В закритите части имаше изложени всички модели, които в момента се произвеждат от Даймлер... както и някои забавления:
Имаше детски кът, батути за скачане, стена за алпинисти - да се катерят, имаше жироскоп, в който се влиза, като тези, с които тренират космонавтите...
Освен тях имаше и Mercedes Driving Academy, които бяха монтирали симулатор за преобръщане на автомобил, който представлява една C class, която разбира се няма двигател и другите задвижващи части, но купето е изцяло оборудвано, както е в нормален автомобил. Колата е закрепена на рампа и има два пръта отпред и отзад и двигател, който я преобръща по таван.

С васко се наредихме заедно на опашка да ни "преобърнат"... Докато чакахме си коментирахме, че на шофьорското място е по-кофти, защото заради волана е по-тясно и се излиза по-трудно. Аз му казах, че щом се притеснява, аз ще седна зад волана, той да сяда на навигаторското. За съжаление, точно пред нас затвориха "атракцията" и казаха, че търсят само един последен участник... та се качих аз (Васе, сори), но шофьорското място беше вече заето, така че аз седнах на навигаторското

Добре, че седнах там

Като седнахме дойдоха инструктори и ни обясниха, как трябва да са настроени седалките, волана и коланите, така че да гарантират безопасността на пътниците в случай на преобръщане. Закопчахме си коланите, провериха всичко, затвориха вратите и ни преобърнаха надолу с главите. Airbag разбира се, не се отваря при симулацията

След това отвориха отново вратите на колата и започнаха да ни обясняват как се процедира в подобна ситуация, така че да излезеш максимално бързо и без да се нараниш допълнително.

Накратко за инструкциите преди преобръщането:
Седалката трябва да е настроена така, че краката да са свити в колената на около 30 градуса ъгъл, когато са изпънати докрай.
Облегалката на седалката трябва да е така изправена, че гърбът да е под ъгъл около 90 градуса спрямо краката.
Коланите трябва да са настроени на такава височина (на колонката), че диагоналния колан да ни пресича в горния край точно на кокалчето на лопатката на рамото... не трябва да е прекалено ниско - например през рамото, защото при преобръщането не може да те задържи да не се изхлузиш през колана и не трябва да е прекалено нагоре - да не опира във врата, защото може да те задуши или да ти счупи врата, ако гръмне пиропатрона на колана.
Долната половина от колана не трябва да застъпва колана на панталона, защото имало опасност да се заплетат един в друг и да е по-трудно излизането от колата в екстремна ситуация... това като ми го каза (инструкторката) и обясних любезно, че при моето "стройно" телосложение, няма как да си сложа предпазния колан така, че да не се застъпва с колана на панталона... тя се позасмя и ми го остави така, както си беше.
Воланът трябва да е на такава височина, че да не опита в краката на шофьора, но не по-високо, а отдалечеността трябва да е такава, че ръцете да имат около 60 градуса ъгъл на лактите, когато шофьорът е облегнат максимално назад.
Инструкциите след преобръщането:
С едната ръка, която не е откъм закопчалката на колана, в моя случай, като съм пасажер - с дясната ръка, първо си подлагам между главата и шибедаха, за да проверя колко разстояние има. Всъщност коланът ме държеше в седалката, защото като започна преобръщането се стегна и се законтри. След това същата се подпъхва зад врата, така че ако паднеш на глава, да си стискаш врата, за да не се нарани някой прешлен. С другата ръка, в моя случай с лявата, се хваща колана, който върви диагонално пред гърдите... прокарва се надолу, за да се намери закопчалката. Така описано звучи идиотски,но в позиция надолу с главата, няма как да се наведеш, за да видиш къде точно е закопчалката, пък и понеже колата е обърната, прозорците са в такава позиция, че дори и през деня е доста тъмничко вътре. Та това е лесния начин да намериш закопчалката.
Следва ключовия момент от измъкването - ако сега просто откопчая предпазния колан, ще си падна от седалката върху шибедаха на главата си, което може да е доста опасно, веднъж, че може да си счупиш врата, отделно, ако не е най-лошия сценарий, спокойно можеш да си спукаш шиен прешлен, а в най-добрия сценарий ще си направиш цицина на главата. Няма как да се опреш с ръце на тавана, за да не паднеш, защото едната ти ръка е заета да откопчава колана, а само с една ръка има опасност да не издържиш тежестта на цялото тяло. Затова едната откопчава, а другата пази врата.
За да не паднеш по глава, се стъпва с краката на жабката - отгоре и като си изпънеш краката, това всъщност те натиска обратно в седалката (нагоре в преобърнатата кола). Тогава откопчаваш и понеже двата крака са много по-силни от една ръка - всъщност оставаш във въздуха, без да паднеш. Сега вече и двете ръце са ти свободни и можеш да се опреш на тавана на колата и бавно да се спуснеш. След това вече си подпрян на покрива на колата, излизането се започва първо с краката навън, като същевременно се извърташ така, че да седнеш отвътре на покрива на колата... и от такава позиция вече излизането не е чак толкова трудно.
Описаното по-горе се вижда на следващите снимки...
Където няма лице, да се знае, че гъзът е мой!

Процедурата за измъкване на шофьора беше по-различна, защото от волана той няма как да стъпи на жабката и да се оттласне. По някакъв начин шофьорът се извъртя така, че застана под подлакътника с главата към мястото на пасажера и излезе пак първо с краката през неговата си врата. За съжаление нямаше как да слушам и неговите инструкции, защото първо се бях съсредоточил върху това как да изляза аз, второ, въпреки че е симулация, притокът на адреналин си го има и усещането е доста еуфорично - изобщо не виждаш и не чуваш какво се случва около теб, докато не се измъкнеш и не на последно място - излизането на шофьораму отнема почти двойно повече време, така че нямаше как да чувам инструкторите след като аз излязох от колата, защото двамата започнаха да обясняват на човека на шофьорското място.
Хора от групата, които са се преобръщали, но не в симулатор, а на живо, разказаха, че всъщност е по-лесно да се излезе, отколкото изглежда. Най-вече защото са изпопадали голяма част от стъклата на колата... и ако предното е паднало (или поне е счупено) може да се избие с ритници, а дупката на предното стъкло е доста по-голяма от вратата и от там се излиза по-лесно, но на симулатора това няма как да се направи.
За едно съм сигурен, понече в купе на задна седалка няма да се возя никога, просто си представих какво е излизането оттам