Над 150 км/ч тресе,
Started by shiki, 22 Aug 2011 - 09:42:12
27 replies to this topic
Posted 22 August 2011 - 09:42
като при увеличаване на скоростта тресенето се увеличава. Крайно неприятно. Предполагам, че джантите са се поизкривили. Гумите уж са балансирани в ДИАНА. Да проверя ли в ДИАНА за изправяне на джанти, или да търся друг майстор по изправянето. И къде и кой в София?
Posted 22 August 2011 - 09:49
Здрасти shiki!
И при мен е така, но при по - малко км/ч. Имаше миналата седмица ваучери от Грабо.бг за изправяне на джанти в Маргел. Взех си два, тази седмица отивам, казват че са едни от добрите... да видим!
И при мен е така, но при по - малко км/ч. Имаше миналата седмица ваучери от Грабо.бг за изправяне на джанти в Маргел. Взех си два, тази седмица отивам, казват че са едни от добрите... да видим!
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук МОЙ от 04-07 г.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната , която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната , която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.
Posted 22 August 2011 - 10:42
http://forums.mbclub...showtopic=17629
Според мен е баланс! Аз последния път като им казах, че не са направили баланса като хората (но не в ДИАНА, а в МАРГЕЛА) ми отговориха, че в България ограничението било 130 и нямало значение дали тресе на 150 км/ч... Без коментар! Може да е от крива джанта, но може и да е от лош баланс, а може да е просто от променен баланс - паднала тежест или нещо друго! Виж ги някъде!
Според мен е баланс! Аз последния път като им казах, че не са направили баланса като хората (но не в ДИАНА, а в МАРГЕЛА) ми отговориха, че в България ограничението било 130 и нямало значение дали тресе на 150 км/ч... Без коментар! Може да е от крива джанта, но може и да е от лош баланс, а може да е просто от променен баланс - паднала тежест или нещо друго! Виж ги някъде!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 22 August 2011 - 10:49
Хора, нали скоро ходих в Диана, защото трябваше да си купя гума и там беше единствената останала от моя размер. Та онзи, който ми сменяше гумата ми каза, че джантата е леко крива, но пича беше с толкова алкохолен фациес, че изобщо не посмях да му се доверя. Един съвет - не си изправяйте джанти в Диана и големите центрове за гуми. Там има голям човекопоток, взимат всякакви и зависи на какъв ще попаднеш. Стават само да ви свалят джантите и да сложат новите джанти с гуми, но нищо повече.
Доверете се на човек, който познавате как работи - изправя, балансира и тнт. Аз лично ходя на Червено знаме, малко след Дунев има една гумаджийница, момчето ми е изправяло джанти и знам че работи много добре, ходя си само при него и нямам проблеми. Ако някой иска ще му дам номера.
Доверете се на човек, който познавате как работи - изправя, балансира и тнт. Аз лично ходя на Червено знаме, малко след Дунев има една гумаджийница, момчето ми е изправяло джанти и знам че работи много добре, ходя си само при него и нямам проблеми. Ако някой иска ще му дам номера.
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Posted 23 August 2011 - 07:10
shiki,
По мои наблюдения, когато става въпрос за проблем с колелата, колата тресе преимуществено при определена скорост, а преди достигането и след преминаването ѝ тресенето намалява.
Ако вибрациите се увеличават пропорционално на скоростта аз бих проверил карето на кардана и каквото там има още за проверка - май на 124 има 2 тампона също при диф-а.
Лаишко мнение, но при мен тресенето беше по тази причина (кардан).
По мои наблюдения, когато става въпрос за проблем с колелата, колата тресе преимуществено при определена скорост, а преди достигането и след преминаването ѝ тресенето намалява.
Ако вибрациите се увеличават пропорционално на скоростта аз бих проверил карето на кардана и каквото там има още за проверка - май на 124 има 2 тампона също при диф-а.
Лаишко мнение, но при мен тресенето беше по тази причина (кардан).
Posted 23 August 2011 - 08:06
Вибро масаж след 140км....хм....проблема е отзад!
Вероятните причинители за които се сещам са,мърсотия,лош баланс,гума,джанта,щангичка с тампончета,тампон,каре,натрупвания на ръжда по заден диск и прогнила основа на купето на задното магаре.
След 160 утихва ли?
Вероятните причинители за които се сещам са,мърсотия,лош баланс,гума,джанта,щангичка с тампончета,тампон,каре,натрупвания на ръжда по заден диск и прогнила основа на купето на задното магаре.
След 160 утихва ли?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 23 August 2011 - 08:37
Логично е - щом тресе значи нещо се е разбалансирало.Не гледай само гумата , на канала , работните дрехи и студена бири . Окачването на тия коли не е сложно , почти всичко е на болтове и селенови втулки.Огледай си колата внимателно , поздрави.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Posted 23 August 2011 - 08:43
На мен такова тресене ми се получи от прецакан тампон на двигателя..
"като при увеличаване на скоростта тресенето се увеличава" - усещах го от 90 на горе.. до 160 и реших да не вдигам повече.
Погледни и тампоните за всеки случай.
"като при увеличаване на скоростта тресенето се увеличава" - усещах го от 90 на горе.. до 160 и реших да не вдигам повече.
Погледни и тампоните за всеки случай.
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Posted 23 August 2011 - 08:57
Тампон на мотор се хваща....като отвори двете предни врати заедно на равно място и при работещ мотор гледа горният ръб на рамката за отклонения.
Съответно от страната на която е по-голямо отклонението от там е и повреденият тампон.
Съответно от страната на която е по-голямо отклонението от там е и повреденият тампон.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 23 August 2011 - 09:38
Хаааа, това е страхотна идея! Благодаря, Васо!
Posted 24 August 2011 - 11:48
Такааа, значи:
Всичко по ходовата част е проверено и здраво.
Никъде по купето няма и петънце ръжда.Включително отдолу.
Тампоните на двигателя ги смених миналата година с нови оригинални.
Гуменото каре го смених преди четири години с ново оригинално.
След 160 км/час не утихва, след 170-също. Усилва се и затова повече не пробвах.
Излиза - или джанта, или баланс.
Мисля утре да скокна до Казичене.
Всичко по ходовата част е проверено и здраво.
Никъде по купето няма и петънце ръжда.Включително отдолу.
Тампоните на двигателя ги смених миналата година с нови оригинални.
Гуменото каре го смених преди четири години с ново оригинално.
След 160 км/час не утихва, след 170-също. Усилва се и затова повече не пробвах.
Posted 24 August 2011 - 12:30
При мен след 140км тресеше зверски...оказа се леееко крива джанта..провери ги
Posted 24 August 2011 - 13:00
Колега аз също мисля, че крива джанта или баланс
Аз също съм брал много ядове....ама ти казвам много само заради неправилен баланс
By Batev
Posted 25 August 2011 - 08:36
Благодаря на всички!
Posted 26 August 2011 - 14:33
На мене от неправилен баланс , направо ми чупеше волана .Както си карам и пусна волана и той скочи на дясно
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users