за пари за софтуер, а си знае Замунда и сие. Айде операционната система ти е влязла в цената на лаптопа например, но като трябва да се бръкнеш няколко стотака за офис пакет, антивирусна и няколко основни програмки ще видиш как ще заобичат OpenOffice, LibreOffice и всички безплати алтернативи. Признавам че не са на нивото на MS Offfice, но пък за дейностите на 95% от потребителите са напълно достатъчни. Особено за държавна администрация дето работата им може да се върши и едва ли не с Notepad не виждам за какво се хвърлят милиони за договори с MS.

За Galaxy-то - при мен в началото също не искаше да го разпознае в USB, но първо трябва на самят телефон да ти е включена отметката на 'data transfer'. Другият вариант е да пробваш в друг USB port. И двете са ми се случвали, но е факт че си го разпознава и под ХР, и под 7 и в Линукс.

Виж за един iPod да се прехвърлиш музика под Линукс си е по-голямо приключение.

Лично аз от почти година ползвам 99% от времето Xubuntu Linux (Ubuntu с Xfce) въпреки че ми е на dual-boot с Win 7. Не казвам, че е по-добър от Win или MacOS, но за всекидневна употреба е напълно достатъчен и доста бързичък. И за разлика от другите при иснталация/преинсталация няма нужда да тегля 100 програми, да инсталирам драйвъри, да се занимавам с кракове/генератори и какво ли още не докато го настроя да е както на мен ми харесва.
  • 2

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни