Над 150 км/ч тресе,
Започната от shiki, 22 авг 2011 - 09:42:12
27 мнения по тази тема
Публикувано 26 август 2011 - 14:52
И се оказа??
Публикувано 26 август 2011 - 18:27
оказа се, че майстора е на море и ще отложим засега
Публикувано 18 септември 2011 - 16:53
След проверка - джантите са добре, всичко било от баланса.
Публикувано 18 септември 2011 - 20:26
Току-що развенча нещо, което беше закон за мен - от добър гумаджия го знаех - "тресе ли над 110 км/ч не е от баланс".
Кажи ми само и че си проверил тестово, че не ти тресе вече колата над 130 км/ч, моля!
Кажи ми само и че си проверил тестово, че не ти тресе вече колата над 130 км/ч, моля!
Публикувано 18 септември 2011 - 21:00
Абе колкото по-големи оборотите на въртене на колелата, толкова по-големи са силите от кофти баланс.
Публикувано 18 септември 2011 - 21:19
Абе колкото по-големи оборотите на въртене на колелата, толкова по-големи са силите от кофти баланс.
Стани да те питам ти как мислиш..има ли вариант от баланс да тресе примерно само в определена скорост примерно между 90 и 130 км/ч
Или пък между 110-150км/ч просто като пример питам .....и след тая скорост да изчезва
By Batev
Публикувано 18 септември 2011 - 22:33
ИмаСтани да те питам ти как мислиш..има ли вариант от баланс да тресе примерно само в определена скорост примерно между 90 и 130 км/ч
Или пък между 110-150км/ч просто като пример питам .....и след тая скорост да изчезва
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 19 септември 2011 - 01:24
От 150 нагоре и аз го имам този проблем .. не , че карам постоянно със 150+ ама го октрих днес по случайност
От 150 до края на километража си тресе и това е .. слезна ли малко под 150 .. утихва .. буквално
Джанти - Не / идеални са /
Гуми - Не / и те като джантите /
Дисковете - Не / чисто нови от колега от ф-ма .. проверени все пак - НЕ /
Мръсотия - НЕ е
Тампоните - всичките са на барут ама в момента нямам финансовата възможност да ги сменя
Карето - НЕ е
Ръжда - не е .. грам ръжда нямам по купето
Тампон на двигателя - не е / по случайност ми попаднаха и ги смених /
Та въпроса ми е : Мислите ли , че ако сменя всички тампони по задницата това леко тресене ще изчезне ?
Ако - Да .. Започвам да събирам пари
Ако - Не .. Какво още да погледна ? Къде по старателно да се вгледам ?
И още нещо .. Нещо по предницата може ли да е ?
Защото там знам , че имам проблемна главина и е за отремонтирване , но скоро и това ще стане.
От 150 до края на километража си тресе и това е .. слезна ли малко под 150 .. утихва .. буквално
Джанти - Не / идеални са /
Гуми - Не / и те като джантите /
Дисковете - Не / чисто нови от колега от ф-ма .. проверени все пак - НЕ /
Мръсотия - НЕ е
Тампоните - всичките са на барут ама в момента нямам финансовата възможност да ги сменя
Карето - НЕ е
Ръжда - не е .. грам ръжда нямам по купето
Тампон на двигателя - не е / по случайност ми попаднаха и ги смених /
Та въпроса ми е : Мислите ли , че ако сменя всички тампони по задницата това леко тресене ще изчезне ?
Ако - Да .. Започвам да събирам пари
Ако - Не .. Какво още да погледна ? Къде по старателно да се вгледам ?
И още нещо .. Нещо по предницата може ли да е ?
Защото там знам , че имам проблемна главина и е за отремонтирване , но скоро и това ще стане.
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 19 септември 2011 - 07:11
знам , че имам проблемна главина и е за отремонтирване , но скоро и това ще стане.
Е бацее ти сам казваш, къде са ти проблемите а пък после се чудиш защо тресе
Баценце......главата си залагам, че и твоя случай е за баланс
By Batev
Публикувано 19 септември 2011 - 08:55
Във всички случаи е баланс.Става въпрос за тресене,та не се заблуждавайте в друго.Понякога баланса,не може да компенсира повредите по гумите.Затова хората чисто нови гуми след свалянето от джантите ги хвърлят,ма за нас в БГ са си още нови.Такъв ни е стандарта на живот,втора употреба,SORRY.
Публикувано 19 септември 2011 - 09:02
Имах подобен проблем, тресене над 140 км/ч.
Джантите ми се в прилично състояние, гумите чисто нови. Като ги сложих нямах възможност да ги тествам веднага с висока скорост, но на първото ходене до морето, веднага стана ясно, че малко над 140 почва да тресе и колкото по-бързо карам, толкова повече тресе. Успокояваше се малко над 190, ама това не е прилична скорост за пътуване с дете.
От монтажа на гумите бях минал примерно 2-3000 км.
Отидох при човека, от който си купих гумите и който ги монтира, обясних проблема и след баланс:
- Предна лява 20 гр
- Задните и двете по 20 гр
Нов баланс и колата заспа.
Човека ме посъветва при най-малко тресене веднага на баланс, за да се елиминира търсене на проблеми на други места, както и проверка на баланса на всеки 10000 км, дори и да не тресе.
Джантите ми се в прилично състояние, гумите чисто нови. Като ги сложих нямах възможност да ги тествам веднага с висока скорост, но на първото ходене до морето, веднага стана ясно, че малко над 140 почва да тресе и колкото по-бързо карам, толкова повече тресе. Успокояваше се малко над 190, ама това не е прилична скорост за пътуване с дете.
От монтажа на гумите бях минал примерно 2-3000 км.
Отидох при човека, от който си купих гумите и който ги монтира, обясних проблема и след баланс:
- Предна лява 20 гр
- Задните и двете по 20 гр
Нов баланс и колата заспа.
Човека ме посъветва при най-малко тресене веднага на баланс, за да се елиминира търсене на проблеми на други места, както и проверка на баланса на всеки 10000 км, дори и да не тресе.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 19 септември 2011 - 10:15
На Халуминиевите джанти,слагат лепящ баланс,та понякога си фърка по пътя
Публикувано 19 септември 2011 - 10:20
Е бацее ти сам казваш, къде са ти проблемите а пък после се чудиш защо тресе
Баценце......главата си залагам, че и твоя случай е за баланс
Ясно Ще мина да проверя пак какво е положението
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни